Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina (Jota) se postará o ženu, která se vybourala na motorce. Ta si nic nepamatuje, a tak Jota ženě namluví, že je její přítel a už 4 roky spolu chodí. Pojmenuje ji Liza (podle své bývalé přítelkyně Elizy, kvůli které chtěl právě spáchat sebevraždu) a odjíždí do kempu U Zrzavé veverky.... (xjane)

Recenze (69)

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Medemův magický realismus už tu nepůsobí tak uhrančivě a přirozeně jako v Kravách, ale stále si zachovává přitažlivé a provokativní tajemství (jež zde ale nutí k interpretaci, zatímco v předchozím snímku na člověka působilo jako přirozená součást světa, kterou chápe v afektivní rovině) a vytváří cosi víc než pouhou dějovou skládačku. Vyprávění opět plyne samo, staví na postavách, které se nemění v ploché figurky vláčené narativní hrou, ale v plnohodnotně prokreslené charaktery, jejichž motivy a záměry zdaleka nejsou závěrem vyčerpány a nutí k dalším úvahám. Po stylistické stránce je film doslova lahůdka - kamera svými pohyby neustále překvapuje, nachází si nejnemožnější pozice, prolézá větvovím stromů či vysokou travou a podílí se na celkovém oparu tajemna a neznámého napětí. Zrzavá veverka je tak nečekaný odklon od Kravami nastoupené Medemovi cesty, který dokazuje, že jeho "podpovrchové" vnímání světa a jeho nejednoznačnosti výborně funguje i v zábavném filmu s ryze současným a mladým námětem. ()

Houda666 

všechny recenze uživatele

Medem tradične nesklamal a pripravil pre diváka netradičný filmový zážitok. Správanie postáv sa nedá predpovedať a miestami je dokonca až nelogické (scéna, kde si Liza/Sofia strčí ruku mladého chlapca do rozkroku a iné). Tento fakt však len umocňuje filmový zážitok a nepôsobí rušivo. Rozhodne ide o film, ktorý sa oplatí vidieť. Hodnotenie: 75% ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Po Sex a Lucía a Habitación en Roma můj třetí Medem. Všechny spojuje erotika, mystično, touhy, vášeň. Obecně španělská vrcholná kinematografie (Almodovar, Medem, Saura) je na naše středoevropské poměry hodně švihnutá, což Zrzavá veverka jenom potvrzuje. Je příjemné, že většinu filmu nevíte, co je vlastně pravda. Emma Suárez byla kočka, přidal bych erotiky. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Hodně "divný" film, nebo možná podobně výstižné, ale méně pejorativní označení bude neotřelý. Mysteriózní a místy i lehce erotická atmosféra, jejíž živnou půdou je především amnézie ženské hrdinky, ale též ne zrovna zřetelná minulost Joty. Herecké výkony obou hlavních představitelů jsou každopádně na vysoké úrovni. Snímek má trochu nevyrovnané tempo, po delším a trochu nezáživném úvodu přišlo pár skvělých momentů v kempu. Celkově ale musím konstatovat, že mě film nějak minul a nezanechal ve mně výraznější dojem, proto ostatně hodnotím pouze průměrným počtem tří hvězdiček. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

Tento film byl pro mě velké zklamání, protože ho vysoce hodnotili i mé spřízněné duše. Od příběhu jsem čekal něco víc než jen bezcílné potulování se šílenou ženskou plné mysteriozní atmosféry, kdy nevíte co a proč se děje. Komedii (jak je tu uvedeno) v tom rozhodně nehledejte, vlastně na nic vtipného jsem v tom nenarazil. Spíš je film depresivní a naturalistický. Nesedl mi vůbec a dostane ode mně jen slabé 2 hvězdy. Přesto na Medema nezanevřu, protože má i lepší filmy. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 2 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (3)

Související novinky

Reklama

Reklama