Reklama

Reklama

Zmýšľanie vysokoškolského profesora Radissona čelí výzve zo strany nového študenta Josha, ktorý na rozdiel od neho verí, že Boh existuje.
Pre profesora filozofie Radissona (Kevin Sorbo) je náboženstvo nepríjemnou témou, pretože jeho matka – kresťanka – zomrela, keď mal dvanásť rokov, hoci sa modlil k Bohu a prosil ho, aby ušetril jej život. Aj tento zážitok ho motivoval k rozsiahlemu štúdiu filozofie, ktoré ho vynieslo medzi najlepších mysliteľov. V rámci svojich kurzov sa však téme náboženstva nemôže vyhnúť, ani keby chcel. Dilemu a svoj hnev na Boha rieši tým, že svojich študentov žiada, aby citovali Nietzscheho výrok „Boh je mŕtvy", pričom za odmenu ich z tejto témy neskúša. Keď sa tomuto prístupu vzoprie jeden z nových študentov menom Josh (Shane Harper), Radisson od neho požaduje dôkaz, že Boh nie je mŕtvy. Sľúbi mu, že jeho eseji nebude oponovať, no Joshova oduševnenosť a pevnosť jeho viery, ktorú demonštruje aj tvrdením, že neexistenciu Boha nemožno dokázať, predstavujú pre Radissona ťažkú skúšku nielen v profesionálnom, ale hlavne v osobnom živote. (Incantator)

(více)

Recenze (66)

lunruj odpad!

všechny recenze uživatele

Černobílá propaganda. Tento film si zaslouží jediné, být parodován. Máme tu zoufalého profesora filozofie, který v zemi, kde je zvykem soudit se kvůli všemu, kupodivu učí déle než měsíc. Navíc není jasné, jak se vlastně k místu dostal, když nezvládá vůbec argumentovat a nedokáže poukázat na argumentační klamy protivníka. Velká přehlídka křesťanských klišé. Snaha představit křesťany jako pronásledované v zemi, kde je na všech bankovkách In God we trust. Co se tomu dá přičíst k dobru? Snad jen, že to nedosáhlo hlouposti Biblemana. ()

skipik12 odpad!

všechny recenze uživatele

Vetsi nabozenskou sracku jsem uz dlouho nevidel!! myslel jsem, ze to bude o srovnani nabozenstvi, muslimu, krestanu, ze prehnana vira je na hovno!!! ale tohle??? propaganda krestanstvi!!! fujjj- neuveritelne!! nechapu, jak muzou natocit jeste druhy dil ()

PowPow 

všechny recenze uživatele

Typický film a la americký Biblický pás. Jakožto věřící člověk to bohužel hodnotím záporně. Zápletka slibovala zajímavou polemiku. Bohužel jsem se dočkal jen těžce černobílého vidění světa - heroický světec proti ateistickému šmejdovi. V ten moment začalo být jasné, že tenhle film asi nebude hledat řešení otázky v rovině teologické polemiky. Zároveň naprosto ztrácí logiku, proč by měl profesor kvůli jedné větě (kterou zjevně nepochopil, protože Nietzsche tím na religionistiku samotnou nijak nenarážel) ničit studentovi život. ()

ferika 

všechny recenze uživatele

Na film nemam nazor. Pripomina mi sfilmovanu relaciu "Pod lampou", kde v casti venovanej nabozenstvu a viere boli pozvani zastupcovia zidovstva, protestantizmu, katolicizmu a co ja viem este... A ten demagog co to vedie povel, ze : "Nepozvali sme zastupcu ateistov, aby sme nevyvolali prilis konfrontacnu atmosferu"! Ajhla, demokracia! ()

Reklama

Reklama