Reklama

Reklama

Adios Django

  • Česko Django 2: Texas, Adios (více)
Trailer

VOD (1)

Prašná mexická pustina a v ní dva bratři, kteří se ženou za pomstou... Drsný pistolník Burt Sullivan (Franco Nero) opouští post šerifa a vydává se s mladším bratrem do Mexika najít muže jménem Cisco, který před mnoha lety zabil jeho otce. Společně dorazí do malého městečka, ochromeného strachem z Cisca, který tu vlastní veškerou půdu. Burt spojí síly s místními obyvateli, aby Cisca zastavil a přivedl zpět do Texasu, kde ho čeká trest. Je tu však jedno tajemství, o kterém ani jeden z bratrů netuší… Italsko-španělský western je další z řady filmů, které si po velkém úspěchu původního Corbucciho Djanga vypůjčily do názvu toto jméno, aby profitovaly z jeho popularity. Z filmu s původním názvem Texas, adios tak německý distributor udělal Django: der Rächer (Mstitel Django) a tato podoba ovlivnila i název české verze. Příběh sám nemá s původním Djangem nic společného – tedy kromě představitele hlavního hrdiny Franca Nera s jeho poznávacím znamením: ocelově modrým pohledem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Western, ktorý je taký prašný, až je toho prachu priveľa. Taký pomstychtivý, až mi to bolo hlúpe. Keď sa strieľa, mŕtvi padajú ako muchy. Humor? Ak áno, tak len v niekoľkých absurdne vystavaných scénach. Veľa spaghetti, málo western. Nezachránili to ani pekné modré oči Franca Nera. Filmové posolstvo v mojich očiach neposúva k lepšiemu hodnoteniu ani hlavná myšlienka filmu – ako to bolo s otcom Burta Sullivana. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhloupějších dějů spaghetti westernu. Nemá to ani ironii, nadsázku (o romantice či myšlence ani nemluvě, neb ty ve spaghetti nikdo nečeká), jenom absurdní děj. Např. dva kopou hrob a stojí zády k tlupě banditů, kteří jim to kopání přikázali a míří na ně zbraněmi - otočí se, a postřílejí ty bandity jako vrabce. Kdyby to měla být komedie, či aspoň ironická nadsázka - ale tohle je moc...A to je tu takových hloupostí víc (český dabing tomu vůbec nepřidal, spíš naopak: Pavel Soukup, to je za trest...). ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Film porušuje základní pravidlo žánru - chybí mu humor. Postavit vedle sebe dva bratry, z nichž jeden celý film lítá jako debilní poděs a druhý šestiraňákem zmůže, aniž hne brvou, tolik, co za druhé světové nedokázalo ani kulometné hnízdo, je sice možné, ale nesmím se při tom tvářit, že to beru vážně. Jestli se po mně chce, abych pocitově s těmi hochy soucítil a prožíval jejich trable, tak je mi líto, ale já jsem je v tom nechal. Proč nejdu v hodnocení ještě níž, je proto, že herci dělali co mohli a co ji m scénárista a režisér nepokazili, že to má pěknou muziku a že mám pro western slabost. ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Nějak nerozumím ostatním komentářům. Ale každý má své proority. Mě v tomhle filmu zklamalo snad vše. Od černobílých postav, chudý příběh, nevěrohodné zápletky, přehrávání herců, Nero v jedné poloze drsného chlapíka, který trefí co se hne koltem od pasu a přitom mu nikdy nedojdou náboje. Byla by to dobrá parodie, kdyby se trefila do tohoto žánru. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Až na ten začátek, který mi přišel tak trochu navíc, ale zřejmě bylo záměrem Sullivana hned zpočátku ukázat jako řádného drsoně, jsem byl vtažen do sice jednoduché ždímačky emocí, ale přesně takhle to mám rád. Až melodramatický příběh o pomstě, kde postavy kupodivu nejsou tak černobílé, jak tomu často bývá, mají svůj příběh a díky tomu jsou i daleko životnější. Franco Nero teda ani ne, to zas bylo prostě ocelové modroočko ( to nebyla výtka, zase mi chutnal:), ale především záporné postavy Cisco Delgado ( José Suaréz, není tady uveden) a Miguel Alcalde ( Livio Lorenzon) se povedly. Akční stránku Baldi zvládl taky na jedničku, exteriéry nádherné a těch pár objevivších ( a umírajících, že by sexista ?:) se děv bylo řádně lepých a já si dovolím bez uzardění napálit plný počet. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Navzdory českému názvu film nemá nic společného s filmem Django (1966), ve kterém si hlavní postavu také zahrál Franco Nero. Poté, co se Django stal světovou senzací, mnoho westernů, zejména s hercem Francem Nerem, bylo přejmenováno, aby vydělaly více peněz. Například v Západním Německu byl tento film nazván „Django, der Rächer“, což v překladu znamená „Django, mstitel“. (Marek06)

Reklama

Reklama