Reklama

Reklama

Anomalisa

  • USA Anomalisa
Trailer 1

Michael Stone se velmi úspěšně živí jako životní motivátor, tedy jako člověk, který i tomu největšímu smolaři vysvětlí, jak žít, aby se měl co nejlíp, byl v životě šťastný, úspěšný a spokojený. Michael umí poradit ostatním, ale ne sám sobě. Netuší, co si má počít. Právě přicestoval do Cincinnati, kde má pozitivně motivovat účastníky kongresu pro pracovníky zákaznických linek. Ubytuje se v hotelu, který je stejný jako ostatní hotely, kterými za ta léta prošel, absolvuje sérii naučených rituálů a dost možná by tu dočasnou krizi identity zahnal chlastem a spánkem, kdyby nepotkal Lisu Hesselmanovou, nesmírně plachou obchodní manažerku, která je jeho velkou fanynkou. Lisa vrátí Michaelovi chuť do života, především proto, že je jiná, vymyká se z uniformity ostatních lidí. Paradoxem je, že právě tahle neschopnost zapadnout Lisu samotnou na sobě nesmírně trápí. Chtěla by to změnit, ale hrozí akutní nebezpečí, že když přestane být anomální Lisou, tedy Anomalisou, mohla by ztratit i Michaela. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (144)

Faila 

všechny recenze uživatele

Zvláštní a hluboké, a to tak, že jsem tomu moc dobře neporozuměla. Asi mi chyběla nějaká katarze, nějaké řešení, ale netvrdila bych, že si autoři dali za cíl k nějakému dojít. Tenhle animovaný snímek je ale od začátku do konce tak zvláštní, že ještě několik dní po zhlédnutí se mi vybavovaly obličeje postav a některé jejich repliky. Určitě stojí za vidění. ()

Ernia 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, kde se postarší tragéd topí v depresi, protože má neoprávněný pocit, že svět a lidi kolem něj nejsou tak skvělí jako on a všechno je mu málo. Tak se pateticky ožere, najde holku, která ho (z nějakého nepochopitelného důvodu) obdivuje a má tak nízké sebevědomí, že by asi pro něj udělala první poslední - a hele, na světě je prý hned líp. Film jsem protrpěla v naději, že tohle Kaufman nemyslí vážně a na konci bude nějaký zvrat či alternace, ale tam jsem se jen dozvěděla, že přivézt z pracovní cesty dítěti hračku ze sex shopu je úplně chill. Se divím, že v depresi z toho chlapa spíš není celá jeho rodina. Zkrátka a dobře, tenhle žvást se může jít i s celým "zajímavým zpracováním" bodnout. ()

Reklama

Prcek54 

všechny recenze uživatele

Černohumorně a skoro až mystériozně laděný romantický film, který očaruje především věrohodnou stop motion animací! Nejpřirozenější a nejvěrnější náhodné setkání a "láska" na první pohled na plátně, za poslední dobu. Vše působí naprosto autenticky v příběhu, který ukazuje zdeptaného boháče ve středních letech, který má v hlavě bordel a konečně potká tu správnou osobu. ()

Spaster 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí traileru jsem se na film dost těšila, hlavně kvůli animaci, ale i na příběh jsem byla zvědavá. Popravdě řečeno - asi jsem zklamaná. Příběh nejspíš má dost "kliček a zákoutí", ale člověk vlastně ani nemá šanci je zachytit. Možná jsem dost nedávala pozor, ale takhle to na mě působilo. Hluchá místa a mezery tam nejspíš byli schválně, kvůli atmosféře filmu, ale ve výsledku mě to spíš nudilo, než že by to ve mně zanechalo nějaký silný pocit. Docela se mi líbila ta "ledabylá animace" (i když ledabylá ve skutečnosti asi nebyla, že?), ale to je tak všechno. A bohužel, vůbec nemám chuť se na film dívat znovu, abych do něj pronikla trošku víc. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Podivné, sice s náběhem na vytvoření něčeho krásně magořivého a psychedelického, jenže u ničeho jiného, než u pouhého náběhu nezůstalo. Je tu několik krásně cotokurvózních scén, ale je jich hrozně málo a obaleny jsou balastem, který jen a pouze divný, někdy v positivním slova smyslu, někdy ne. V první řadě už je tu pro mě dost nesympatická hlavní postava (taky jste alergičtí na cokoliv, co má společného s lidmi, co se živí jako osobní koučové, profi motivátoři a podobné odpornosti?). Aminace je super a zpočátku slibuje některé zajímavé zápletky, ale... K těm prostě nedojde, kéž by ve filmu bylo více věcí, jako ve snové sekvenci. Ale i tak celkem fajn, jen by pomohlo přidat divností, případně prostříhat a vyhodit třetinu stopáže. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Michael (David Thewlis) je ubytovaný v hotelu The Fregoli. Název hotelu je odkazem na vzácný syndrom Fregoli Delusion. Lidé trpící touto psychiatrickou chorobou věří, že více lidí okolo nich jsou ve skutečnosti jedna a ta samá osoba v přestrojení. Film tím tedy odkazuje na fakt, že Tom Noonan namluvil všechny postavy ve filmu kromě hlavního dua. (hansel97)

Související novinky

51. MFF Karlovy Vary

51. MFF Karlovy Vary

09.07.2016

51. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech před chvílí vyhlásil vítěze cen. A tak nezbývá než se ohlednout za již proběhnutým festivalem, který navštívilo přes 13 tisíc… (více)

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

Reklama

Reklama