Reklama

Reklama

Slow West

Trailer 2

Šestnáctiletý Jay přicestoval ze Skotska do amerického Colorada 19. století, aby pátral po ženě, kterou miluje. Evropskému zelenáčovi dělá společnost nájemný zabiják Silas, který souhlasil, že ho za úplatu na cestě ochrání. Divoký západ však není místo, kde by věci vycházely přesně podle plánu, a tak Jay zažije během svého putování celou řadu zvratů v nekompromisním duchu tohoto vysoce autorského westernu. (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (197)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Velmi zkráceně je to nejlepší film, který jsem za poslední dobu viděl. Konec hajpu. Směrem k Sundance festivalu jsem střílel víceméně naslepo s tím, že je tam Fassbender a je to western, tak snad. Vyšlo to a budu směrem na Utah mířit častěji. Možná právě tenhle bezinformační slepý přístup mi zajistil takový zážitek a na někoho s očekáváním by to nefungovalo, jenže takovou větu můžu napsat ke všemu. Tady to prostě klaplo. Nenapadlo mě hledat v indie-prvotině náznaky Coenovské a Jarmuschovské poetiky. A když jsem je tam viděl, udělalo to "hůůůůůůů" a bylo to tam. Nicméně raději kvůli kletbě očekávání píší znovu - "náznaky". Tohle není Dead Man ani True Grit. Fassbenderův lov začínajících indierežisérů (Frank, Slow West) mě nadchnul a doufám, že bude mít dlouhého trvání. Žeru ho! Lov i Fassbendera. ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Vcelku odlišný styl westernu je postaven na krásných skotských a novozélandských reáliích, na víceméně mlčenlivých dialozích a na snůšce různorodého humoru. Častokráte se mi vybavil snímek "Wild Life" (Animovaný / Krátkometrážní / Western) kdysi nominovaný na Oskara za krátkometrážní animovaný film. http://www.youtube.com/watch?v=WtbkNCc0tj4 ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Western je žánr, který mi hodně sedí, ale jeho moderní pojetí pro mě asi není. Ale musím uznat, že "Slow West" něco do sebe má. Jsou zde výborné momenty, které jsou humorné a ve filmu a jeho pojetí vyznívají celkem absurdně. Tohle se mi líbí. Herecké výkony jsou povedené a příběh má smysl. Takže dobré, ale ne výborné. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vidět Fassbendera ve westernu pro mě mohl být svým způsobem vlastně sen. Jenže tohle je hodně zvláštní western, hodně se těším na nových Sedm Statečných a hlavně na novinku Quentina Tarantina. Tady jistý John Maclean nabízí příběh o klukovi, kterému vlastně nedošlo že jej jeho vysněná vůbec nechce. Průvodce mu činí právě Fassy. Závěrečná přestřelka u mě byla jasnou podmínkou, abych filmu udělil minimálně 3 hvězdy. Nic víc si v mých očích nezaslouží. Stopáž rozumná, ale pravděpodobně si film nebudu mít potřebu nikdy více pustit, protože toho pro mě zase tolik nenabízí. 60% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Netradiční až intelektuální pohled na western. Fassbender v bezvadné variaci na Clintova bezejmenného je podporován mile naivním Smithem-McPheem. Příběhově nejde o nic nového, ale to podání má neuvěřitelný tah. Nádherná krajina Nového Zélandu přidává "pomalému západu" neskutečné barvy. Radost pohledět. Finálové zúčtování je rázně krvavé, plné vhodných úmrtí. Znovu zde platí, že v chaosu se skrývá řád. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel na Novém Zélandu. (ČSFD)
  • Rose vo filme Jayovi cituje Rómea a Júliu od Shakespeara: „These violent delights have violent ends.“ Týmito slovami brat Vavrinec žiadal Rómea, aby miernil svoju lásku k Júlii a varoval ho pred následkami. (denulik)
  • Natáčanie začalo 21. októbra 2013 na Novom Zélande. Pokračovalo v škótskych horách a v Colorade. (chesterko)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

28.09.2014

Úspěch Opravdové kuráže bratrů Coenů a Nespoutaného Djanga Quentina Tarantina oživil popularitu westernů a blíží se hned několik zajímavých projektů. U Pistolnice Jane nikdo moc netuší zda se… (více)

Reklama

Reklama