Reklama

Reklama

Recenze (5)

Pete 

všechny recenze uživatele

Pět zásadních přeměn Bowieho kariéry s autentickým komentářem a unikátními záběry - a je fascinující ho sledovat, jak se neustále vyvíjí, ale přesto je pořád svůj. Jeho genialita jako umělce mohla vyniknout také díky tomu, že se vždy uměl obklopit těmi ideálními spolupracovníky. 1) 1971/72 - zrod rockstar s alter egem Ziggyho Stardusta, 2) 1974/75 - přesun do soulu na Young Americans, herectví, 3) 1976/77 - návrat do Evropy a elektronické experimentování s Enem na Low, a také inspirace Berlínem na Heroes, 4) 1979/80 - major Tom again a MTV generace, 5) 1982/83 - dobytí stadionů a mas, Let's dance. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Výborných FIVE YEARS analyzuje zásadních pět let Bowieho kariéry, v rozmezí od "Andy Warhol" po "Let's Dance". Co se mi líbilo, bylo jak dobře dokázal tento dokument od BBC přiblížit samotný tvůrčí proces, za komentáře Davida, muzikantů, producentů, režisérů a kritiků. Staré záběry jsou prvotřídní. A tam kde SOUND & VISION čistě popisuje, FY jde více do hloubky a pomáhá lépe pochopit složitou osobnost výstředního génia. ()

Reklama

veronica 01 

všechny recenze uživatele

Skvělé! Neskutečně jsem si užila rozebírání období alb Hunky Dory a Young Americans. Rozhovory s ostatními hudebníky, překrásné archivní záběry, které jsem nikdy předtím neviděla, popis toho jak se Bowie postupem času měnil... Mě osobně tenhle dokument sedl o dost více než třeba Moonage Daydream. Po shlédnutí jsem si hned musela pustit Low :) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci dokument s umne vystaveným konceptom - nesnaží sa zachytiť celú kariéru, ale zameriava sa na päť kľúčových rokov, ktoré piple tak do detailu, ako je v rámci stopáže (cca 90 minút) možné a to za účasti takmer všetkých dôležitých, ktorí sa okolo Bowieho v tej dobe obšmietali. A tých päť rokov bolo vybraných fakt skvelo. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Několik dosud nezveřejněných záběrů (dobře sestřihaných); vynikající komentáře a glosy principála (v reálném čase tentokrát neviditelného...) a ostatních zainteresovaných muzikantů (např. Alomar a téměř nesrozumitelně huhňající Davis), jakož i kritiků a hudebních žurnalistů. Vydařené velice velmi (3,5*). ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama