Reklama

Reklama

Mikrokosmos

  • Francie Microcosmos : Le peuple de l'herbe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny filmu jsou mravenci, včely, berušky, motýli, brouci, šneci a další hmyz, který se k nám dostane jen zřídka. Unikátní snímek, který je antropologickou metaforou lidské evoluce, vyžadoval patnáct let výzkumu, dva roky příprav a tři roky natáčení. Jeho hlavní složkou jsou fascinující záběry a zvuky z malého světa, jenž se nachází mimo obzor běžného lidského vnímání. Vstoupíte do paralelního vesmíru, ovládaného odlišnými fyzikálními zákony. Vejděte do Microcosmu... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Tento film je takový dokument - nedokument. Hodinu a půl (necelou) koukáme na minipříběhy ze života hmyzu, bohužel bez jakéhokoliv slova (proč jsem si tak pracně na začátku DVD volil mezi češtinou a francouzštinou?), které by divákovi dalo nějakou přidanou hodnotu, informaci nebo něco, proč se většinou na dokumenty koukáme. Takhle jde jen o vizualně-akustickou prezentaci toho, co se děje v trávě za barákem - ačkoliv i vizuální i akustická stránka filmu je bezvadná... ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem byl nadšen, jak úchvatně je zde život hmyzu natočen. Kamera nás zavede na neuveřitelná místa a ukáže nám fascinující detaily, o kterých jste netušili, že je možné je natočit. Jenže když se toho všeho nabažíte, zjistíte se jedná o poměrně nezáživnou nudu, které velmi chybí mluvené slovo jako u klasických dokumentů nebo nějaký děj aby to mohl být film! ()

Reklama

cross 

všechny recenze uživatele

Ke klasickému filmu tomu chybí příběh, k bezchybnému dokumentu komentář. Microcosmos si užijete především s dokonalým ozvučením a velkou obrazovkou. Téměř max. hodnocení je čistě za technické zpracování (které je dokonalé) a za neuvěřitelnou práci, kterou natáčení muselo dát. Jako klasický film to však hodnotit nelze a proto si dejte pozor, aby jste nečekali víc, než může Microcosmos vůbec nabídnout (jako já...)!!! ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Kvůli fóbiím svých přátel jsem si zvykla (alespoň před nimi) označovat všechen hmyz jako chrousta. Toho se totiž bojí nejmenší procento z nich. Velmi ráda bych doporučila tento film mým milým fobikům. Zcela po pravdě jim sdělím, že jsem u něj byla několikrát napjatá více než při dobré detektivce. Že se mohou těšit (dle jejich zálib) na spoustu sexu, opulentní žranice, porody, zrození, boj na život a na smrt, snahu o záchranu holého života. A to vše bez steroidů a počítačových triků. Jen mám trochu problém, jak tento film vnutit kamarádovi, který se rád vychloubá svými jizvami, jež utržil v lítém boji se slunéčkem sedmitečným. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé zábery, občas aj bombastické, u mňa vedie súboj lienky a mravcov o vošky. No a samozrejme, hovnivál so svojou guličkou, to je už dnes klasika objavujúca sa často vo filmoch o hmyze. V mnohých "scénach" som si spomenul na včielku Maju, kde som rovnaké scény už videl, len boli kreslené a až teraz oceňujem, aké boli do detailov výstižné. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (7)

  • Pro dokument byla s pomocí tabletu a počítače speciálně vyvinuta kamera na dálkové ovládání. (mr.filo)
  • 15let výzkumu, 2roky příprav, 3roky natáčení a 80km filmu. (formelin)
  • Snímek byl uveden na filmovém festivalu v Cannes. (Zdroj: wikipedia.org) (Kmotr76)

Reklama

Reklama