Reklama

Reklama

Žlutá ponorka

  • Velká Británie Yellow Submarine (více)
Trailer

VOD (1)

Modří mizerové vyhlásili městu Pepřenii válku a poslali hrozivou modrou rukavici, aby zničila vše dobré. Kapitán Fred požádá o pomoc členy skupiny Beatles - Johna, Paula, Ringa a George. Ti s ním proplouvají se s svou žlutou ponorkou oceánem plným nástrah a nebezpečí. Mají jediný cíl - svrhnout modré ničemy a nastolit mír. Jedná se o barevný animovaný snímek, ve kterém nakonec hudba porazí zlo. (Adam_Musil)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

papaguy 

všechny recenze uživatele

Ústřednímu songu se současný divák pravděpodobně již vysměje. Bo, "All you need is WiFi!", LOL:-). Poprvé jsem tenhle animák o záchraně Pepřové země viděl jako malé dítě. Tehdy to na mě udělo mocný dojem. Byl jsem zvědav, jestli se i po těch letech kouzlo nevytratí. Nevytratilo. Pořád to působí stejně svěže a dokáže uchvátit fantazii dospělého i dětského diváka. Nápaditostí, imaginací, výtvarným zpracováním. A krásnou ručně zpracovanou animací. A samozřejmě hudbou. Nádavkem je to kus historie. Současný divák si tam najde i další vrstvy, kterými potěší oko i intelekt. Určitě to jde dopoporučit i neboomerským divákům, kteří nejsou přímo fanoušky The Beatles. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Kvarteto chalanov z Liverpoolu v animovanom hudobnom snímku o nich,kde si prídu fanúšikovia na svoje. The Beatles je partia,ktorá experimentuje v Yellow Submarine,čo ešte viac baví,že animácia vysvetluje jednotlivé hudobné sekvencie a samotná anime obsahuje množstvo nápadov,ktoré mohli vymyslieť len„Brouci...” Snímok je atypický,čo pozerávam dnes,ale zmena poteší,že dostávam chuť,buď vidieť ďaľšie počiny od The Beatles,alebo skrátka vypočuť si najlepšie albumy,čo práve robím,keď píšem komentár. Myslím,že takému šialenstvu,keď prišli Brouci niekde spievať sa im nikto nevyrovná,a preto sú jedineční... ()

Reklama

simply 

všechny recenze uživatele

Muzikály a hudební filmy mám moc ráda, ale tohle mě vyloženě zklamalo. Na jednu stranu hezká hudba, Beatles se neomrzí ani po těch letech. Na druhou stranu mi chyběla nějaká scéna co by mě chytla za srdce nebo se mi nějakým způsobem vryla do paměti. Za mě byly nejhezčí Eleanor Rigby a Love Is All You Need. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejzajimavejsich scen je ta hned zezacatku, kdy modra monstra utoci na Peperlandii a kapelnik se uklidnuje tim, ze na jeho kvarteto by prece tihle zrudy nezautocili. Jde o narazku na Mnichov, anebo spis o vseobecnou myslenku, ktera stoji na zacatku kazde valky? Kazdopadne Yellow Submarine se pohybuje nekde na hranici hraveho surealismu a pop-kultury sedesatych let. Vysledkem je hrava animace a zejmena skvela muzika Beatles, ktera oslovuje i dnesni generaci. ()

journeyman 

všechny recenze uživatele

Sice mě po zhlídnutí Žluté ponorky zamrzelo, že už dávno nehulím, ale snad se dá říct, že jsem si tuhle sjetou projížďku užil, jak se patří. Rozhodně bych to ale žádným dětem aspoň do třinácti let nepouštěl, pokud bych nechtěl čelit hromadě pošahaných otázek. Spousta zapamatováníhodných kombinací barev a motivů. Legendární broučí hudba, legendární deska. Výjevy jako kdyby si Adolf Born dal pár absinthů s Hieronymem Boschem. Ostatně, docela mi to připomínalo Macha a Šebestovou. Ale hodně na drogách. Hodně. Nothing is real. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (19)

  • V roce 2009 byl ohlášen plán vytvořit 3D remake filmu. Práce se měl chopit Robert Zemeckis, avšak roku 2010 se od plánů upustilo. (Terva)
  • Písnička All Together Now léta sloužila jako znělka pro Televizní kursy angličtiny v České televizi. (Robbi)
  • Snímek získal v roce 1968 New York Film Critics Circle Award. (Terva)

Související novinky

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama