Reklama

Reklama

V jeho očích

  • Brazílie Hoje Eu Quero Voltar Sozinho (více)
Trailer

Obsahy(1)

Giovana (Tess Amorim) je Leova (Ghilherme Lobo) najlepšia priateľka. Trávia spolu popoludnia pri bazéne, hodnotia spolu momentálnu úroveň nudy a len tak sa pofľakujú. Ich vzťah však nie je na intímnej úrovni. Leo je pomerne uzavretý, nepúšťa si k telu ani svojich spolužiakov vytvára si vlastný svet nezávislý od ostatných. Slepý pätnásťročný Leo je už unavený z ochranných postojov rodičov a je rozhodnutý prevziať kontrolu nad svojím vlastným životom, preto požiada o výmenu školy. Príchod nového žiaka do jeho starej školy však donúti Lea, aby prehodnotili svoju každodennú rutinu. Potom, čo sa spriatelil s Gabrielom (Fabio Audi), musí nájsť spôsob, ako sa vysporiadať s Giovaninou žiarlivosťou. Keď si však Leo začne uvedomovať, čo cíti ku Gabrielovi, začína mať obavy z budúceho vývoja ich priateľstva. (figliar)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že jsem viděl něco mimořádného. Hlavní postavou je slepý kluk, jenž v pubertě objevuje sám sebe. Jeho nevšední "pohled" ale udělal z filmu něco úžasně hezkého a dojemného. S jeho pocity se mi tak lehce padalo a stoupalo, že jsem něvěděl, jestli se dřív smát, nebo brečet. Příběh není vůbec jen o ostýchavosti z vlastní homosexuality, ale taky o bojování za vlastní život a vlastní touhy. Film mě donutil jen sedět a koukat, a třeba u nočních vyjížděk kluků na kole jsem zapoměl, že vlastně koukám na film. Takových filmů víc, bylo by mi na světě mnohem líp. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Celovečerní rozšíření původního krátkometrážního filmu z roku 2010 sice není stejně intenzivní, jelikož se rozprostírá na poněkud delší stopáži, nicméně i tak musím dát plný počet. Hoje Eu Quero Voltar Sozinho je film, který si na nic nehraje, je upřímně a realisticky natočený, čemuž přispívají solidně zahrané role. Příběh opisuje v obsáhlejší verzi děj původního kraťasu, přičemž je účelně doplněn o momenty, které tvoří konzistentní celek. Rovněž musím pochválit hudební stránku filmu a výběr již známých skladeb, které v něm zazněly. Zkrátka skromný a nesmírně vřelý snímek, který disponuje pěkným příběhem a sympatickým hereckým obsazením. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Queer je zastresujuci vyraz pre sexualne dezorientovanych, tak tvrdi wyky, /karlos80 tvrdi ze wyky je zidopedia/. Axte sexualne dezorientovany chlap, mate radi panske konecniky a pri dialogoch Madsbendera s Bludmanom na filmovej teorii sa tahate za lofasa, taxa vam film bude pacit. A pacit sa bude aj tym, co pracuju ako pornokrotitelia cokohadov. No ale pre mna planoba, teda na hovno : 5 % ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

Mně to velmi sedlo, a to jsem poslední dobou zmlsanej. Dokonce jsem na film myslel ještě den poté. Je to takové dojemé akorát, dobře natočené i zahrané (viz sladká tancovací scéna) a herecký ensamble je "easy on the eye". Jistě, scénář by šel ještě vyhladit, ale i tak mám z téhle brazilské novinky radost. Jednak proto, že je to velký posun od posledního brazilského queer fláku, který jsem viděl (Do Começo ao Fim /2009/), a jednak film Brazílie vyslala do letošního klání o Oscary. Zcela jistě nevyhraje, ale to je teď vedlejší. Zkrátka Daniel Ribeiro mě svým autorským dílkem potěšil, jó, takové konce (napadá mě ještě Silent Youth /2012/) mám rád. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Svou premisou snímek přímo svádí k lacinému moralizování a emocionálnímu vydírání, Daniel Ribeiro se však ukazuje jako empatický tvůrce, který si děj snímku několikrát pořádně promyslel. Na příběh dospívajícího chlapce, který se narodil slepý a začíná prožívat svou první lásku, se dívá s porozuměním a trochu jinou optikou, než je zvykem. A napomáhá mu k tomu právě i ono výše zmíněné postižení. To skrze něj lze sledovat Leovo nazírání na sebe samého. Hoje Eu Quero Voltar Sozinho není příběhem o přijímání a objevování sebe samého. Místo otázek „Proč zrovna já?“ se Leo pouze táže „Proč mě nevnímáte jako každého jiného?“. Snímek je poměrně silný v těch nejobyčejnějších momentech, dost často se ale ke „klíčovým scénám“ dostává zbytečně násilným a doslovným způsobem (kino, západ slunce). ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Mená dvoch spolužiakov (Fabio and Ghilherme), ktorí šikanujú Leonarda sú odvodené zo skutočných mien predstaviteľov hlavných rolí Ghilherme Lobo a Fabio Audi. (dwdb)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno