Reklama

Reklama

Partyzán

  • Austrálie Partisan
Trailer 2

Obsahy(1)

Na okraji rozpadajícího se města žije jedenáctiletý Alexander v odloučené komunitě po boku matek, jejich ratolestí a charismatického vůdce Gregoriho. Ten děti učí chovat dobytek, pěstovat zeleninu, pracovat v rámci komunity - a taky zabíjet. Alexander, jehož mysl tíží narození malého bratříčka, začne zpochybňovat Gregoriho pronikavý vliv na děti i výcvik, který musejí podstoupit, aby se z nich stali zabijáci. Gregori se cítí Alexanderovou rostoucí neochotou dodržovat pravidla ohrožen a začne proto k chlapci, jehož kdysi považoval za syna, přistupovat nepřátelsky a nevyzpytatelně. Zatímco oba nebezpečně balancují na ostří nože, jejich společenství se rozpadá a mezi členy panuje obava z blížícího se násilí. Thriller Partyzán byl oceněn na filmovém festivalu Sundance. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (58)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

50. KVIFF - První film na filmovém festivalu, který jsem viděl. To už samo o sobě znamená hodně a především asi to, že na něj nikdy nezapomenu. Za to ale nemůže jenom samotný fakt prvního viděného filmu na festivalu, jako spíš samotný příběh, který mě během okamžiku vhodil do nějakého nejistého meziprostředí toho nejhoršího panelákova, kterého byste si v "civilizovaném" světě snad jenom dokázali na zlomek vteřiny představit. No a v tomto prostředí má hlavní roli Vincent Cassel, který byl naprosto skvělej, ale opět předvedl roli, která nikomu za žádných okolností nemůže být sympatická. Tudíž jeho klasika a já opět marně budu čekat dál, jestli se někdy vůbec dočkám. Partyzán nicméně otevřel hodně zajímavé téma a uzavřel ho přesně v tu chvíli, kdy jsem se nad tím vším začal zamýšlet. Výborný film, ale na mě možná až moc depresivní. I když...jak se to vezme. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě, že nejlepší tv stanice u nás - Cinemax, podléhá tlaku blbců a dává i takový film s dabingem. Film je totiž postaven na atmosféře a poutavosti slov, obrazu a absolutního herectví v podání Vincenta Casela. Trošku mě sralo, že film kašlal na mé myšlenky a na lecos mě zcela záměrně neodpovídal, protože tím by narušil uzavřenou atmosféru komunity na kterou tvůrci zcela zjevně vsadili karty. Musíš ten film dobře vnímat, což se bohužel s dabingem nedá. ()

Reklama

emma53

všechny recenze uživatele

Partyzán ve mně vzbudil tak velkou roztříštěnost pocitů, že nejsem zatím schopná ho nějakým způsobem ohodnotit. Herecký výkon Vincenta byl jak jinak než výborný, ale na Jeremyho oči a celkově na jeho Alexe dlouho nezapomenu. Co jsem ale vnímala velmi intenzivně, byl hudební podkres této "Dalího" filmové tvorby. Nicméně Ariel Kleiman je pro mě velkým otazníkem. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Docela silný snímek, který si moc hraje na to, jak je velkým filmem, přitom samotné sledování toho příběhu je docela dobrý zážitek. Je zde spousta zajímavých aspektů, které jsou s příběhem spojeny a které samy o sobě stojí za to. Ta umělecká forma je mnohdy až na škodu, což mi trochu vadilo a tolik jsem si film neužil. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že jsem narazil na brilantně natočený film, který se ovšem tak nějak nerozvinul. Pokud to byl účel a měl se rozvinout jen v divákově hlavě, povedlo se. Partyzán je drama o izolované komunitě několika žen s malými dětmi a jediné mužské, zato hlavní postavě ztvárněné suverénním, až hypnotickým Vincentem Casselem. Zoufale pomalé tempo ovšem Partyzána neprodá, rozdílová je zde nádherně zasněná pohádková hudba, která ve mně vyvolávala dojem, že každou chvíli odněkud vyleze zlý skřítek a bude všechny strašit. Na celovečerní režijní debut artová paráda a za obsazení klučiny Jeremyho Chabriela líbat ruce, jinak se jsem trošičku nudil. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2015 na filmovém festivalu Sundance. (ČSFD)

Reklama

Reklama