Reklama

Reklama

Off Season

Krátkometrážní / Horor
USA, 2009, 13 min

Obsahy(1)

Lidé sem jezdí za sluncem, teplem a zábavou, smích a veselý křik se rozléhá na všechny světové strany. Každé léto však jednou skončí a přichází konec sezóny. Chalupy, chaty i rozlehlá sídla se připraví na mrazivou zimu a rozhostí se klid narušovaný jen monotónním ševelením zimního větru a sněhová pokrývka zahalí celou krajinu do bělostného hávu. V té době přichází on, muž který prochází tímto ledovým královstvím, doprovázený jen svým věrným psem. Muž, jenž se zabývá "kontrolou" opuštěných lidských příbytků, tu a tam se na něj usměje štěstí  a objeví nějaké milé překvapení, tu láhev alkoholu, tu konzervované pohoštění. Tuto zimu na něj však čeká něco, s čím se ještě na svých toulkách nesetkal, něco co nepochází z našeho světa, něco z nejhorších nočních můr... Krátkometrážní snímek nominovaný v kategorii krátkých filmů Britské akademie filmového a televizního umění (BAFTA) v roce 2010. (PetrPan)

(více)

Recenze (10)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Mrazivý hororový kraťas se skvělou atmosférou nekonečných zasněžených plání, kde není ani živáčka. Opuštěné chaty jsou ideální místem, kde by se dalo něco čórnout. Zimní krajinou putuje muž se svým psem a tyto chaty "navštěvuje." Myslí si, že je zcela sám. Jenže není. Atmosféra začíná houstnout a přítomnost "čehosi" je očividná a zároveň děsivá v tom, že člověk nevidí, kdo další to vlastně zamrzlou pustinu obývá. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

!SPOILER JAKO LEDNICE!: Milovníci zimní turistiky, mrazivého počasí, starých ledniček, mražených dětí a pejskaři si přijdou na své. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Musím pochválit za výběr prostředí, zamrzlé jezero, chlapík se psem co vykrádá „opuštěné“ chatky a následné setkání s nadpřirozenem. Na každého jednou dojde a tak se uprostřed toho bílého zmrzlého svinstva rozpoutal docela zajímavý příběh, který mohl být klidně delší. Nechybělo napětí, atmosféra se postupně stupňovala, herecký výkon slušný a pes roztomilý. Takže průměr si to zaslouží. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Snehová metelica a odstrčený príbytok v nej, budú mať stále svoju atmošku. A v tomto prípade sa dočkáme aj pekne originálne neoriginálneho námetu. Pridať minúty a pridať a pridať... ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Mám ráda prostředí opuštěné zamrzlé přírody kde není lidská noha, tudíž mi v tomto směru kraťas velmi vyhovoval. V tomto případě zmrzlou pustinu obývá chlápek se svým psem. Asi se hodně nudí a navíc je to alkáč, tak tráví své dny tím, že vykrádá přilehlé chaty a po nocích chlastá. Jenže jednou se mu jeho výlet šeredně nevyplatí, protože v jedné z chat narazí na něco, na co by nejradši hned zapomněl. A rozhodně od toho neuteče, protože ono místo ho k sobě nakonec opět přitáhne. SPOILER!: Trochu mi bylo líto toho psa, ten k tomu přišel dost nevinně. A připomnělo mi to trochu jednu scénu v jedné z knih od Stephena Kinga kde je dítě, které skončí zavřené ve staré ledničce a nemůže se dostat ven. Je to jedna z nejhorších smrtí, kterou si umím představit, a už od přečtení té knihy mě ta představa děsí, tudíž i v tomto kraťas udeřil na mou notu. Tma, těsný prostor a pomalá smrt žízní. Fuj. ()

HonzyR 

všechny recenze uživatele

Představte si den: Vstanete si, jste poněkud nasraní, podíváte se z okna a tam vidíte jen sníh a zamrzlou zem. Co dělat, půjdete si jen tak ze srandy vykrást pár opuštěných domů, u toho seřvete svého vcelku milého psa (ahoj Sezname) a říkáte si, jak je skutečně fajn, že je po sezóně. Normální den pro nás normální lidi.. Jenže ono se to potom tak nepřjemně zvrtne do překvapivě ještě hustší a méně příjemné atmosféry, že po mě párkrát pěkně přešla zima (a ne z toho počasí). Sranda pominula, ono totiž... raději nebudu spoilerovat :) 80% ____K vidění zde: http://www.youtube.com/watch?v=TqxbZcra4Gs_____ ()

Taron 

všechny recenze uživatele

Drsná atmosféra podkreslovaná drsnou krajinou. Konec odpornej, fakt hnus. Toto je asi první krátkej horor, po kterým nemám chuť si pustit další, ale potřebuju nějakou chvíli na rozdýchání. ()

Reklama

Reklama