Reklama

Reklama

Jenny se vdává

Trailer

VOD (1)

V malém městě, kde se Jenny narodila, nemůže nikdo pochopit, proč se ta nejkrásnější a nejoblíbenější místní dívka ještě nevdala. Poletují tu zvěsti o tom, že je milenkou ženatého muže ve „velkoměstě“, kde nyní žije, což je důvod, proč ani nepřivede domů nikoho na svatbu své kamarádky ze školy. Její rodiče si zoufale přejí, aby se usadila, ale když Jenny konečně přijde se svatebním oznámením, je to něco, co nikdo neočekával. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Kitty není moje spolubydlící. Je moje partnerka a jsme spolu pět let. Budeme se brát. Jsme staromódní, tak nás napadlo, že do toho praštíme před založením rodiny." Konečně zase po čase homosexuální (lesbický) film, který není o homosexualitě samotné či objevování vlastní homosexuality a a vyrovnávání se s ní hlavní(ho) hrdinky(ny). Tohle je film hlavně o všech ostatních (a jejich vyrovnávání se s homosexualitou dcery/sestry/sousedky) jen ne o hlavní lesbické hrdince, ta je se svou homosexualitou smířena a již celých pět let má vztah se svou spolubydlící (a i tím by se dal částečně vysvětlit fakt, že to mezi samostatně skvělými Katherine Heigl a Alexis Bledel zrovna dvakrát nejiskří - ale ano, k nutné součásti homosexuálních filmů, tedy polibku, samozřejmě dojde a ne jednou). Vlastně mi přišlo, že ten film není ani tak o Jenny, ale o její matce, z níž se mi zpošátku vážně zvedal kufr a je to hlavně o ní i ve druhé půlce filmu, která se zdánlivě a okatě věnuje otci Jenny. Za pozornost jistě stojí vcelku svérázná postava Jenniny sestry v podání Grace Gummer. Tohle jakoby otočení koncentrace děje společně se zajímavým obsazením a herecekými výkony (matka a sestra Jenny), film zvedají ještě o stupínek výše, než se na první pohled zdá. 3.5* ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Prečo komédia? To akože ten praštený koniec, kde sú všetci šťastní a so všetkým zmierení, by mal evokovať nejakú vnútornú radosť u diváka? Však to "finále" bolo také klišé až to pekné nebolo! Oveľa viac sa mi pozdával ten dej, v ktorom hlavnú rolu hrali predsudky a pochybnosti - to mi prišlo oveľa reálnejšie ako to čo sme videli na konci, hraničiace s absurditou amerického happyendu. Ale inak námet ako taký celkom fajn a musím uznať, že na lesbický vzťah sa mi pozeralo určite lepšie ako keby v hlavnej úlohe vystupovali nejakí geyovia. Ale aj tak na viac ako 2* to veru nebolo. Hoci nebyť toho prehnane optimistického koncu tak by som bol ochotný dať aj tie 3*. ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Lehce mě překvapuje inteligence, některých, kteří tu mluví o "klišé na konci." Ano, u filmu, který se jmenuje "Jennyina svatba" a má na plakátu nevěstu jsem opravdu nečekal žádnou svatbu. Jste chtěli pohřeb nebo co? Bože můj. Jinak velmi příjemný film, který pro své vlastní dobro netrvá moc dlouho a není zaplevelen zbytečnými pasážemi. Katherine Heigl není špatný, ale musím říct, že tady byla herecky i přes méně prostoru rozhodně nejzajímavější Grace Gummer. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak toto určite nie je to, čo očakávate od niečoho, čomu sa hovorí romantická komédia s Katherine Heigl. O komédiu vonkoncom nejde, skôr o drámu o vzťahoch v jednej rodine pripomínajúcu spôsoby nakrúcania americkej nezávislej scény. Aj vrátane toho, že v konečnom dôsledku ide o feel good záležitosť. Dialógy sú však na viacerých miestach napísané trefne, niekedy ale vďaka klišé šuštia papierom. To si uvedomíte najmä vtedy, kedy tu vystupujú najmä postavy vedľajšie, zredukované na jednu, väčšinou negatívnu, vlastnosť. Je to škoda, pretože mohlo ísť o ešte omnoho hlbšiu sondu do psychiky postáv jednej rodiny bojujúcou s predsudkami nielen svojho okolia, ale najmä so sebou samými. Nejde navyše iba o coming out, Jenny s ním totiž prichádza v zrelšom veku a rodičia plus súrodenci sa musia vysporiadať možno najmä s faktom, že Jenny im dlhodobo nedôverovala. ()

Eventyrer 

všechny recenze uživatele

Malý film, ktorý z tejto tématiky mohol vytrieskať omnoho viac. Človek sa nenudí, film je príjemne vtipný, no nie je dostatočne dramatický. Film sa viac orientuje na rodinu a homosexuálnu dcéru, ktorá sa chce vydávať, no akoby ignorovali jej druhú polovičku. V každom prípade je pozeranie naň príjemné a podobný film som zatiaľ nevidela. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama