Reklama

Reklama

Zóna smrti: Čas odplaty

  • Hongkong Sha puo lang 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Spletitý příběh o boji syndikátu obchodujícího s lidskými orgány na jedné straně a proplétajícími se policisty z Číny a Thajska na straně druhé. Kříží se zde nejrůznější zájmy v různých prostředích. Šéf syndikátu chce pro sebe sehnat náhradní srdce, čínský policista Kit (Jacky Wu) se snaží dostat v utajení do syndikátu, jeho strýček Wahn (Simon Yam) se pro změnu snaží svého synovce z operace zachránit. Thajský policista Chain (Tony Jaa) potřebuje sehnat dárce kostní dřeně pro svoji dceru... Nakonec se všichni střetnou ve velkém strhujícím finále. (Tamten)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (75)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Není to tak skvělé jako první díl, který byl natočen v roce 2005, ale tvůrci se zaměřily na to samé - přivést divákům akční film, který v sobě bude mít emoce. Ale myslím, že pořád je to hlavně ta akční stránka, díky které si budete snímek pamatovat. Jsou zde souboje, které jsou drsné, ale přitom choreograficky parádní. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Jako asi mohli tvůrci ubrat na dojení emocí a lacinejch vábničkách, ale chápu, že když máte takovéhle esa v rukávu, tak scénář dvakrát nečtete. Film dávkuje akci pomalu a jistě potutelně naznačuje, že je to vlastně jen teaser na akční finále. Svět obchodů s orgány nabízí dost drsné pozadí, aby hlavním hrdinům prošlo vlastně všechno a skloubení osudovosti, vážné hudby a akční choreografie se o husí kůži postará. Prostě vystřihat malé děti a digitální vlky a nebude to mít chybu - Jo a spoustu dalších rolí pro Tonyho... 80% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Asie na Vrcholu! S.P.L. 2 je překvapivě mnohem více zaměřen na story building a atmosféru než samotnou akci, což je překvapivé, nikoli špatné. Film má na akční film solidní příběh, slušné dějové zvraty, kvalitní herce, fungující emoce a poměrně fajn tempo, byť během první hodiny akce vidíme pouze 2, ta druhá půlka šlape na maximum, kde nechybí vynikající Prison Break a skoro půl hodinové Grand finále největších současných martial arts hvězd, tedy splněný fanouškovský sen. Tony Jaa je vynikající jako vždy, jede svou oblíbenou Ong Bak techniku ( loket, koleno, kop), Jacky se nám předvede ve vynikajícím dynamickém fightu s noži a obuškem vs Andy On, který patří mezi nejlepší svého druhu a největším překvápkem je Zhang Jin hlavní záporák, který předvádí to nejlepší, co jsem kdy v martial art filmu zatím viděl. Jeho příchod na scénu je skvostný,respekt vyvolávající až dechberoucí. Je tak dobrý, že na něj nestačí ani Jacky s Tonym společně. Souboje mají úchvatně elegantní choreografii a jsou přehledné, velmi rychlé, dynamické i správně drsné. Jako zdejší "král" nasazuji korunu za nejlepší akční film roku, kde ke konci ukápne i slza dojetím. Řval a nadával jsem jako blázen. 90% ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Odpověď na Raid 2, v popředí je především příběh, který je zde o něco zajímavější než klasika z Berandal. Něco vážné hudby, drama střídá prvotřídní akce a podobně jako v Raid jdou nakonec dva borci proti jednomu záporákovi. Přestřelky a bilboard u cesty odkazují na Lepší zítřek Johna Woo, fighty zase na to nejlepší z thajských rubaček. Škoda těch drátů, které bitky zbytečně shazují, myslím, že tu jsou takoví borci, kteří by se bez nich rozhodně obešli. Slušné 4 hvězdy. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

(NE)Pokračování Zony Smrti 2 se nese v duchu kriminálního případu, který vyšetřuje obchod s lidskými orgány začínající v Číně a zároveň sleduje příběh dozorce v Thajské věznici, který se snaží zachránit svou dceru, trpící těžkou formou leukemie. Osudy hlavních postav jsou více provázané než si možná na první pohled zdá. Asi jsem čekal od tohoto filmu více, než jsem dostal, ale něco mi v něm prostě chybělo. Hudební doprovod byl velice povedený. Nemůžu se zbavit pocitu, že jsem viděl mix třech filmů z Thajska, Číny a Jižní Korei. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (2)

  • Ko Hung (Jin Zhang) ve filmu ovládá legendární bojové umění Bak Mei. Mohli jsme ho už vidět ve filmu Kill Bill 2 (2004), kde ho postava Pai Mei (Chia Hui Liu), taktéž ovládala. Bojové umění Bak Mei, se od jiných čínských bojových uměních, odlišuje tím že se zaměřuje tlakové body na těle a ne na svalové, jak to bývá u jiných bojových umění. (Yoshitsune)

Reklama

Reklama