Reklama

Reklama

Městečko je ochromeno brutálními vraždami a kvílení vlkodlaka se neúprosně blíží... Poté co je v lese nalezeno znetvořené tělo mladé dívky, se malé americké městečko ocitá v zajetí strachu. Zatímco zoufalý šerif Whitaker (David Janssen) marně pátrá po pachateli s nadlidskou silou, mrtvoly v jeho okrsku přibývají. Po zjištění, že vrahem nemohl být obyčejný člověk, padá podezření na muže, který po léta trpí nevysvětlitelnou chorobou, vyznačující se náhlými výpadky paměti. Zdá se, že rodové prokletí se opět vrátilo, a tak nezbývá než zburcovat sousedy a vyrazit na lov krvelačné bestie, mající na sobě znamení vlka. (Řitka video)

(více)

Recenze (30)

destroy83 

všechny recenze uživatele

Příjemný starší televizní horor z prostředí venkova amerického jihu. Děj nám spíše přibližuje pátrání místního šerifa po tajemném zabijákovi, poté co dva farmáři objeví mrtvolu jedné dívky. Samotného řádění vlkodlaka se dočkáme až v druhé polovině snímku. Jelikož se jedná o televizní film, divák nemůže očekávat špičkové masky a dokonalé filmové triky. I navzdory absenci těchto vychytávek působí snímek celkem příjemně a divák může společně s hlavními hrdiny rozmotávat záhadu francouzských přistěhovalců i rodového prokletí zakladatelů města. Snímku napomáhá i poněkud kratší stopáž, díky které Moon of the Wolf pěkně odsýpá a nedává šanci se moc nudit. Hodnotím velmi slušnými třemi hvězdami. ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Celý film vypadá jako epizoda detektivního seriálu s hororovým námětem. Příběh a scénář průměrný; herci nijak neoslní, ale špatní nejsou; krátká stopáž je výhodou. Slušné 3*. ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Roztomilý horůrek z vidlákova, jehož největší devizou je nejspíš právě atmosféra jižanského buranova 70.tých let odděleného od okolního světa bažinami a jeho zemitým obyvatelstvem. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Slabší vlkodlačí film s dost mizernými efekty a slabším scénářem. Nic moc děj, všichni jsou ve filmu dost divní a ani šerif moc nepomáhá. Vlkodlak funguje jen do chvíle kdy není vidět a kdy divák neví kdo to je. Do té chvíli pokusy o atmosféru celkem fungují, pak už je to jen sračka. 40 % ()

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

Tento film nelze nazvat vlčím hororem, natož vlkodlačím. Vlkodlak se objeví někde v 50 minutě, a spíše bych ti nazval nudnějším detektivním filmem, s vlkodlakem na konci. Já nevím. Huť tomuto detektivnímu stylu filmů nerozumím, ale herci též nic moc. Je to pouze můj názor. Určitě se najde někdo, kdo bude tento film nenávidět více než já, a nebo se objeví někdo, kdo si to zamiluje. Možná to není dobrý nápad srovnávat se slovenskými rodinnými prípady, které jsou taky stvořenè pro televizi, ale ty mají hodně na vrch. ()

Maschi 

všechny recenze uživatele

Neni to spatna jednohubka. Rozhodne je z toho citit Hammer a Amicus, ackoliv se snimkem nemaji nic spolecneho. To je samozrejme velky plus. ()

uprchlice 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se snažili "oživit" a "vylepšit"  původního "Vlkodlaka", ale bohužel se to nepovedlo. Televizní produkce na to měla jít uplne jinak, a nebo se na to mela zcela vykašlat a podle hororových fandů by byla určitě "výhodnější" druhá varianta. Za špatnost tohoto filmu nemůžou herci, ani režisér, ale spíše scénárista, který se držel původního filmu, což byla obrovská chyba, jelikož kopírování je celkově špatná volba a jestliže tvůrci chtěli z tohoto projektu mít něco nového,  měli zamířit jiným směrem. Sice tam je pár věcí pozměněných,  ale v očích hororového fandy je to zkrátka to samé. Ospalé městečko trápí zahadná úmrtí. Případ vyšetřuje místní šerif,  který postupně odhaluje, kdo je za ty vraždy zodpovědný. Triky jsou chabé,  páč se podobají originálu, takže zase nic nového. Stopáž se též pohybuje na 70 ti minutách a diváka to nudí. "Znamení vlka" se možná počítá do "klasiky", ale klasiku nelze nahradit pouhým kopírováním. ()

Vráťa 

všechny recenze uživatele

Horor pro patnáctiletý děti :o) uplně se vidím. Naši na plese a já se sousedovic děckama do půlnoci u bedny a v ní tenhle film hihi ()

Reklama

Reklama