Reklama

Reklama

The Class of 92 je dokumentem o nejdůležitějších zápasech a hlavně vzestupu šesti mladých fotbalistů - Davida Beckhama, Nicky Butta, Ryana Giggse, Gary Nevilla, Phila Nevilla a Paula Scholese z britského fotbalového klubu Manchester United od roku 1992 do roku 1999. Dokument také sleduje dění sociálních i kulturních změn probíhajících ve Velké Británii v té době. (Dragoni)

(více)

Recenze (52)

vovarano 

všechny recenze uživatele

"Just think, how you would feel if you would have to walk past by that champions league trophy and you could not touch it, you could not pick it up, you know you have not won it, so you know, if you are feeling tired, or if you feel like you could not run anymore, just think of that. Just think of having to walk past it and you can't pick it up, you can't touch it, you can't kiss it !" Perfektny dokument o perfektnej sezone, ale kurva co to tu vypisujem idem nainstalovat fifu 2000 ;) ()

wafc 

všechny recenze uživatele

Generace, která ovlivnila miliony lidí. Generace, která i mě přivedla k fotbalu. Generace, která mě přivedla k Manchesteru United (v tomhle jsem ale naštěstí dospěl - wafc). Skvěle natočený dokument, který přiblíží začátky kariér všech šesti borců (Beckham, Scholes, Giggs, Butt, Gary, Phil). Dílo obohacené o méně známé fakty, záběry, obrázky, rozhovory... Jsem strašně rád, že tohle vzniklo. ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Představte si, že jsem zarputilým fanouškem UTD již 18.rokem, co bych asi taky mohl takovému dokumentu dát jiného, než-li plnou palbu,že? Né, tak samozřejmě určitý důvod to je, nicméně je to fakt skvěle vyprávěný dokument o jedné velké éře fotbalistů, kteří měli to štěstí a sešli se v jedné juniorce přibližně stejně staří v jednom časovém úseku. A co samozřejmě podpořilo jejich růst a vůbec jejich zviditelnění, byl bůh SAF...navíc zde dostanete i slušnou porci zákulisních štěků, drbů a hlášek v jedinečném podání především Ryana Giggse, Paula Scholese a bratrů Nevillových............moje hodnocení = 9,5 z 10. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ROČNÍK 92 CELKEM NASTOUPIL ZA MANCHESTER UNITED K 3268 UTKÁNÍM, VYHRÁL 26 HLAVNÍCH TROFEJÍ A 428 MEZINÁRODNÍCH POHÁRŮ..." /// Vzpomínání legend britskýho fotbalu na mládí a na takový ty věci kolem M.U., dojde i na ftipný historky … ovšem všechno směřuje k ,,treblu“ ze sezóny 1998 – 1999. Nechyběj dobový záběry, který přibližujou okamžiky, jenž musí každej fotbalovej fanda (bez rozdílů barev) milovat. Ano, byla to skvělá generace a Alex Ferguson to věděl. Tenhle tým mohl mít jen jeden výsledek… Dokument pro ty, kteří vědí... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) David Beckham, Nicky Butt, Ryan Giggs, Paul Scholes, Phil a Gary Neville... 2.) Je nás šest. Mivek, Uďa, Petv, Mauvtin… ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak, i když abych pravdu řekl, tak jsem čekal dokument trochu víc fotbalový. Právě kvůli těmhle hráčům a jsem začal Manchester United sledovat a právě kvůli nim jsem jim začal fandit. Jeden z největších zážitků je pro mě doteď návštěva Old Traffordu, kterou se chystám brzy zopakovat. Tahle parta mě vždy bavila, škoda, že na hřiště už je neuvidíme. Jména jako Beckham, Neville, Giggs, Scholes a Butt určitě nezapomenu, stejně jako nastavený čas proti Bayernu Mnichov... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Alex Ferguson vo svojej knihe prezradil, že gól, ktorý strelil Ryan Giggs Arsenalu v semifinále F.A. Cupu po sóle cez celé ihrisko, považuje za najkrajší, aký kedy videl. (vander19)
  • V dokumente Ryan Giggs popisuje, ako zo začiatku svojej kariéry v Manchestri spolu s Lee Sharpom zvykli vymetať bary. V knihe jeho trénera ale sám Alex Fergusom popisuje Giggsa ako hráča, ktorý nikdy neponocoval a nenavštevoval bary. (vander19)
  • David Beckham, jedna z opôr ročníka '92, musel opustiť United po tom, čo si začal myslieť o sebe, že je viac ako klub. (vander19)

Reklama

Reklama