Reklama

Reklama

Přírodní kuriozity Davida Attenborougha

(seriál)
  • Česko David Attenborough - Zázraky přírody (více)

Série(4) / Epizody(27)

Obsahy(1)

David Attenborough strávil dokumentováním přírody celý život. Za tu dobu se setkal s mnoha zvláštními zvířaty, přesto by se našlo ještě několik příběhů a zkazek o úžasných stvořeních, která podněcují i jeho zvědavost. Pětidílná dokumentární minisérie Přírodní kuriozity Davida Attenborougha odhaluje tajemství mnoha přírodních záhad – od toho proč má zebra pruhy až po evoluční přešlap ptakopyska, který klade vejce. Díky Davidovu vypravěčskému talentu v kombinaci se skvělými záběry vznikl seriál, jaký jste ještě neviděli. (TV Prima)

(více)

Recenze (7)

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Sir David má tentokrát k dispozici pouhých pět dvacetiminutových epizod a na prostoru sto minut se věnuje celkem deseti živočichům (dva na každý díl), které příroda obdařila nějakou nezvyklou fyzickou „anomálií“. Mezi zkoumanými zvířaty nalezneme například žirafu a její dlouhý krk, motýla a zebru s jejich specifickým zbarvením nebo chameleona se svým mrštným jazykem a schopností přizpůsobovat své zbarvení okolnímu prostředí. I když slovo zkoumání je v tomto případě mírně nadsazené - každému zvířeti je věnována pouhá desetiminutovka, takže na nějaké hlubší rozbory jejich života nedojde. Ani technické zpracování nenechává diváka oproti jiným Attenboroughovým dokumentům v němém úžasu nad tou krásou, kterou se podařilo trpělivým tvůrcům zachytit, Davidův zasvěcený a poutavý komentář naštěstí nechybí. Stanice Eden, na níž Natural Curiosities běželo, už objednala druhou sérii, která bude tentokrát obsahovat rovný dvojnásobek epizod. Vysílat by se měla ještě tento rok. 75% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

V rámci Attenboroughovy tvorby celkem oddechovka, ale i na dvaceti minutách opět působivá, neskutečně zajímavá, se skvělým komentářem a výborným výběrem témat a živočichů. Právě zaměření dokumentu a odhalování různých přírodních jevů činí z cyklu asi vůbec ten nejzajímavější počin Davida Attenboorugha, na kterém prostě opět vůbec nic není špatně. Je to stručné, přehledné, zábavné, skvěle natočené, prostě to má vše, co od těchto dokumentů očekáváte, a vlastně i něco navíc. Tohle pojetí mi dokonale sedne. 100%. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Čokoľvek dokáže obsiahnuť v súčasnej dobe pánko v rokoch Sir Attenborough ma dokáže zaujať. Jeho síce krátky, ale zaujímavý cyklus o kuriozitách prírodou bol príjemným spestrením a doplnením faktov, o ktorých som nevedel. Každá časť sa venuje dvom netradičným anomáliam v prírode. Či už ide o chameleóna, motýle, zebry, každá časť je pútavo vyrozprávaná. Jediné čo mi tak trošku vadilo a prečo to nie je za full five je fakt, že zvieratá, ktoré si Sir David vybral nie sú až tak lákavé. Nevravím, že všetky. Ale niektoré ako chrobáky ma moc nebavili. Na druhej strane spravil znovu príjemný projekt, ktorý poteší dušu diváka milujúceho prírodu. ()

Heero 

všechny recenze uživatele

Jedná se hlavně o vyvrácení starých a zažitých přírodních mýtů. Např., že gepard nikdy neběhal 110 km/h, nebo že nejsložitější nástroje nevyrábějí a nepoužívají orangutani a šimpanzi. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Tak není to asi to úplně nejlepší od DA, ale je to hezká podívaná. Každopádně je to zase dávka zajímavých informací. ()

Reklama

Reklama