Reklama

Reklama

Žlutá ponorka

  • Velká Británie Yellow Submarine (více)
Trailer

VOD (1)

Modří mizerové vyhlásili městu Pepřenii válku a poslali hrozivou modrou rukavici, aby zničila vše dobré. Kapitán Fred požádá o pomoc členy skupiny Beatles - Johna, Paula, Ringa a George. Ti s ním proplouvají se s svou žlutou ponorkou oceánem plným nástrah a nebezpečí. Mají jediný cíl - svrhnout modré ničemy a nastolit mír. Jedná se o barevný animovaný snímek, ve kterém nakonec hudba porazí zlo. (Adam_Musil)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

DonFrolimo 

všechny recenze uživatele

Pokud odmyslime Beatles, tak z toho moc nezbude a... Jenze proc bychom to meli delat. Beatles tu jsou a prvotridne naladeni, komu to nesedi, at si vybere nejaky mene psychedelicky dopravni prostredek. Pokud bychom chteli opravdu odmyslet, tak je treba preci jen pochvalit vytvarnou a efektovou vypravu - tam by se hvezda vzdycky nasla. ()

adamulefa 

všechny recenze uživatele

Je rok 1968, Československo si užíva posledné dni akej-takej slobody a Beatles sú stále spolu a na výslní. Niekoho asi napadlo: "Ako sa dá z ich slávy vytrieskať ešte nejaké libry?! Zrobíme animovaný film!" Pre mňa je Yellow Submarine dosť veľké prekvapenie! Samozrejme príjemné... Anglický humor, drogové tripy, farby,komické postavičky (tie rôzne zvery ma dostali), Beatles a tiež kopec odkazov na históriu skupiny a aj na vlastnosti je členov, to všetko je fajn. Animácia bola avšak taká akási... no nazvime to rozporuplná. Niečo, ako napríklad samotná ponorka, postavy, halucinogénne obrazce alebo začiatočné zábery na Liverpool, boli zvládnuté na jednotku a iné veci mi prišli akosi nedotiahnuté, ba priam odfláknuté, hlavne tie kvázi bojové scény alebo naháňačky v Peperónii. Pesničky sa mi páčili, a preto dám s kľudným svedomím 4 hviezdy. Chudák Ringo, ešte dokonca i tu si z neho robili srandu. Ó, a aby som nezabudol: "I've got a hole in my pocket." :) P.S. Celkom sa teším na 3D remake. Dúfam, že to nedovrzajú, už aj tieto orgie pestrosti a tvarov boli záťaž na moje oči. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Třetí Beatlesácký film je naprostý psychedelický úlet, který nejde ani tak nějak rozumně hodnotit. Dialogy prakticky neexistují, jen různé slovní hříčky. Animace určitě nedosahuje kvality tehdejších Disneyovek, ale na druhou stranu ty desítky, stovky podivností co jsou tu vyobrazeny muselo dát mnohem větší fušku nakreslit a naanimovat, než řekněme Knihu džunglí. Na tou vší šíleností je naštěstí celkem tradiční příběh - Beatlesáci se vydávají v ponorce do Pepřenie, aby ji zachránili před invazí modrých hnusáků, kteří vymazávají všechny barvy z lidí. Dá se říct, že mě mnohem víc bavily úlety v ponorce, než finální dění v Pepřenii, ale celkově je to narozdíl od Help pohodová zábava. A hlavně jsou tu opět nezapomenutelné písničky. Většina z nich by v pohodě stačila na Oskara, ale bohužel vznikaly rok, dva zpátky, takže smůla. A hlavně je tu spousta hitů - popově rozjásaná Yellow Submarine, smutná Eleanor Rigby, Nowhere Man, oslava lásky All You Need Is Love, rockový nářez Srg. Pepper Lonely Heart Club či psychedelická Lucy in the Sky with Diamonds, kterou si později půjčil a proslavil Elton John. I ty ostatní písničky mě celkem bavily, takže ač jsem se toho filmu poměrně bál, nakonec to vychází na solidní 4*. Animovaný film roku 1968. ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Sedím ve vlaku směr Praha, který je mým pomocníčkem na cestě do Liverpoolu, kde snad chvíli pobudu. No a dychtivost mi nedala a začal jsem se předem potápět do historie tohoto úžasného města. Nejsem zrovna fanoušek Beatles a tohle zkombinování psychedelického lektvaru s Boschovým peklem mi chvíli motalo myslí, ale závěrem musím dodat, že Yellow Submarine se dostavila i na můj ostrov lidské blaženosti a přijmul jsem ji. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Ústřednímu songu se současný divák pravděpodobně již vysměje. Bo, "All you need is WiFi!", LOL:-). Poprvé jsem tenhle animák o záchraně Pepřové země viděl jako malé dítě. Tehdy to na mě udělo mocný dojem. Byl jsem zvědav, jestli se i po těch letech kouzlo nevytratí. Nevytratilo. Pořád to působí stejně svěže a dokáže uchvátit fantazii dospělého i dětského diváka. Nápaditostí, imaginací, výtvarným zpracováním. A krásnou ručně zpracovanou animací. A samozřejmě hudbou. Nádavkem je to kus historie. Současný divák si tam najde i další vrstvy, kterými potěší oko i intelekt. Určitě to jde dopoporučit i neboomerským divákům, kteří nejsou přímo fanoušky The Beatles. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (19)

  • Nikdo (Dick Emery), v originálním zněním Nowhere man, byl podle autora scénáře Lee Minoffa insipirován Sirem Jonathanem Millerem, divadelním ředitelem, scenáristou, režisérem a producentem s vystudovaným medicínským titulem v jedné osobě. (ČSFD)
  • Skladba Hey, Bulldog byla podle samotných členů skupiny jen jakýmsi "odpadem z natáčení". Lennon ji hodnotil jako "nicneříkající odvaz", Paul jako legrácku podobnou samotné Yellow Submarine. (Robbi)
  • Kresleného George namluvil Peter Batten, který byl pět týdnů před koncem natáčení zatčen jako dezertér. Jeho dabing pak dokončil Paul Angelis, který již mluvil Ringa a šéfa Modrých. Jméno Petera Battena tvůrci odmítli uvést do titulků. (Terva)

Související novinky

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama