Reklama

Reklama

Žlutá ponorka

  • Velká Británie Yellow Submarine (více)
Trailer

VOD (1)

Modří mizerové vyhlásili městu Pepřenii válku a poslali hrozivou modrou rukavici, aby zničila vše dobré. Kapitán Fred požádá o pomoc členy skupiny Beatles - Johna, Paula, Ringa a George. Ti s ním proplouvají se s svou žlutou ponorkou oceánem plným nástrah a nebezpečí. Mají jediný cíl - svrhnout modré ničemy a nastolit mír. Jedná se o barevný animovaný snímek, ve kterém nakonec hudba porazí zlo. (Adam_Musil)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

Morien 

všechny recenze uživatele

"Once upon a time... or maybe twice." To je jim tak podobný, pacholkům. Vcelku zajímavé je, že kreslení Brouci se sami nemluví, jejich účinkování se omezuje na krátký vstup na konci. Škoda. "I've got a hole in my pocket." Některé části jsou velmi vydařené, například hned úvodní Eleanor Rigby. Celkem řečeno, George Dunning byl nejspíš solidně padlý na hlavu, v tom nejpozitivnějším slova smyslu. -"Bless you." -"Should I sneeze?" ()

#47 

všechny recenze uživatele

Vyjadřovat se k ději nemá absolutně žádný smysl (stejně jako u většiny filmů s Beatles), nosným pilířem této animované pohádky je samozřejmě skvělá hudba, většina písní ale pocházela ze starších alb, takže film jako takový nepřinesl moc nových hitů (snad kromě Only a northern song, It's all too much a Hey Bulldog), za zmínku ale také stojí výborné instrumentální melodie George Martina. Žlutá ponorka v každém případě stojí za shlédnutí, především ale pro fanoušky Brouků. ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Tento animák rozhodně za střízliva nelze sledovat. Je to halucinační jízda oblohou a snovým světem za doprovodu hudby Beatles. Myslím si, že píseň Lucy in the Sky with Diamonds vše vyslětluje. Btw. poslední futurama film má na začatku krásnou citaci/parodii - Benders Game! ()

giblma 

všechny recenze uživatele

Skvělé spojení výtvarně dobře pojatých surrealistických scén (ukažte někomu jediný obrázek z tohoto filmu a snímek bude indentifikován) a hudby z nejlepšího období Beatles. Je to ale zbytečně dlouhé. Krásno přestane bavit i toho největšího estéta asi do hodiny a scény mezi písněmi by mohly být mnohem rychlejší co se týče posunu děje. Každopádně v omámeném stavu to funguje perfektně a ani ta stopáž pak nevadí. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Úspěšně jsem se tomuto snímku Beatles vyhýbal, ale jsem konečně rád, že jsem se k němu dostal. Jasně, že to nejlepší na ně jsou písně, které zde zazní, mnohé skutečně známé, jiné méně, ale i absurdita samotného příběhu a krásně divná animace mu dívají svoje a film se stává celkem nezapomenutelným zážitkem. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (19)

  • Členové skupiny nebyli filmem příliš nadšeni a jejich reakce tomu odpovídaly. George: "To nejsme my!" Ringo: "Je to jen ilustrace některých našich písniček." (Robbi)
  • Skladba Hey, Bulldog byla podle samotných členů skupiny jen jakýmsi "odpadem z natáčení". Lennon ji hodnotil jako "nicneříkající odvaz", Paul jako legrácku podobnou samotné Yellow Submarine. (Robbi)
  • Popěvek "All Together Now" je ve filmu slyšet sedmadvecetkrát v šesti jazykových formách. Dokonce i v sanskrtu. (Terva)

Související novinky

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno