Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Země Marley, která si uvědomuje, že jejich nadvláda díky titánům se chýlí ke konci, plánuje obnovit operaci na ostrově Paradis a zmocnit se Erenova Prvotního titána, ale naráží na problémy způsobené tím, že Paradis má pod kontrolou dva z devíti titánů. (mikki089)

Recenze (5)

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[Mierne SPOILERY! ] ...OK takže sezóna začala a už ukazuje na čom najviac stavia. ...Na rozhovoroch, samozrejme. Tie mi, ale nikdy nevadili. Prelínajú sa tu rôzne príbehy, často som si musel opäť domýšľať a dopĺňať, čo sa sakra za tie štyri roky stalo. Ukazuje sa nám tu, že seriál spolieha na viditeľnú alegóriu na nacizmus a rasovú separáciu z obdobia druhej svetovej, čo krásne dopĺňa filozoficko-propagandisticko ladený vojnový opening. Novo predstavené postavy sa viacej rozvíjajú, ukazujúc ich motivácie a rodinné vzťahy. Jednoducho to vyzerá, že sa pridávajú ďalšie a ďalšie dieliky do kompletného obrazca puzzle, zaplneného kecaním, epickými bojovými scénami a rýchlymi zvratmi. Objektívne 80% a Známka: B, no za atmosféru, a prehĺbenie LORU tomu o tú jednu hviezdu naviac pridám...Klasické pokračovanie na rebela. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda dala ději počáteční explozivní (ha!) impulz, v druhé epizodě, nazvané Půlnoční vlak, se už staví pevné základy pro začátek staronového příběhu a vývoj staronových postav. Je radost sledovat, jak se každým momentem svět, děj i postavy nezadržitelně začínají sunout k stále větší komplexitě a hloubce. Stačil k tomu vlastně pouze jeden na první pohled jednoduchý, ale ve skutečnosti velmi odvážný a efektivní krok - změnit perspektivu (víme, jak rozporuplně to dopadlo zrovna tento rok např. v The Last of Us 2). Nejde opomenout ani skvělou práci, kterou odvádí studio MAPPA. Řemeslné provedení této epizody bylo něco, co se vidí spíše u anime filmů než u seriálů. Kompozice scén, použití kamery, střihu, míra detailu na obličejích postav, celková dynamika scén -a to vše v epizodě, která byla "klidná", postavená na dialozích. Klidná píšu v uvozovkách, protože třeskot zbraní sice dočasně utichl, ale život v dlouhodobém konfliktu po sobě zanechal traumata, které nespravedlivá a krutá společenská a politická realita Marley ještě prohlubuje. A často je přímo jejich hlavním původcem. Epizoda byla velmi zajímavá v momentech rozhovorů mezi generálním štábem Marley a válečníky, které naznačují další geopolitická dějství, ale opravdu atmosférická a silná byla v menších, rodinných scénách samotných Eldianů, kde prostřednictvím jedné z postav figuroval až děsivě reálný vhled do prohnilosti totalitních systémů a jeho vlivu na racionalitu a mysl lidí. Scéna rodinné večere byla spíše tragi než komická a skončila čistě hororově. Ale abych nebyl celý komentář tak strašně vážný, SASUGA PIECK-CHAN DA!!! A snad se do konce série dozvíme taky to podivuhodné tajemství, které prý ukrývá jedna z postav :-) ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady jsem se celkem ztrácel, kdy se co odehrává, ale zdá se, že tohle je současnost. Po útoku na ostrov se vrátil a na kontinentu byla válka. A teď bude občanský mezi dědici Ymir. Jen se mě zdá, že nikdo nezná úplnou pravdu. Lidé na ostrově neví, že někde někoho opustili, a ti na kontinentu zase neví, že ti druzí neví. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama