Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina (Jota) se postará o ženu, která se vybourala na motorce. Ta si nic nepamatuje, a tak Jota ženě namluví, že je její přítel a už 4 roky spolu chodí. Pojmenuje ji Liza (podle své bývalé přítelkyně Elizy, kvůli které chtěl právě spáchat sebevraždu) a odjíždí do kempu U Zrzavé veverky.... (xjane)

Recenze (69)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Jota chce skočit z mostu, ale než se odhodlá, spadne z toho samého mostu motocyklista (mimochodem moc pěkná scéna). Jota běží na pomoc, ale když zjistí, že dotyčný je dívka a trpí ztrátou paměti, okamžitě jí podsune vymyšlený život, ve kterém vystupuje jako její přítel. Lisa (jak jí nazve), je nejen velmi krásná, ale i hodně zvláštní a on zjistí, že o ní hodně stojí a že se bojí její minulosti. Zvláštní a zajímavý film s jednou opravdu hodně nechutnou scénou. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Medemův magický realismus už tu nepůsobí tak uhrančivě a přirozeně jako v Kravách, ale stále si zachovává přitažlivé a provokativní tajemství (jež zde ale nutí k interpretaci, zatímco v předchozím snímku na člověka působilo jako přirozená součást světa, kterou chápe v afektivní rovině) a vytváří cosi víc než pouhou dějovou skládačku. Vyprávění opět plyne samo, staví na postavách, které se nemění v ploché figurky vláčené narativní hrou, ale v plnohodnotně prokreslené charaktery, jejichž motivy a záměry zdaleka nejsou závěrem vyčerpány a nutí k dalším úvahám. Po stylistické stránce je film doslova lahůdka - kamera svými pohyby neustále překvapuje, nachází si nejnemožnější pozice, prolézá větvovím stromů či vysokou travou a podílí se na celkovém oparu tajemna a neznámého napětí. Zrzavá veverka je tak nečekaný odklon od Kravami nastoupené Medemovi cesty, který dokazuje, že jeho "podpovrchové" vnímání světa a jeho nejednoznačnosti výborně funguje i v zábavném filmu s ryze současným a mladým námětem. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Hlavná hrdinka hovorí v jednej zo scén: "Môj frajer vie iba dobre trtkať, variť a klamať." Možno to fakt stačí. Ďalšia z mileneckých mysterióznych Medemových motanín. Dievča po nehode stratí pamäť, jej milenec stojí v momente nehody opodiaľ, na prahu samovraždy. Nehoda zmení smer myšlienok oboch milencov, spomenúť si na minulosť má dievčaťu pomôcť kempovanie na brehu jazera, aby za prítomnosti pamäťových slučiek, metafory hrdzavého hlodavca a skladačky snovo hypnotických minulých vzťahov zistili ako to s nimi vlastne je. Otázky vyvolané červenou veveričkou, o ktorú v čase párenia divoko súperia nadržaní samci: klameme my, alebo sme neustále klamaní ? Je okolie len dobre podanou lžou ? Je úprimnosť vo vzťahu vždy tým, čo robí vzťah a lásku naozajstnou ? Nie je dôležitejšia vzrušujúca hra ? Zaujímavo podaná fabulácia ? ()

mohamedsfinger 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak by asi točil David Lynch, kdyby bral větší ohledy na diváka. Ne, že bych to po Davidovi chtěl (to bych byl sám proti svým zálibám), ale tento film Julia Medema byl velmi příjemným zážitkem hlavně proto,že dokázal příjemně namíchat koktejl mysteriozna, detektivky a lehké erotiky (a samozřejmě přírodovědného dokumentu). Musím ocenit jak herce v hlavních rolích (a navíc na té Emmě Suárez fakt něco je), tak i výborný scénář, který je plný lehkých náznaků a střípků, takže divák trpí nutkáním hádat, jak to ve skutečnosti je. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Medemovy filmy jsou obvykle osobité, originální a obrazově nádherné. Na amnézii tu již spousta variací samozřejmě byla, ale tato je jiná. Lži, hrátky a předstírání v zájmu silné osobní přitažlivosti nebo úniku od zla minulosti v prostředí kempu u jezera - za sebe jako spokojeného diváka mohu jen doporučit. ()

Galerie (4)

Související novinky

Reklama

Reklama