Reklama

Reklama

VOD (1)

Píší se 70. léta 19. století. Uprostřed nových osadníků a psanců čeká dánský přistěhovalec Jon (Mads Mikkelsen) už dlouhá léta, aby mohl svou ženu se synem přivést do Spojených států. Když se mu to konečně podaří, oba se jen chvíli po příjezdu stanou obětmi hrůzného zločinu. Jon ze žalu a zoufalství pachatele zabije, což se neobejde bez ostré reakce. Bratrem zabitého vraha je totiž bezcitný plukovník Delarue, který terorizuje městečko Black Creek a nezastaví se před ničím, co by mu zabránilo pomstít svého sourozence. Bez pomoci komunity, která ho opustila a zavrhla, se Jon mění z mírumilovného osadníka v neohroženého bojovníka, který musí zachránit město a najít klid v duši. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (519)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Krotká i divoká, němá ... divoký západ? To se nemá. Zdivočelý scénář? Fakt blbý nápad, koho jen napad ..." Neuvěřitelně smutný film. A čím? Že jediné dvě životaschopné postavy tohoto podivně, zřejmě pro náročné diváky moderně zmršeného dánského westernu, byly jen ty dvě vedlejší. Princezna s vyříznutým jazykem (to asi ta indiánská zvířata, dobře jim tak, nová Ameriko) a bratr padoucha. Dostavníkový prznič a nelítostný vrah, který alespoň uvěřitelně prosil, přímo škemral o holý život, již postřelený a s vědomím, že prohrál. Zbytek postav a scénáře bych naložil do hořícího dostavníku a utopil v řece. Nebo dal na hraní pomstychtivým Komančům. I když ve filmu vlastně žádní indiáni ani nejsou. Natož nějaký živý mustang. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

The Salvation skutečně uhodil hřebíček na hlavičku. Vůbec nevadí, že se jedná o přímočarý a vlastně poměrně jednoduchý film, pokud v té své nekomplikované jízdě přináší vynikající atmosféru zrůdného divokého západu plného utrpení, úzkosti, bezmoci a potřeby vykonat nekompromisní pomstu. Mads Mikkelsen je v hlavní roli vynikající, svou kombinací rodinného muže a drsňáka trošku připomíná mého oblíbeného Vigga Mortensena v Dějinách násilí. Tady se nehraje na zákon, či morálku, pravdu může mít jen tlupa prohnilých gangsterů, anebo přesné kolty osamoceného hrdiny... 8/10 ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Mikkelsen vo westerne? Už vopred som si striekal do teplákov. Len som sa bál, že dostaneme ďalšiu mystickú depresívnu haluz typu Valhalla Rising či Michael Kohlhaas. Ale kdeže! Toto je čistá žánrovka, asi najrýdzejší archetypálny revenge western za mnohé roky, ak nie desaťročia. Niekto bude mať problém s tým, že dej je úplne jednoduchý a dokonale predvídateľný, nie sú v ňom žiadne dejové odbočky, flashbacky či hlbšie dialógy, ktoré by nám povedali viac o hrdinoch a ich motiváciách. Lenže práve preto, že je to také priamočiare, to väčšinou skvele funguje. Úvodné vyvraždenie hrdinovej rodiny je emocionálne silné, finálna prestrelka patrične vychutnávková. To, že atmosféra je zámerne spaghetti, s niekoľkými priamymi citáciami Leoneho, je samozrejme pozitívum. Vadilo mi len, že Eva Green za celý film nepovie ani slovo (má vyrezaný jazyk), bez toho erektívneho hlasu to nie celkom ono. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Odpovědí na otázku, proč mají Dánové zapotřebí točit kovbojku, sem si jistý asi jako výsledným pocitem z celého filmu. Hnus dané doby se tvůrcům podařil zachytit pěkně, to opravdu ano, herecké obsazení se taky prsí jak holub, no dementně jednoduchý a klišoidní scénář nedává spolu s plytkými charaktery postav tomuto asi ambicióznímu snímku vybřednout ze sorty "průměrná zábava na jedno podívání". Pokud nejste nějací skalní fandové westernu, klidně to vypusťte, protože tady se ničeho nového nedočkáte. 65% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

The Salvation není úplně špatný western, ale ke dnu ho táhne velmi slabý scénář, skoro až primitivní dějová linka bez nějakého zásadního zvratu, momentu překvapení, čehokoliv, co by utvořilo přidanou hodnotu. Dnes už přežitá schematická šablona o pomstě z westernů z 50. let opravdu nestačí. Kristian Levring natočil průměrný akčně laděný western s pěkným vizuálem a střídavými hereckými výkony - Mads Mikkelsen jako vždy charismatický, nemající ale moc co hrát, Eric Cantona tragický...zjevně měl zůstat spíš u fotbalu...stejně jako dánští filmaři u sociálních dramat... ()

Galerie (71)

Zajímavosti (11)

  • Celé prostredie westernového mestečka bolo od základov vybudované v Južnej Afrike. Krátko pred dokončením filmu však zhorelo. (Wargoo)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno