Reklama

Reklama

The Class of 92 je dokumentem o nejdůležitějších zápasech a hlavně vzestupu šesti mladých fotbalistů - Davida Beckhama, Nicky Butta, Ryana Giggse, Gary Nevilla, Phila Nevilla a Paula Scholese z britského fotbalového klubu Manchester United od roku 1992 do roku 1999. Dokument také sleduje dění sociálních i kulturních změn probíhajících ve Velké Británii v té době. (Dragoni)

(více)

Recenze (52)

wafc 

všechny recenze uživatele

Generace, která ovlivnila miliony lidí. Generace, která i mě přivedla k fotbalu. Generace, která mě přivedla k Manchesteru United (v tomhle jsem ale naštěstí dospěl - wafc). Skvěle natočený dokument, který přiblíží začátky kariér všech šesti borců (Beckham, Scholes, Giggs, Butt, Gary, Phil). Dílo obohacené o méně známé fakty, záběry, obrázky, rozhovory... Jsem strašně rád, že tohle vzniklo. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Manchesteru jsem nikdy nefandil, ale tihle pánové si zaslouží uznání, a to především za skvělé fotbalové výkony a nezapomenutelné finále Ligy mistrů z roku 1999. Škoda že nikdy nic neuhráli na repre úrovni, tam jsem jim naopak fandil na každém mistrovství. Tento dokument je udělán výborně a mě rozhodně nadchnul. ()

Reklama

vovarano 

všechny recenze uživatele

"Just think, how you would feel if you would have to walk past by that champions league trophy and you could not touch it, you could not pick it up, you know you have not won it, so you know, if you are feeling tired, or if you feel like you could not run anymore, just think of that. Just think of having to walk past it and you can't pick it up, you can't touch it, you can't kiss it !" Perfektny dokument o perfektnej sezone, ale kurva co to tu vypisujem idem nainstalovat fifu 2000 ;) ()

DonQ 

všechny recenze uživatele

Příjemný dokument. Na pět to není, přeci jen mezi námi běhají významnější fotbalisté s pestřejšími příběhy, ale každopádně tito srdcaři také zaujali. Nejvíc se mi líbil herně i lidsky Scholes. Z památného finále v Camp Nou mne krásně zamrazilo, jak kdyby to bylo včera. Možná to chtělo víc postřehů od dalších fotbalistů. Zidane a Cantona je trochu málo. ()

NightPorter 

všechny recenze uživatele

NESKUTEČNÝ! Z člověka to ždíme emoce, zas je rok 99 a člověk fandí Becksovi, ať udělá něco velkýho a zapomene se na tu červenou. A on v nastavenym čase finále ligy mistrů zařídí ne jeden, ale rovnou 2 góly. A to proti Němcům! Nej fotbalovej zážitek evr, takže osud tohoto dokumentu byl předem jasnej :-) Hosti jako Cantona a MAni fajn, Zidana jsem moc nepobral, co měl s United kdy společnýho... to tam rači měli dát Poboráka, možná největší technickej talent 90s, kterej se ale prostě přes tuhle generaci na trávník slavnýho Divadla snů nedostal... Muzika a atmoška supr. Jeden z nej dokumentů o fotbale, pokud ne ten nejlepši. Nej hlášky: "Sprintoval sem za Giggsym, volám na něj UJ JDUUU GIGGSY, ale furt byl dál a dál a vzdaloval se mi:-(" (Phil Neville a Giggsovo legendární sólo proti Arsenalu), "Všichni sme byli děti Tečrový, ale já tý svini vděčim za jedno, samozřejmě sem po škole byl bez práce, tak sem se aspoň naučil na kytaru." (Mani, The Stone Roses), "Bylo to... jako já mám děti... a sem ženatej... ale tohle byl největši moment, co jsem zažil." (Phil Neville o finále LM99) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Dvaja hráči, Nicky Butt a Phil Neville, museli z Manchestru odísť, lebo manažérovi Fergusonovi bolo ľúto nechať ich sedieť len na lavičke náhradníkov. Obaja boli členovia ročníka '92. (vander19)
  • V dokumente Ryan Giggs popisuje, ako zo začiatku svojej kariéry v Manchestri spolu s Lee Sharpom zvykli vymetať bary. V knihe jeho trénera ale sám Alex Fergusom popisuje Giggsa ako hráča, ktorý nikdy neponocoval a nenavštevoval bary. (vander19)
  • David Beckham, jedna z opôr ročníka '92, musel opustiť United po tom, čo si začal myslieť o sebe, že je viac ako klub. (vander19)

Reklama

Reklama