Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Druhá řada rozličných dobrodružství šviháckého vesmírného lovce Dandyho a jeho přátel. Dandy se opět pokouší navštívit co nejvíce kozpod Boobies, koketovat se samicemi, objevovat neznámé druhy vesmířanů a prozkoumat dosud neprozkoumané vesmírné dálavy. Ve svém cíle nepolevuje ani doktor Gel, který se Dandyho vytrvale snaží dopadnout. (Hromino)

(více)

Recenze (2)

Hromino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Švihák vesmírný podruhé tu jest, s odstupem od první série vcelku nevelkým, však možná právě proto v podání citelně slabším než v případě první série. Studio Bones v případě druhé série přivábilo pod svá pestrobarevná pera především vizuální onanáše v čele se zvučným Masaaki Juasou, ovšem pytel s vtipem potratili hned po prvním díle a znovu jej našli až v díle, kdy Dandy založil rock'n'rollovou kapelu. Najím se však z pouhých vizuálních hrátek? No nenajím, to dá rozum. V první polovině této série je totiž vtipu a třeskuté nápaditosti jak šafránu, přičemž v některých dílech mi připadalo, že se tvůrci snad pokouší o nějaké moralizování, jež je ovšem v rámci tohoto seriálu úplně mimo. Díkybohu však za to, že počínaje rock'n'rollovým dílem se do seriálu vrátil vtip a nápaditost, jež v seriálu vydržely (s výjimkou 8. dílu) až do konce, a tak nejsem nucen nad celou druhou řadou lámat hůl, byť přiznávám, že mi poněkud zkazila celkový dojem z Dandyho. Doufám tedy, že v případě možného pokračování budou tvůrci klást opět primární důraz na komediální stránku seriálu, jako tomu bylo téměř beze zbytku u první řady, a neřesti druhé řady budu moci opomenout. Samotná partička ve složení Dandy, QT, Mňau, doktor Gel, Bea a Scarlet se mi totiž ani zdaleka neomrzela a rád bych s nimi ještě nějaké to ztřeštěné dobrodružství prožil. See you, space cow– ehm, dandy… ()

Starletka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel, druhá série se první nehrabe ani po kotníky. I když třeba takovou 8. epizodu považuji za nejlepší z obou řad (dokázala bych si ji představit i jako samostatný seriál) a najde se i pár dalších dobrých dílů nebo aspoň scén, nemůžou vyvážit podíl epizod vyloženě nudných. Co naplat. Animace je pořád skvělá, postavy pořád mile idiotské, ani opening s endingem mě za tu dobu nestihli omrzet. Ale už to prostě není ono. 5/10 ()

Reklama

Reklama