Odstřelovač (2007)
Uprchlík na steroidech, co si hraje na Bourna. Předvídatelné s obsahem mnoha klišé, ale to se u takových filmů dá čekat. Když jsou dobře natočené, a to Odstřelovač podle mě je (Fuqua to má v oku), tak to pranic nevadí. Pro mě velepříjmné překvapení a skvělá akční podívaná.

Mechanik zabiják (2011)
Fajn akční kousek, který pobavil. A na který hodně rychle zapomenu. Statham pořád stejný, už to trošku nudí.

Vyšinutý (2020)
Expozice krátká a jde se rovnou na věc. Honičky v autech, sem tam zabití, vše odsejpá a pak konec. Který bohužel SPOILER vůbec SPOILER ničím SPOILER nepřekvapil. SPOILER Žádné fajn dialogy, žádné efektní záběry, žádné zápletky, prostě bod A - tlusťoch, kterému definitivvě jeblo, cesta - dát příbuzným oběti co proto, bod B - završit běsnění zabitím oběti. A jede se z bodu A do bodu B. Je to jízda výživna, zábavná, ale nic víc tam není. Že jsem film viděl, toho v nejmenším nelituju, ale jestli na něj budu chtít někdy koukat znovu, o tom silně pochybuju.

Partie Terezie Tománkové (2005) (pořad)
V současné době jediný dobrý televizní diskusní pořad s politiky.

Nikdo (2021)
Je jen jedna věc horší než narazit na chlápka, na kterého narazit nechcete. Narazit na chlápka, na kterého narazit nechcete, a který na to vůbec nevypadá. Akční nálož plná vtipně podaného násilí à la John Wick. Rvačky ustřelené víc než všechny zápasy ve všech filmech s Rockym dohromady, ale koho to sejří, když je to tak zábavné a vtáhne diváka do děje natolik, že si chce praštit taky?

Tvář vody (2017)
Na první pohled E.T. zkřížený s King Kongem s příměsí velké dávky romantiky o vztahu potvory s člověkem na pozadí studené války a vesmírného závodu, na pohled druhý Blade Runner s příměsí velké dávky romantiky o vztahu potvory s člověkem na pozadí studené války a vesmírného závodu. _____ První pohled vede ke klasické interpretaci o tom, že když honění mušle v koupelně přestane naplňovat, lze postoupit o úroveň výš a rozdat si to třeba s kaprem nebo jinou vodní potvorou (je libo orálek s kalamárem?) a celý svět se může třeba uvztekat, ale citům a úchylkám prostě neporučíš. _____ Druhý pohled vede k ne tak úplně klasické interpretaci o tom, že když honění mušle v koupelně přestane naplňovat, lze postoupit o úroveň výš a rozdat si to třeba s kaprem nebo jinou vodní potvorou (je libo análek s trnuchou?), což samo o sobě nedělá z dotyčné úchylačku, protože dost možná nejde vůbec o člověka. _____ Pro oba pohledy platí, že láska nad nenávistí zvítězí vždy a všude a navrch divák dostává přídavek v podobě poselství, že je fuk, jestli člověk mluví americky nebo rusky, jestli je starej, připlešlej, tolerantní gej nebo mladej, vlasatej, netolerantní negej, záleží jenom na tom, zda má srdíčko na správném místě. Originální a neotřelé. _____ Film krásný na pohled i poslech a příběh, poselství plus pointa, pokud tedy nějaká je, fajn, ale pro mě je to přece jen trošku málo a film navíc nic nenabízí. Jde o krásně natočený, dojemný kýč, ve kterém se může babrat a stále dokola si ho pouštět jen někdo, kdo tenhle druh filmů vyloženě miluje. Oskara chápu, takové filmy je prostě dostávají (Řidič slečny Daisy), pro mě jsou ale Dunkerk i Tři billboardy o dvě úrovně výš. Po druhém zhlédnutí nechávám tři hvězdy.

Fokus Václava Moravce (2015) (pořad)
Tlachárna o ničem a většinou naprosto bezobsažné kecy.
Svatba Jiřího Káry (2000) (amatérský film)
Nejlepší epizoda z Tak neváhej a hajluj – speciál!, která se z neznámých důvodů do vysílání nikdy nedostala. Buranství a blbost v podání ochlastů a podivných kreatur v rámci svatebního obřadu. Samotný obřad a dění před a po není zas taková nálož hlášek a legrácek, jak někteří uvádějí v komentářích, ale jen docela dobrá prča, která pobaví. Toto "domácí video" povyšuje na další úroveň kontext (überožralové a lidská spodina na svatbě) a hlavně pak informace o osudech jednotlivých aktérů - téměř všichni se uchlastali k smrti, nebo v ožralství přišli k úrazu s následky smrti. Na ČSFD nemá tenhle počin co dělat, ale když už tu je, tak solidní čtyři hvězdy dám. Každá za jednu minutu, kterou už jste tady měli bejt. Duranga, vole!

Kleopatra (1963)
Krásné, velkolepé, ale ukrutně ukecané.

Durhamští Býci (1988)
Americké Kožené slunce z baseballového prostředí, akorát tak desetkrát lepší (a to mám Kožené slunce rád), nejlepší baseballový film a jeden z nejlepších sportovních. Robbins v roli výstavního blba a proutníka s talentem na baseball (konkrétně nadhoz) od pána boha v souboji se zkušeným a chytrým Costnerem v roli mentora o ještě mladou a rajcovní Susan Sarandonovou (42). Kupa vtípků a skvělých dialogů k tomu (nominace na Oskara za scénář).