Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér slavné Gomorry (2008) tentokrát opustil současnou realitu a vydal se do světa pohádek, jak je na počátku 17. století zapsal neapolský básník Giambattista Basile, z jehož díla Lo cunto de li cunti později čerpali všichni slavní pohádkáři. V jeho filmu, natočeném v angličtině, panují ve třech sousedících říších v nádherných hradech a zámcích králové a královny, kteří mají různé slabosti, touhy a trápení. Vedle princů a princezen se tu vyskytují divní živočichové a obludy, obři a draci, ale také kejklíři a pradleny, protože všední si tu podává ruku s nadpřirozeným, vznešené s vulgárním, surovost s něhou, dramatické s komickým. Imaginace režiséra a jeho spolupracovníků vytvořila až barokně opulentní dílo s výraznými odkazy na dějiny umění a hudby, ale také s potutelnými postřehy o neměnných vlastnostech a chování lidí... (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (23)

Trailer 6

Recenze (232)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

V letošním italském souboji těžkých vah Sorrentino - Garrone tentokrát výrazně vyhrál pohádkář. Úchvatně ošetřená produkce - kostýmy, lokace (ty hrady!), kde je už od úvodní jízdy kamery vidět péče, která byla každému detailu věnována. Praktické efekty, kde opravdu ožívají pohádkoví tvorové a ne jen shluk CGI, vám vykouzlí úsměv na tváři. Film je to opravdu odvážný, nečekaně fyzický a rozhodně ne pro děti. Kombinace krásy a ošklivosti, elegance a bizarnosti. Fantastický Desplatův soundtrack. Příběhy bych si sice představoval lépe dramaticky sevřené, hlavně ve finále - teď nemluvím o pomalém tempu, to mi vůbec nevadilo, naopak - ale vem to čert. Přeji komerční úspěch, ať se podobných pohádkových projektů dočkáme i v budoucnu. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Když už jednou za čas nějakou pohádku, tak nejlépe něco na takovýhle způsob. Pohádkový bizár od prý barokního autora, který na mě ovšem působil spíš renesančně, a z jehož tří paralelně vyprávěných příběhů není rozhodně ani jeden vhodný pro děti. Aspoň tedy já bych měl v dětství z téhle podívané zaděláno na solidní noční můru. Na několik solidních nočních můr. Film nepředvídatelný, neschématický, nechutný, syrový, brutální, místy až horrorový a halucinační. Erbenova Kytice je proti němu téměř střední proud. Fascinující zážitek. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tenhle žánrový mix má podmanivou vizuální stránku, úchvatnou atmosféru, nádherné exteriéry, interiéry, kostýmy, no a samozřejmě zajímavý propletenec tří příběhů ze tří království.. Salma Hayeková se mi v roli královny moc líbila, Vincent Cassel výborný jako vždy, Toby Jones i jeho filmová dcera byli bezvadní.. Jen v tom samotném závěru jsem měla pocit, že jsem se nedozvěděla vše, co jsem chtěla vědět.. Každopádně pozoruhodná věcička, která stojí za odkoukání.. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Já hlupák zase čekal kdoví co a on je to jen ubohý slaboučký čajíček. Brutálně dobře nasnímán a pár moc pěkných efektů je přidáno jako bonus, ale je to stále jen čajíček. Mimochodem dovolím si menší odbočku k tomu obříkovi, který je v každém záběru výrazně jinak vysoký. Příliš nechápu, jak tvůrcům něco tak podstatného mohlo uletět. Ani jeden příběh není nikterak závratně zajímavý a přestřelená stopáž tomu také vyloženě nepřidává. V podstatě se jedná o tři jednoduché pohádky, které se v závěru protnou. Nemohu říct, že by byly v něčem vyloženě děsivější či perverznější, než je náš pohádkový standard. Jsou jen trochu jiné, než na co je člověk zvyklý, proto tady je i to přemrštěné hodnocení. Já tedy rozhodně svědkem nějakého filmového zázraku nebyl. Slabé 2 kousky. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka je leda tak pro dospělé, nebo alespoň od 15 let výš. Mladší ratolesti zřejmě nerozdýchají královnu požírající uvařené srdce, lesbičky laskající si kozičky, lásku dvou bratrů, co nápadně připomíná incest nebo zlobra násilně mordující celou rodinu. To jen tak pro představu, co vás zde čeká. Skoro až poetické vyprávění občas sem tam naruší morbidní zvrácenost, peprný humor nebo drtivý útok okřídleného monstra, ale celé dvě hodiny jinak nenásilně proplují k závěru, který.... co si budeme nalhávat, zkrátka nasere. S výrazem jakože WTF totiž hledáte uspokojivé vysvětlení, to však nenacházíte ani po titulkách, ani za televizí, ani pod kobercem. Toť asi jediná bradavice na jinak perfektním ksichtě. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (7)

  • Film je založený na zbierke rozprávok „Pentamerone“ (V taliančine známej pod názvom „Príbeh príbehov alebo zábava pre najmenších“), kolekcii rozprávok zo 17. storočia, zozbieraných talianskym básnikom, Giambattistom Basilem. (KoRner)
  • Hrad, na kterém se odehrává příběh krále a jeho dcery Violet (Bebe Cave), je Castel del Monte na jihovýchodě Itálie, založený již v polovině 13. století. (PhilN)

Reklama

Reklama