Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Macho Callaghan (Jeff Cameron), který jako jediný přežil přepadení konkurenční bandou, se rozhodl pomstít své druhy. V bandě poté dochází k ostré hádce mezi Butchem Cassidym (Hunt Powers) a Ironheadem (Gordon Mitchell) a ta se rozdělí na dvě skupiny. Poté, co se Macho přidá k Ironheadovi, přesvědčí ho, aby napadl svého bývalého parťáka. Bitva o peníze může začít. (ilclassico)

(více)

Recenze (6)

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Fidani je jeden z tych reziserov, u ktorych najdete v makete westernoveho mestecka stopy po pneumatikach osobnych a nakladnych aut. Viac netreba . 0 % ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s Fidaniho dílem mi přineslo poznání nových způsobů, kterak zprasit film. Valná většina banditů je nevýrazná, podobně oděná a tudíž navzájem zaměnitelná. A aby se to vůbec nepletlo, v ději operují dva gangy. Ovšem než se jejich členové rozhádali, v míru a harmonii fungovali jako jedna banda, aby na začátku filmu vystopovali a postříleli bandu znepřátelenou. A z té přežil pouze jeden bandita, co vlastně není bandita, ale náš hlavní hrdina. Poprvé v životě jsem viděl, jak se dva protagonisté prohánějí na koních bok po boku a teprve při následné pěstní bitce mi došlo, že jeden druhého pronásledoval, přičemž z logiky předchozího děje vyplývalo, že by oba měli prchat před někým jiným. Korunováno je to konstatováním poraženého, že hrdinu podcenil. Pak už je všechno OK a zase jsou z nich kámoši jak hrom (jak Jerry a Tom). Vyložený poklad je pak nenápadné obkličování ostře střeženého sídla banditů za denního světla s pomocí usekaných křovin coby krytím. A vůbec, tady by se i takový Enzo Barboni mohl přiučit, jak se točí komedie. V podání packala Fidaniho je osvědčená situace na téma "náš hlavní hrdina má oči i vzadu" tak nehorázně vtipná, že kterákoli podobná scéna z filmů s Terencem Hillem oproti ní vypadá jako slabý odvar. Ale mimo těchhle a pár dalších špeků a výstupů Gordona Mitchella a Klause Kinskiho (který okusuje jablko, jako by to byl kus hnijícího masa) je to celé vlastně docela nuda. Naštěstí si film drží svoji lajnu, na nic si nehraje a nikdy nesklouzne do úplného odpadu. Na tohle se ještě dívat dá. S větším množstvím alkoholu v krvi bych se nebál uvažovat o třech, ba ani o čtyřech hvězdách. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Klaus Kinski je neopakovatelný zjev v italských westernech, zde snad poprvé v kladné roli. Nenápadná shoda s americkým televizním seriálem Macho Callagan (zde Callaghan), návštěvnost zvedne povědomý název. I ostatní herci Gordon Mitchell a Jeff Cameron nejsou v žánru nováčky a odvedli dobrou práci. Celkově průměr. ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Tak to se nepovedlo. Kinski je spíš úchyl než kněz, Betts je sympaťák, který svou energií zachraňuje celý snímek. A scény jsou místy dost amatérské. Alespoň že kulisy jsou původní a čistě westernový odér je vypuštěn. ()

Reklama

Reklama