Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina (Jota) se postará o ženu, která se vybourala na motorce. Ta si nic nepamatuje, a tak Jota ženě namluví, že je její přítel a už 4 roky spolu chodí. Pojmenuje ji Liza (podle své bývalé přítelkyně Elizy, kvůli které chtěl právě spáchat sebevraždu) a odjíždí do kempu U Zrzavé veverky.... (xjane)

Recenze (68)

mohamedsfinger 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak by asi točil David Lynch, kdyby bral větší ohledy na diváka. Ne, že bych to po Davidovi chtěl (to bych byl sám proti svým zálibám), ale tento film Julia Medema byl velmi příjemným zážitkem hlavně proto,že dokázal příjemně namíchat koktejl mysteriozna, detektivky a lehké erotiky (a samozřejmě přírodovědného dokumentu). Musím ocenit jak herce v hlavních rolích (a navíc na té Emmě Suárez fakt něco je), tak i výborný scénář, který je plný lehkých náznaků a střípků, takže divák trpí nutkáním hádat, jak to ve skutečnosti je. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

Tento film byl pro mě velké zklamání, protože ho vysoce hodnotili i mé spřízněné duše. Od příběhu jsem čekal něco víc než jen bezcílné potulování se šílenou ženskou plné mysteriozní atmosféry, kdy nevíte co a proč se děje. Komedii (jak je tu uvedeno) v tom rozhodně nehledejte, vlastně na nic vtipného jsem v tom nenarazil. Spíš je film depresivní a naturalistický. Nesedl mi vůbec a dostane ode mně jen slabé 2 hvězdy. Přesto na Medema nezanevřu, protože má i lepší filmy. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 2 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Existujú "obyčajné" a "neobyčajné" filmy. J.Medem nikdy nenatočil obyčajný film. Točí obyčajné témy neobyčajne. Pracuje s vlastnou "filmovou logikou", vytvára zvláštnu ilúziu nereálnosti na reálnom príbehu, vzťahu, pocite...Proste prekvapuje, symbolizuje, imaginuje tak ako v Lucii, v Chaotickej Anne, tak aj vo Veverke... a vždy sa pristihnem pri tom, ako sa zmanipulovane dívam na jeho réžijnú tvorivosť, v kt. je proste úžasný a ja som po nej až závislá:)!!! Po Veverke mám znova bohatý subjektívny zážitok, len ten dej bol tentokrát trošku plytší v porovnaní s tým, na čo som u Medema zvyknutá. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zrzavá veverka je o atmosfére, ktorú vie Julio Medem navodiť svojským spôsobom a ktorá ma vždy dostane, pričom ma vždy dokáže vtiahnuť aj do príbehu okolo postáv. Ten bol síce v tomto prípade jeden zo slabších než na aké som u tohto režiséra navyknutý, no i napriek tomu mám zo snímku dobrý dojem. Najmä vďaka tomu, že sa tu autor slušne vyhral s postavami a ich tajomnosť a nepredvídateľné chovanie ma bavili celý čas. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Houda666 

všechny recenze uživatele

Medem tradične nesklamal a pripravil pre diváka netradičný filmový zážitok. Správanie postáv sa nedá predpovedať a miestami je dokonca až nelogické (scéna, kde si Liza/Sofia strčí ruku mladého chlapca do rozkroku a iné). Tento fakt však len umocňuje filmový zážitok a nepôsobí rušivo. Rozhodne ide o film, ktorý sa oplatí vidieť. Hodnotenie: 75% ()

Galerie (3)

Související novinky

Reklama

Reklama