Reklama

Reklama

Žlutá ponorka

  • Velká Británie Yellow Submarine (více)
Trailer

VOD (1)

Modří mizerové vyhlásili městu Pepřenii válku a poslali hrozivou modrou rukavici, aby zničila vše dobré. Kapitán Fred požádá o pomoc členy skupiny Beatles - Johna, Paula, Ringa a George. Ti s ním proplouvají se s svou žlutou ponorkou oceánem plným nástrah a nebezpečí. Mají jediný cíl - svrhnout modré ničemy a nastolit mír. Jedná se o barevný animovaný snímek, ve kterém nakonec hudba porazí zlo. (Adam_Musil)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejzajimavejsich scen je ta hned zezacatku, kdy modra monstra utoci na Peperlandii a kapelnik se uklidnuje tim, ze na jeho kvarteto by prece tihle zrudy nezautocili. Jde o narazku na Mnichov, anebo spis o vseobecnou myslenku, ktera stoji na zacatku kazde valky? Kazdopadne Yellow Submarine se pohybuje nekde na hranici hraveho surealismu a pop-kultury sedesatych let. Vysledkem je hrava animace a zejmena skvela muzika Beatles, ktera oslovuje i dnesni generaci. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Úspěšně jsem se tomuto snímku Beatles vyhýbal, ale jsem konečně rád, že jsem se k němu dostal. Jasně, že to nejlepší na ně jsou písně, které zde zazní, mnohé skutečně známé, jiné méně, ale i absurdita samotného příběhu a krásně divná animace mu dívají svoje a film se stává celkem nezapomenutelným zážitkem. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

"Once Upon a Time… or Maybe Twice" Ze strany George Dunninga to byl vlastně geniální tah. Dal dohromady film, který nemá (mít) smysl, k čemuž mu posloužila těžko zařaditelná animace a hlavně animace stejně jako hudba od Beatles nestárnoucí. Mile nonsensový, lehce pohádkový a těžce psychedelický příběh drží pohromadě krom čtyř brouků také typicky britský humor, občas na hraně dadaistických hrátek. Dnes, kdy Ponorka proplouvá bezbřehými vodami internetu a není problém ji všelijak pokoutnými způsoby zhlédnout, vyznívá jako zábavná kuriozitka, jako přidrzlý úlet jedné bandy dost slavné, aby si jej mohla dovolit. Ale představa, že na ni před několika desítkami let chodili nic netušící lidé do kina a za peníze (!), mi přijde krutá a až zlomyslně úsměvná. Kdoví, třeba Ponorka vypovídá o své době mnohem více, než jsme si ochotni připustit. Třeba byla zlatá šedesátá skutečně dobou „shiny happy people“, jež se všichni vznášeli v oblacích (v jedné velké žluté ponorce), omámeni snadno dostupnými halucinogeny. Potom by Ponorka byla nejvýstižnějším zachycením nálady své doby. Groovy! 75% Zajímavý komentář: Karlos80 ()

ondrech 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanousek Beatles, ale jsem velky milovnik naprostych psycharen. A tohle je drsne, naprosto barevne animace, ktere jsou trosku podobne tem z Monty Pythonu, trosku podobne animacim z prvnich Basniku. A hudba Beatles je fajn, bavil jsem se paradne a fantazie tvurcu(mam diru v kapse) se mi proste zamlouvala totalne, az tedy na posledni zaber, kdy jsou vsichni v realu, uz nemaj takovej smrnc... ale i tak pet hvezd. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěná, správně netradičně animovaná, hippie-LSD atmosférou šmahnutá (mimochodem, kdo z vás slyšel, že písnička Lucy in the Sky with Diamonds je o acidu?:-), infantilní a přitom dospěle vtipná filmová hříčka, či muzikál chcete-li. Pokud máte jako já rádi pozdní tvorbu Beatles a mevadí vám komediální ujetiny, bude se vám ponorka určitě líbit. 80% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (19)

  • Členové skupiny nebyli filmem příliš nadšeni a jejich reakce tomu odpovídaly. George: "To nejsme my!" Ringo: "Je to jen ilustrace některých našich písniček." (Robbi)
  • Skladba Hey, Bulldog byla podle samotných členů skupiny jen jakýmsi "odpadem z natáčení". Lennon ji hodnotil jako "nicneříkající odvaz", Paul jako legrácku podobnou samotné Yellow Submarine. (Robbi)
  • Nikdo (Dick Emery), v originálním zněním Nowhere man, byl podle autora scénáře Lee Minoffa insipirován Sirem Jonathanem Millerem, divadelním ředitelem, scenáristou, režisérem a producentem s vystudovaným medicínským titulem v jedné osobě. (ČSFD)

Související novinky

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama