Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná studentka výtvarné školy Angelika (Audrey Tautou) miluje k zbláznění sympatického kardiologa Loika. Jeho šťastné manželství a očekávání prvního dítěte nebere jako vážnou překážku. On ji přece miluje stejně jako ona jeho. Romantické představy o jejich lásce se však mění v nejhorší noční můru, která přerůstá v psychickou úchylku. Stačí náhodné setkání a nevinně darovaná růže a z Angeliky se stává posedlá žena, která manipuluje svými blízkými a lékaře a jeho rodinu začíná terorizovat. Filmem Má mě rád, nemá mě rád debutovala scenáristka a režisérka Laetitia Colombaniová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (167)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Posunutí děje v půlce na začátek a vše znova viděno pohledem dalšího z aktérů, to jest pohledem milostného objektu není originální nápad, ale v tomto případě je pro pointu filmu zvolen trefně. "Amelie" je opět roztomilá, i když tady úchylkou dělat dobro právě netrpí. Mozaika za skříní z "vyšetřených" prášků mě ovšem dostala. ()

Cruchot 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo na nějaké tuctové romantické drama po francouzsku, ale poté se film začal vyvíjet způsobem, který mě velmi překvapil a potěšil. Příběh viděný z pohledu zprvu nevýrazného doktora dostal najednou šťávu a třebaže byla spousta věcí poněkud předvídatelných, já jsem se bavil. Film je natočený rozhodně velmi zajímavě a vcelku i netradičně a Audrey Tautou v hlavní roli je prostě úžasná. Špatně svou rolu neodehrál ani Samuel Le Bihan, ostatní jsou víceméně do počtu. Celkově lze jedině doporučit. ()

Reklama

efko 

všechny recenze uživatele

Tento film ma príjemne prekvapil. Spočiatku vyzerá ako tuctová romantická snímka s koncom typu "žili až kým nepomreli", ktorá sa však veľmi skoro zmení na výborný thriller. Chvíľu mi síce trvalo, kým som si zvykol na Audrey v pre ňu dosť nezvyčajnej úlohe, ale... je výborná. Film je podľa mňa jeden z tých lepších, čo ponúka súčasná európska kinematografia. ()

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

Příběh o impozantní Angélique, který mě svým rozeběhem zmystifikoval sladkobolným průběhem, jenže jakmile se to doklopýtá tam kam má, byla jsem svědkem, že ten sentimentální závoj byl v mžiku stržen a karta se obrací v jakýsi psychoanalitický rozbor (ne)křehké Angélique, jež je "umělkyní" ve všech směrech. To, co v závěru vytvoří za umělecké dílo je lahodnou parafrází léčby, ze které zamýšlený profit sklidil divák. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Film, na který se musí člověk juknout po určité časové pauze (u mě 7 let)... Při prvním juknutí jsem vnímal film tak nějak všelijak, jenže člověk za pár let vstřebal pár vnějších vjemů...., že nic není černobílé, tj., že se lidi nedělí na hodné, zlé, krásné, ošklivé, chytré, hloupé, staré, mladé.... Je pravdou, že "magorů" je tak nějak víc.... skrytých... zákeřných... a to, co se stalo ve filmu vychází z reality.... donedávna jsem nevěřil, ale kolega v práci toto zažil a již delší dobu zažívá na vlastní kůži.... brrrrrrrrrrrr ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama