Reklama

Reklama

Při rutinní vesmírné cestě k novému domovu jsou dva hibernovaní pasažéři kosmické lodi následkem poruchy probuzeni o 90 let dříve, než bylo plánováno. Zatímco se Jim (Chris Pratt) a Aurora (Jennifer Lawrence) smiřují se skutečností, že budou nuceni prožít zbytek života na palubě luxusní lodi, zjišťují, že mezi nimi vzniká cosi více než přátelství...až do okamžiku, kdy odhalí, že se celá loď ocitá v obrovském nebezpečí. Jim a Aurora jsou teď těmi jedinými, kdo může zachránit životy 5000 spících pasažérů. (Falcon)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (1 245)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Když si odmyslím všechny ty nesmysly, kterými byl film protkán, tak se mi to vlastně docela líbilo. Zajímavý scénář s plot twistem, který jsem nečekala. Začne to jako dobrý film, který jak postupuje, tak vlastně nenudí a odpustíte mu i sem tam nějakou tu blbost, jenže pak se film přiblíží svému konci a spustí se akce, při které máte chuť se jen mlátit do hlavy, Všechno je až přespříliš vyhrocené a nutí to pak scénáristy připsat tam ještě víc nesmyslů a totálně vám to zkazí dojem z filmu. Dalo by se to udělat jinak, ne tak násilně a mohlo by to dopadnout líp. 4*..ale vypnout by se to mělo dvacet minut před koncem. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Pro mě rozhodně zajímavější vesmírná jízda, než nové SW. Momentálně nejsympatičtější dvojka hollywoodu spolehlivě utáhne tuhle dvouhodinovou jednohubku a ani mi snad nevadilo, že poměr akce/romantiky hrál hodně ve prospěch toho druhého zmíněného... Taky bych si nechal líbit jedno vesmírné rande s Jenn :)) - 80%. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Navzdory snaze tvůrců zkazit přepáleným koncem zajímavé drama s prvky romantiky a navzdory účasti hladové a hravé Jennifer se mi Pasažéři líbili. Nejlepší částí filmu je prvních cca 30 minut, kdy je Jim na lodi sám, musí se vyrovnávat s vlastní psychikou a sbírá odvahu k "nejtěžšímu rozhodnutí svého života". Ani ta romantika potom však není úplně marná, včetně toho, jak oba hlavní protagonisté reagují na to, když se provalí, jak se věci mají. Posledních cca 20 minut sice nabídne nedomrlý pokus o kombinaci Gravitace s Armageddonem, ale vyloženě za hlavu jsem se nechytal, takže to filmu odpustím. Ještě bych dodal, že s designem lodi si výtvarníci celkem vyhráli. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Musim rict, ze na to, ze se vlastne jedna o romantickej film, vubec to neni tak blby, jak jsem se obaval. Zacatek s magoricim Prattem by klidne misty obstal i jako komedie, nevim, jestli to bylo umyslne nebo ne, ale parkrat jsem se docela nasmal. No a zaverecna pulhodinka je sice neoriginalni, ale napinavy katastroficky sci-fi. No a zbejva nam ta hodinova vypln mezi tim, to ocekavane neni zadnej zazrak, ale ani nic vylozene nudnyho, navic vse v naprosto nadhernejch vesmirnejch kulisach, triky jsou totiz fakt vybrouseny. Nastesti tu jsou ale v hlavni roli dva sympataci, ktery utahnou i ty slabsi pasaze, takze za me vlastne spokojenost, slabsi 4*. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Sympaťák Chris Pratt se omylem probudí ve špatném filmu, ve kterém jsou jeho komediální schopnosti spíše na obtíž, ale divák se bohužel nedokáže přimět ke spánku, protože ho zajímá, zda z toho námětu tvůrci přeci jen vytěží to, co by takovému námětu slušelo. Bohužel ne. Škoda, že jim v závěru nenarostli koule a nenechali Michaela Sheena přimět Pratta k tomu, aby popadnul požární sekyru a šel zabít svoji novou družku, to by byla teprve pocta Mistrovi. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (25)

  • Děj filmu je velmi podobný knize „Loď mezi hvězdami“ od spisovatelky Beth Revis. (LindaKola)
  • V závěru filmu, kdy Aurora (Jennifer Lawrence) musí manuálně odvětrat reaktor, je manuální páka pro ventilaci tak horká, že napoprvé bolestí a se zasyčením ucukne. Později, kdy teplota dosáhne ještě vyšší a kritické úrovně, relativně v klidu na páku položí ruku a po chvíli za ní zatáhne (ačkoliv je přes páku položen kus látky, nepůsobil by rozhodně jako dobrý izolant). (psychous3)

Související novinky

Michael Sheen bude neziskový herec

Michael Sheen bude neziskový herec

11.12.2021

Úspěšný britský filmový, televizní i divadelní herec, držitel několika významných ocenění, velký filantrop. Michael Sheen, známý třeba z Pasažérů nebo Daleko od hlučícího davu se rozhodl, že většinu… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Jennifer Lawrence bude režírovat

Jennifer Lawrence bude režírovat

26.11.2015

Mít ve 25 letech dva Zlaté glóby a Oscara vůbec není špatná bilance. Jennifer Lawrence k tomu může přihodit ještě dvě úspěšné blockbusterové série, právě končící Hunger Games a X-Meny, a momentálně… (více)

Reklama

Reklama