Reklama

Reklama

VOD (1)

John Henry Clayton se vrací domů z občanské války. Doma nachází jen svého otce Samuela, který je místním reverendem. Ten z jeho návratu radost nemá. Je přesvědčený, že syn nežil podle božích přikázání a že se z něho stal zabiják. Oba muži jedou spolu do města, Samuel svého syna varuje před skupinou násilníků, kteří teď ve městě řádí. Vůdcem bandy je místní majitel saloonu James McCurdy. Ten se právě za pomoci kriminálníků snaží místní farmáře okrást o jejich půdu. Sám McCurdy upozorní násilníky ze své bandy, že John Henry jim může zkomplikovat plány. John se ve městě setká i se svou bývalou láskou, Mary Alice, která je teď už provdána za farmáře Toma a je matkou malého chlapce. John se snaží vyhnout konfliktům s McCurdyho lidmi, které vede místní zločinec Frank Tillman. McCurdyho bandité zatím nutí násilím okolní farmáře, aby McCurdymu prodali své pozemky. John se na žádost otce stále drží zpět. S bandou McCurdyho zločinců po farmách jezdí podivný, vždy dobře upravený gentleman – Dave Turner. Jde na farmáře vždy po dobrém. Když to nezabere, násilníci pak vykonají své. Turner se také vrátil z války, a to s ním Johna podivně spojuje. McCurdy se svými bandity rozpoutá ve městě teror ve snaze získat levně půdu farmářů. McCurdy si uvědomuje nebezpečnost Johna, a proto se proti němu pokusí poštvat manžela Mary Alice. Když to nevyjde, přesvědčuje ho, že bude lepší, když svou půdu prodá a s rodinou se odstěhuje pryč. Prý aby zabránil Johnovi svést Mary Alice. Před kostelem Tom Johna napadne a chce po něm, aby veřejně prohlásil, že s Mary nic nemá. John se ale nenechá k ničemu vyprovokovat. McCurdy dál tlačí na Mary, aby Tom a jeho rodina z kraje odešli. Ta se ze zoufalství obrátí na Johna, aby jí pomohl… (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (58)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

V dnešní době chytrých a netradičních příspěvků k žánru se zajímavými postavami (Slow west, Osm hrozných) je Forsaken zcela zbytečný. Archetypální situace a charaktery jsou jasně rozehrané po 15 minutách a pak už se zbytek filmu jen jede v rovině ubijejících klišé dialogů a čekání na závěrečnou přestřelku. Westernové melodrama se špatným zvukem. Sutherlandům nic vyčítat nelze, oba hrají v rámci slabého scénáře dobře. 5/10. ()

Rhod 

všechny recenze uživatele

Klasická priemerná westernovka. Na mňa bol úvod príliš dlhý, kým sa vôbec niečo začalo diať, ubehla už skoro polovica filmu, zbytočne pre mňa natiahnuté. Od takého hereckého obsadenia by som čakal trochu lepší film, nie že by bol tento zlý, ale chýbala mi tu poriadna akcia, poriadny dej. Skoro po celý čas ide o pokojný priebeh, poriadnej zápletky sa dočkáme až pri konci, pričom záver hodnotím dosť kladne, ten sa mi páčil a konečne bolo vidieť vo filme aj akciu. Tešil som sa aj na Demi Moore, pretože som dlho nevidel žiadny film, v ktorom hrala, ale nadšenie odpadlo. Jednak preto, že nám trochu zostarla a už nieje taká príťažlivá ako kedysi (hodnotené subjektívne) a po druhé, vo filme sa jej veľa miesta nedostalo, objaví sa len v pár scénach, ktoré nie sú až také dôležité. Kiefer, ten nesklamal, táto rola mu podľa mňa sadla. Nemôžem tento western zaradiť medzi tie lepšie, ale na také oddychové pozeranie sa hodí. ()

Reklama

Karlos8 

všechny recenze uživatele

Ten začátek, to bylo něco! Pohodlně sedíte, když najednou slyšíte křik a pláč, vidíte ruce od krve a pohled do očí. Říkáte si, jestli jste si pustili ten správný film respektive žánr. Bohužel po skvělé první minutě přijde několik dalších desítek minut, které už takové napětí a jiskru nemají. Filmu chybí především kvalitnější scénář, jelikož příběh je snadno čitelný, přičemž zápletka nefunguje, tak jak by měla. Tohle bylo velké vystřízlivění, jelikož jsem čekal daleko víc! ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Já vím, proč ty kefíry nerad! Tenhleten Kefír, který měl navíc značně překročenou dobu minimální trvanlivosti, ve mě ovšem vyvolal hnědý tajfun středopacifických rozměrů, neb Kefír dle svého univýrazu asi taky značně slopal archivní kefír a jeho pantáta si také očividně hojně zavdával nějaké živé kultury (akorát mu s ohledem na jeho způsob chůze někdo patrně kradl z karavanu hajzlpapír), pročež při tomto svém Crohnově čardáši se synkem připomínal ze všeho nejvíce svého animovaného jmenovce. Dokonce i ten huhlavě kejhavý akcent mu šel dokonale, jen jsem se neustále bál, že mi poblije monitor zevnitř. A nějaký zakysaný výrobek jistě v míře přebohaté konzumoval i autor scénáře, který zase jeho prostřednictvím nejspíše hledal múzu na zahnědle mastné hladině své domácí DELFIjské hovnírny. Jediný, kdo zcela zjevně jednotným keteringem pohrdl, tak byl švihácký pistolnický (ne)záporák, který žel neustále Kefíra pouze z povzdálí sledoval, nicméně v jehož případě jsem i přesto doufal, že se alespoň v posledních minutách pochlapí a spláchne tuto neuvěřitelně ubrečenou acidofilní noční můru vlastnoručně vyrobeným otvorem do lebky hrdinovy. A protože se tak nestalo, budu se teď tohohle akutního průjmu zbavovat nejméně týden trvající intenzivní špagetovou kůrou. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Nasratý kovboj sa vráti po desiatych rokov domov, aby splnil mamičkino želanie a pušťa sa do rekultivačných prác. Bývalá sa mu vydala za iného. Nakoniec dostane poriadnu nakladačku od gangstrov, ale nepodľahne pomste, ako strýko Van Dam, za starých čias. Stále je len nasratý. Začne chodiť aj do kostola, Páter jeho otec jasá. Nie nadlho. Zapichnú ho gangstri. To už ale nasratý nevydrží a pobije gangstrov, ako muchy. Mesto jasá, ale nasratý sa aj tak vyparí. Proste bitky, strielačky, spravodlivosť, nasratý hrdina a za kýbeľ nezáživného úmoru. V doslove sa divák dozvie čo bolo ďalej. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Tento film je druhým, kde si herci Donald a jeho syn Kiefer zopakovali úlohy filmového otca a syna. Prvýkrát to bolo pri filmovom debute Kiefera v roku 1983, vo filme Max Dugan Returns (1983). (MikaelSVK)
  • Pracovným označením snímky bol názov Redemption. (MikaelSVK)

Související novinky

Sutherland a noví Hráči se smrtí

Sutherland a noví Hráči se smrtí

09.07.2016

24ka se na podzim vrátí na obrazovky bez Jacka Bauera. Kiefer Sutherland seriál předal novému hrdinovi, který bude mít tvář Coreyho Hawkinse (Straight Outta Compton), a hodlá se věnovat filmové… (více)

Reklama

Reklama