Reklama

Reklama

M is for Meat

všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný / Horor
Rakousko, 2013, 2 min

Obsahy(1)

Při návštěvě restaurace je porce masa běžnou záležitostí. Jen zřídka je maso návštěvníkem restaurace. (Jezinka.Jezinka)

Recenze (7)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Běžná praxe v brazilských masokombinátech. Tímto způsobem se nám dostávají na pult až 2 kg kuřecí stehna, snímek však neukazuje realitu v celé své "kráse", lidé nejsou totiž před krmením tepelně upravováni a stehna za to ani neplatí.. Trochu z celé této situace v brazilském masném průmyslu mrazí, zejména z toho důvodu, že ta stehna jsou velmi životaschopná a tak by nás při rozbalení takového balíčku na pohled šťavnatých kuřecích dílů mohlo čekat nemilé překvapení. Několik nepříjemností již bylo zaznamenáno, naštěstí ne přímo u spotřebitele, ale pouze v provozech pro zpracování živočišných produktů. Např. v jedné polské balírně došlo k hromadnému útěku kuřecích krků a při jejich odchytu došlo k několika případům pobodání a následné otravy, protože krky v Brazílii byly nejen lajdácky usmrceny, ale dokonce jim nebyl odstraněn ani jedový obratel ! Po tomto incidentu Polsko vyhlásilo embargo na dovoz kuřecího masa z Brazílie a v současné době produkuje vlastní kuřecí maso a pro jistotu pouze ze státem kontrolovaných kafilérii. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nějak závratně mě tentokrát Rakušané neoslnili. Dost slabá zápletka, která popravdě neměla moc šancí na úspěch a přestože samotná pointa není úplně k zahození, tak by si rozhodně zasloužila lepší a hlavně poutavější zpracování. Takhle se to ani zdaleka nepřiblížilo ani průměrnému ohodnocení. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Napadá ma hneď niekoľko charakteristík - originálne, vtipné, kontroverzné a predovšetkým smutné. Preberte si to po svojom. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tento štýl animácie poznám z viacerých diel a nie som nejaký jeho fanúšik. Je to trhané a dosť surrealistické. Bláznivosti, nad ktorými treba rozmýšľať a človek možno ani na podstatu nedôjde, pritom tam ale metafora môže byť sú mierne na okraji môjho záujmu, aj keď občas niečo zaujímavé vyskočí. Toto ma nebavilo, nevystrašilo, bolo to podľa mňa trocha nechutné a ako keby to natočili vegetariáni. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Sranda, že? Keď sa výsledok obráti voči tvorcovi. Ale ako je to vlastne v skutočnosti? Naozaj konzumujeme mi jedlo? ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Kuracie stehno dostalo hlad? Asi tak. Skutočne sa tento počin ťažko opisuje slovami. Originalita sa Rakúšanom uprieť nedá, otázkou zostáva, aký je výsledný dojem z tejto jašoviny. ()

Reklama

Reklama