Reklama

Reklama

Žlutá ponorka

  • Velká Británie Yellow Submarine (více)
Trailer

VOD (1)

Modří mizerové vyhlásili městu Pepřenii válku a poslali hrozivou modrou rukavici, aby zničila vše dobré. Kapitán Fred požádá o pomoc členy skupiny Beatles - Johna, Paula, Ringa a George. Ti s ním proplouvají se s svou žlutou ponorkou oceánem plným nástrah a nebezpečí. Mají jediný cíl - svrhnout modré ničemy a nastolit mír. Jedná se o barevný animovaný snímek, ve kterém nakonec hudba porazí zlo. (Adam_Musil)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

papaguy 

všechny recenze uživatele

Ústřednímu songu se současný divák pravděpodobně již vysměje. Bo, "All you need is WiFi!", LOL:-). Poprvé jsem tenhle animák o záchraně Pepřové země viděl jako malé dítě. Tehdy to na mě udělo mocný dojem. Byl jsem zvědav, jestli se i po těch letech kouzlo nevytratí. Nevytratilo. Pořád to působí stejně svěže a dokáže uchvátit fantazii dospělého i dětského diváka. Nápaditostí, imaginací, výtvarným zpracováním. A krásnou ručně zpracovanou animací. A samozřejmě hudbou. Nádavkem je to kus historie. Současný divák si tam najde i další vrstvy, kterými potěší oko i intelekt. Určitě to jde dopoporučit i neboomerským divákům, kteří nejsou přímo fanoušky The Beatles. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Kvarteto chalanov z Liverpoolu v animovanom hudobnom snímku o nich,kde si prídu fanúšikovia na svoje. The Beatles je partia,ktorá experimentuje v Yellow Submarine,čo ešte viac baví,že animácia vysvetluje jednotlivé hudobné sekvencie a samotná anime obsahuje množstvo nápadov,ktoré mohli vymyslieť len„Brouci...” Snímok je atypický,čo pozerávam dnes,ale zmena poteší,že dostávam chuť,buď vidieť ďaľšie počiny od The Beatles,alebo skrátka vypočuť si najlepšie albumy,čo práve robím,keď píšem komentár. Myslím,že takému šialenstvu,keď prišli Brouci niekde spievať sa im nikto nevyrovná,a preto sú jedineční... ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

asi nejslavnější Beatlesácký film, i když jak tu čtu, tak s ním neměly moc společného. Přesto se v něm hodně projevila doba, kdy vznikl - hippísácké období, psychedelické nálady, hodně barviček ... to všechno spojené s velmi nápaditou animací. Příběh mě tak nezaujal, ale své kouzlo má a 3 hvězdičky si ode mě zaslouží. [ PŘÍBĚH: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 2 /// STYL: 3 /// CASTING: 0 (3*MAX) ] ()

Fr 

všechny recenze uživatele

VE MĚSTĚ, KDE JSEM SE NARODIL, BYDLEL ČLOVĚK CO PLUL PO MOŘÍCH A VYPRÁVĚL NÁM O SVÉM ŽIVOTĚ V ZEMI PONOREK…. TAK VYPLULI JSME KE SLUNCI NEŽ JSME NAŠLI ZELENÉ MOŘE A TAM JSME ŽILI POD VLNAMI V NAŠÍ ŽLUTÉ PONORCE.... /// Modří hnusáci útočí a ničí všechno, co vytváří hudbu. Brouci s Nikým jdou zachránit Zemi Pepřenii… úsměvný, ulítlý, barevný – stejně jako texty a dle mýho skromnýho mínění – nechcu filosofovat - máme co do činění s teorií Einsteinova časoprostorového kontinua.. (viď ty zelený jablíčko…). Ujetá barevná šílenost, která zaujme i děti (i ty písničky vole!). Hovno potom, že ji třeba nebudou rozumět (to se jim stane ještě hodněkrát). Prostě TOHLE VŠECHNO MĚLI V MYSLI! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Film inspirovanej písničkou? To mě zajímá! 2.) Su avantgartní umělec, pitvající se v tvorbě Brouků. 3.) Thx za titule ,,bandolier.wz“ a ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

adamulefa 

všechny recenze uživatele

Je rok 1968, Československo si užíva posledné dni akej-takej slobody a Beatles sú stále spolu a na výslní. Niekoho asi napadlo: "Ako sa dá z ich slávy vytrieskať ešte nejaké libry?! Zrobíme animovaný film!" Pre mňa je Yellow Submarine dosť veľké prekvapenie! Samozrejme príjemné... Anglický humor, drogové tripy, farby,komické postavičky (tie rôzne zvery ma dostali), Beatles a tiež kopec odkazov na históriu skupiny a aj na vlastnosti je členov, to všetko je fajn. Animácia bola avšak taká akási... no nazvime to rozporuplná. Niečo, ako napríklad samotná ponorka, postavy, halucinogénne obrazce alebo začiatočné zábery na Liverpool, boli zvládnuté na jednotku a iné veci mi prišli akosi nedotiahnuté, ba priam odfláknuté, hlavne tie kvázi bojové scény alebo naháňačky v Peperónii. Pesničky sa mi páčili, a preto dám s kľudným svedomím 4 hviezdy. Chudák Ringo, ešte dokonca i tu si z neho robili srandu. Ó, a aby som nezabudol: "I've got a hole in my pocket." :) P.S. Celkom sa teším na 3D remake. Dúfam, že to nedovrzajú, už aj tieto orgie pestrosti a tvarov boli záťaž na moje oči. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (19)

  • Členové skupiny nebyli filmem příliš nadšeni a jejich reakce tomu odpovídaly. George: "To nejsme my!" Ringo: "Je to jen ilustrace některých našich písniček." (Robbi)
  • Autorem kresby Žluté ponorky je Čech Heinz Edelmann, který se narodil 20. června 1934 v Ústí nad Labem. Ve dvanácti letech však musel díky poválečnému odsunu Němců opustit Československo. (Terva)
  • Snímek získal v roce 1968 New York Film Critics Circle Award. (Terva)

Související novinky

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama