Reklama

Reklama

Ošin

(festivalový název)
  • Japonsko Ošin (více)

Obsahy(1)

Ošin se narodila do chudé a početné rodiny. Protože nemají co pořádně jíst, rozhodne se ji její otec poslat pracovat k bohaté rodině, ačkoliv je jí teprve sedm let. I když se Ošin nedaří dobře, vše se pokouší zvládnout a nestěžovat si na svůj smutný osud. (Zíza)

Zajímavosti (4)

  • V pokoji starší dívky, který si Oshin prohlíží, je možné vidět čtyři kokeši panenky. Tři z nich mají bílý podklad, jedna je hnědá. Podobná kokeši panenka se vyskytuje i na začátku původního seriálu a vnuk Oshin se podle ní dovtípí, kam babička odcestovala. Panenky kokeši se od začátku sedmnáctého století prodávaly v lázeňských městech jako upomínka na pobyt - byly tak vlastně jedním z prvních reklamních dárkových předmětů v historii. (Jirka_Šč)
  • Děj filmu se odehrává v letech 1907 a 1908. Původní seriál o 297 čtrnáctiminutových epizodách popisoval časové období od roku 1907 až do současnosti. Začínal v roce 1983 okamžikem, kdy se Oshin bez vysvětlení vydá vlakem na cestu do míst svého dětství, její vnuk se jako jediný z celé rodiny dovtípí, kam odcestovala, vydá se za ní a ona mu pak vypráví příběh svého života. (Jirka_Šč)
  • V roli Mino, matky Kaya (Manami Igashira), se objevuje Ayako Kobayashi, která ztvárnila Oshin v původní televizní sérii Oshin (od r. 1983). (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama