Reklama

Reklama

Kikudžiro

  • Japonsko Kikujiro's Summer (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh muže, jehož pošle vlastní žena, aby doprovodil devítiletého Masaa na cestě za jeho matkou, kterou nikdy neviděl, je formou road-movie. Stylem je to ovšem opět kitanovsky pomalá, melancholická pouť, jakoby odnikud nikam. Jedním z charakteristických rysů Kitanova režijního rukopisu je totiž uvést diváka do příběhu, vnutit mu nezvykle pomalé tempo v rozvíjení děje i situacích a pak jej překvapit originálním zvratem děje, nečekanou reakcí, či překvapivým charakterem postavy, která podle všech vnějších znaků by měla být někým úplně jiným. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (136)

forsythia 

všechny recenze uživatele

Japonci jsou zřejmě z jiné planety. Nebo si snad dovedete představit dva motorkáře, jak dělají rybu či chobotnici, hrajou si na indiány a provádějí šílenosti kvůli jednomu malému klukovi a jeho průvodci, který je dokonalý pošuk, někde jinde než úplně mimo tento svět? Já strávit takovéto prázdniny, bude se mi o tom zdát ještě dneska. Člověk si někdy může připadat totálně ztracený. Cesta může ztratit smysl. A největší kámoš se může vyloupnout i z hulváta. Pokud ano, tak je to všechno vlastně štěstí. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

100% - Nádherná, úsměvná, a přesvědčivá podívaná plná lidskosti. Někomu se může zdát, že se film trochu vleče, ale kdo je zvyklý na Kitanův rukopis, rozhodně bude spokojen. Nejlepší road movie, co jsem kdy viděl. Z Kikujira jsem si pro život vyvodil cenné motto, které mi vydrží na věky: V životě není důležité, co člověku dělá starosti, a co ho trápí. Důležité je pouze to, z čeho se kdy těšil, a z čeho má radost. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Arigato a domo mr takeší. Na tento film som sa od neho tešil najviac a výsledný dojem z neho je ešte lepší ako som očakával. Žiadna samoúčelná scéna, žiaden pátos ani slzy ale len úprimnosť ktorá robí s tohoto snímku nezabudnuteľný zážitok. To že Kitano je skvelý herec dokázali snímky ako Battle Royale alebo Ohnostroj ale aj napriek jeho hereckému majstrovstvu v samurajovi je toto jeho najlepšia rola. Jeho zo začiatku komický hrdina prejde do tragédie aby neskôr sa mohol stať normálnym človekom a verte mi že jeho premena je neskutočne zábavná a pôsobivá. Kitanov svet je plný bizarných alebo roztomilých postavičiek a inak tomu nie je ani tu - dobrý strýko, tučný strýko a holohlavý strýko sú asi najlepšie postavičky s ktorých sála úprimnosť a štastie a každý z nich má svoj sen. Kitano nám tiež ukazuje odvrátenú tvár- pedofília, jakúza, opustenie matkou, hazard ale zo vvšetkého sa hlavný hrdinovia vysekajú aby mohli ísť ďalej tak tiež si Kitano uvedomil že aj keď niekam ideme tak sa musíme prirodzene aj niekam vrátiť väčšinou na miesto ktorému hovoríme domov a cesta späť je rovnako zábavná ako cesta tam. Veľmi sa mi páčilo rozdelenie kapitol pomocou pohyblivých fotografií. Mr Kitano You are a god! ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Přestože to hodnotím "jen" 85%, líbilo se mi. Není to film, po jehož skončení by člověk seděl a koukal do prázdné obrazovky, lezl mi však na mysl ještě dlouho. Díky tomuto filmu jsem se začal konečně zajímat o autora hudby Joe Hisaishiho (stačí, že jsem skladbu Summer z Kikudžiró prosadil bratrovi mé ženy na svatební video?). Film se mi natolik líbil, že jsem o něm na svém blogu napsal separátní recenzi http://scobak.blog.sme.sk/c/180987/Kikujiro-3373827425370701239822799.html. Můžete si tam poslechnout kompletní skladbu Summer :). ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není všední film, ale brada mi nespadla. Kitanův "strýček" je opravdu mazák a klouček měl nervy ze železa. Nechat si nadávat za špatné typy na dostizích nebo prosedět dvě noci v autobusové čekárně, to už chce nějaké sebezapření. Pod bodrou slupkou ale dříme zlaté srdce, jasně..... ale bylo to - zvlášť v některých partiích - zbytečně dlouhý. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Muž, který přijde na autobusovou zastávku, když Takeshi a malý Masao stopují je Beat Kiyoshi - bývalý kolega Kitana, se kterým dříve působili jako duo bavičů The Two Beats. (johndee)
  • V domově pro seniory, kam přijde Takeshi navštívit svou matku, jsou na oknech za lidmi vidět jeho obrazy. (johndee)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno