Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér slavné Gomorry (2008) tentokrát opustil současnou realitu a vydal se do světa pohádek, jak je na počátku 17. století zapsal neapolský básník Giambattista Basile, z jehož díla Lo cunto de li cunti později čerpali všichni slavní pohádkáři. V jeho filmu, natočeném v angličtině, panují ve třech sousedících říších v nádherných hradech a zámcích králové a královny, kteří mají různé slabosti, touhy a trápení. Vedle princů a princezen se tu vyskytují divní živočichové a obludy, obři a draci, ale také kejklíři a pradleny, protože všední si tu podává ruku s nadpřirozeným, vznešené s vulgárním, surovost s něhou, dramatické s komickým. Imaginace režiséra a jeho spolupracovníků vytvořila až barokně opulentní dílo s výraznými odkazy na dějiny umění a hudby, ale také s potutelnými postřehy o neměnných vlastnostech a chování lidí... (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (232)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Rozkošně perverzní výlet do  říše pohádek.  Říše plné kouzel, monster, chtíče, smrti a temných fantazií. Dětem není vstup zakázán, ale těžko říct zda se vrátí a v jakém stavu ..či skupenství?  Tři pohádky, které paradoxně znám z dětských let, minimálně bleší příběh i "staženou krásu" už jsem četl. Ve srovnání se svými potomky (anime, manga) jsem však evidentně rostl na relativně duševně stabilnějších základech.  Úchylně vzrušující  dvě hodinky, to se mi nemohlo nelíbit. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Včera mi to vyšlo náhodou, nejako som to neplánoval, ale mexická kráska Salma Hayek oslavovala narodeniny, akurát o rok sa dožije 50 tky. Salma si zahrala v kostýmovej rozprávke s nádherným vizuálnym štýlom s depresívnymi a zvláštnymi postavami v perverznom ukotvení, pretože tu hrá Vincent Cassel v trojitom príbehu z rôznych královstiev, kde hrdinovia majú problémy rôzneho rázu, napríklad sestry, ktoré majú už nejaké tie vrásky, tak jedna z nich rapídne omladne pomocou kúzla, a tým pádom sa dostáva do kráľovstva, alebo otec prípraví svojej dcére extrémneho ženícha, ktorý si ju uchmatne k sebe domov ! A taktiež identické dvojičky, ktoré ale nesplodila jedna a tá istá matka ! Výborne spracované sú taktiež kostýmy Massima Cantini Parriniho ! Aj napriek týmto všetkým dovednostiam, ako sú postavy, hudba, kamera, alebo výprava, tak FILM ako CELOK pôsobí nezáživne, divne, odpudivo, miš - maš, neprišiel som na chuť ani jednomu príbehu. Vlastne aj áno, a to u princezny, ktorá sa popasuje s nepriazňou osudu a zneškodní žiarlivého obra, volá sa vo filme Violet, v skutočnosti je to britka s menom Bebe Cave a zároveň s touto pasážou s jej útekom som maximálne spokojný, lebo vtedy je film neuveriteľne napínavý, výborne nasnímaný, ozvučený, takto to malo vyzerať stále a bola by to udalosť dekády, inak zmiešané pocity s určitou spokojnosťou. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočená, bizarní, fantasy pohádka, která se skládá ze tří příběhů, kde mě asi nejvíce zaujal ten o dvou sestrách. Natočeno pro dospělé publikum, v krásném prostředí, ale maličko jsem čekal více. Každopádně, za ty dvě hodiny jsem se nestihl nudit a za to přidám čtvrtou hvězdu + za pěknou hudbu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Fairy tales your mother never told you.. Skvělá pohádková tří dílná antologie s překrásným exotickým prostředím Itálie, gotickými hrady, úchvatnými kostýmy, krásnou hudbou, solidními herci, ale potěší i ryze morbidní-hororové prvky, které svou ojedinělostí vyráží dech. Všechny tři příběhy jsou originální a mají, co do sebe. Mne bavil nejvíce šílený, nadržený Vincent Cassel se svým harémem a děvkami válejícími se po zemi. Solidní podívaná. 80% ()

MartinezZ odpad!

všechny recenze uživatele

No to bylo k zblití, hnuj, velebnosti. Čím hovadštější, tím to zřejmě získá větší ohlas, ale mě se zvedal žaludek a to to netrvalo ani moc dlouho od začátku toho hnoje. Díky Bohu za rychloposuv. Ještě že to u nás nejde do kin, to by multikina nestačila čistit sedačky a podlahu. GRC! Ještě jsem zapomněl dodat: odporný, hnusný, labilní a nemocný, k zblití - to už jsem sice zmínil, ale jednou to nestačí. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (13)

  • Film měl premiéru na Filmovém festivalu v Cannes 2015. (Terva)
  • Scéna s kráľom Longtrellis bojujúcim s vodným drakom mala byť oveľa dynamickejšia, ale Matteo Garrone musel urobiť nejaké úpravy (napríklad záber z pohľadu kráľa), pretože drak samotný (skutočná rekvizita a nie CGI) sa pokazil, keď ho počas prestávky ukazovali Garronovmu synovi a jeho spolužiakom. (Arsenal83)

Reklama

Reklama