Reklama

Reklama

Sam pracuje v reklamní agentuře a jen pomalu se vzpamatovává z náhlé smrti svého syna. Když se probírá chlapcovými věcmi, narazí na nahrávku, díky které se k synovi dostane daleko blíž a pozná ho i z jiné strany. Sam je úspěšný ředitel reklamní agentury. Osud mu však zasadí krutou ránu, když náhle zemře jeho syn Josh. Sam se snaží přežívat na lodi v přístavu, kde hledá útěchu na dně sklenky. Jednoho dne, když se probírá věcmi, které mu po synovi zbyly, narazí na krabici plnou demo nahrávek a textů ke skladbám, které Josh napsal. Díky nalezeným písním Sam pozná svého syna ještě lépe než dřív. Dokonce se je rozhodne zahrát v místním baru. Po krátkém vystoupení se dá dohromady s mladým Quentinem a společně založí kapelu Rudderless. Ta oběma, i když každému jinak, pomůže překonat těžké životní situace. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (94)

emma53 

všechny recenze uživatele

Na režijní a scénáristickou prvotinu Williama H.Macho to rozhodně nebylo špatné, dokonce se tam sám objeví. Já mám tuhle muziku ráda, tak nevidím důvod, proč bych to měla potopit jen kvůli některým prkotinám a příliš bombóznímu konci, ale vzápětí to Sam vyrovnal posledním songem. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Terapii a vyrovná(vá)ní se s nesmyslnou smrtí svého potomka (střelba ve škole - ale hůř) zprostředkují pro zničeného otce dema synových písniček, které se po letech odhodlá pustit, naučit i hrát na pódiu - a díky nimž se z mladých muzikantů (plus on) stanou lokální hvězdičky. Pohodový feeling se závažným podtónem podporují velice povedené folk-rockové songy a jejich texty. ()

Reklama

Dejf4 

všechny recenze uživatele

Malý a poctivý film, který si na nic nehraje. Silné téma, které je výborně uchopeno a s lehkostí odvyprávěno. Netlačí se zbytečně na pilu, postavy se nechovají přehnaně. Ba naopak a výborné obsazení tomu jen nahrává. Místy sice plno divácky vděčných scén, ale fungují a s pomocí opravdu výborné hudby se to odpustí. Žádná přeslazená limonáda, právě naopak emočně velmi silný snímek, který u srdíčka pohladí, ale i zabolí. 8/10 ()

jasse 

všechny recenze uživatele

Williama H. Macyho znám dobře jako herce, že se ujal režie tohoto filmu je zajímavé a myslím, že se mu jeho prvotina povedla. Kasovní neúspěch si doufejme může dovolit, snad mu to neubere chuti do dalších filmů. - Stejně jako rockwoman si nemyslím, že hromadní vrazi ve školách se rekrutují z rodin dobře postavených rodičů, i když rozvedených, ale chápajících, zajímajících se o své děti a platících školné. Tuto skutečnost o Joshovi se dozvíme až v druhé půlce filmu a je to poměrně šokující. O tom, jak něco takového dokáže obrátit život naruby nejen rodinám obětí, je tento film. Velkým plusem je vynikající herecké obsazení, a opravdu dobrá hudba od dua Simon Steadman a Charlton Pettus. Všechny písně zpívá nenápadný Billy Crudup sám (i Anton Yelchin samozřejmě, abych ho neopomenula). ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Jak dobře znají rodiče své děti? Někteří do detailů, jiní méně a zbytek skoro vůbec. Ač toho ohledně Joshe nebylo ve filmu mnoho objasněno, nemyslím si, že za to co způsobil, mohli jeho rodiče. Sam = Joshův táta v hereckém podání Billyho Crudupa mi byl sympatický a fandila jsem mu, aby našel sílu ne zapomenout, ale zbavit se balvanu na srdci - třeba písní... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení začalo 21. dubna roku 2013, filmovalo se ve městě Oklahoma City a Guthrie v USA. (willy1)
  • Film měl premiéru na Filmovém festivalu Sundance v lednu 2014. (Terva)
  • Na začátku filmu ve scénách na univerzitě je několikrát vidět název školy, například na plakátech a bráně u vchodu, tam stojí zkratka UCO, kterou používá University of Central Oklahoma. Později ve zprávách o střelbě na univerzitě je však napsáno, že se škola jmenuje Central Plains State University, což je v rozporu se zkratkou i nápisy v předchozích záběrech. (hansel97)

Reklama

Reklama