Reklama

Reklama

Zánik

  • Španělsko Extinction (více)
Trailer

Svět ovládla zombie apokalypsa. Při přesunu lidí na letiště je jeden z autobusů napaden. Jack (Jeffrey Donovan) cestuje se svojí manželkou, dcerkou Lu a přítelem Patrickem (Matthew Fox). Bohužel jeho manželka útok nepřežije. Po devíti letech se ocitáme uprostřed další zkázy. Na Zemi vládne tuhá zima. Vypadá to, že přežilo jenom velmi málo lidí. Jack s Patrickem, ač sousedi, se nestýkají. Zombie se adaptovali na zimu a jdou si pro ně. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

cariada 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné,ale na můj vkus bych se rád dozvěděl něco víc co se vlastně stalo a jak to vypadá jinde. Tohle bylo až moc komorní, sice to paradoxně mělo svůj význam, a jen to podtrhovalo ponurost příběhu. "Sněžní mužíci" jsou povedený. Jen mě nějak nesedí obsah, jestli jsem z filmu dobře pochopil tak pravý otec Lu byl soused Patrick, tam je to přece jasně ukázáno, jak mu říká už nejsi její táta a vezme si jí. Trošku mě zaráželo to jak po tolika letech v mrazu, měli pořád dost paliva do generátoru a i jídla, na to že bydleli relativně na samotě. Konec měl docela hustou atmosféru. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

španielske hororové mám skutočne rád. Keď ešte zabrdnú do zombie žánru tak mám istotu, že o zábavu mám postarané. V chladnej krajine neďalekej budúcnosti prežívajú tri odlišné postavy svoj život po zombie apokalypse. Všetci si samozrejme myslia, že "príšery" sú preč, lenže nie je to úplne tak. Tu prichádza film so skvelými zmutovanými zombiekmi, ktorý pre aspoň pre mňa posunuli "že vraj skomierajúci" žáner opäť raz ďalej. Skvelí herci, výborná atmosféra a samozrejme záverečná domová scéna. Na 5* to síce nie je, ale nemá to ďaleko ;) ()

Reklama

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

Trošku suše, melodramaticky vyprávěná skládačka s kvalitními herci a roztomilou holčičkou v hlavní roli. Post-apo mam rád a tady to vzali zase trošku z jinýho úhlu. Struktura hlavní dějové linky byla fakt super, ale mrzeli mě žánrový klišé, kterejm se mohli vyvarovat. Nebaví mě vždycky čekat na tu úmornou pětiminutovku kdy umírá pes. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Po delším zvážení jsem se rozhodl,že ty čtyři hvězdy filmu dám.Líbily se mi docela kulisy,i když v některých částech na mě působily krkolomně.Matthewa Foxe mám jako herce rád především z působení v seriálu Ztraceni,a tak jsem přivítal jeho působení v tomto filmu.Malá holčička na mě chvílemi působila tak nepříjemně.Příběh byl docela nijaký,ale líbily se mi především ti zombíci,neboť vypadali fakt dobře.Konec mohl být ještě o trochu svižnější,ale těch slabších 70% si ode mě film odnese. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Co si budeme říkat.. V posledních letech vzniklo podobných, nezávislých pseudozombie/mutant postapo projektů hned několik a na první pohled jsou si podobné jako vejce vejci. Všechny žijí z rozpočtu který se pod maskou komorního příběhu snaží z mála vytřískat hodně muziky. Většina sází na známý xicht vyslužilé filmové superstár, nebo lépe, tv stár v kurzu. A drtivá většina krátce po vypuštění na net rychle upadne do zapomnění. Skoro to až vypadá, že tyhle filmy vlastně nemají jiný účel než procvičit mladé režiséry v řemesle.. Tak proč z té hromady šáhnout zrovna po Extinction?.. Jediným důvodem je moc hezky vykreslená vztahovka ústředních třech postav. Akce je slabá (v úvodu až tristní). Děj samotný vcelku šablonovitý a prostý. Né, že by to byla přímo nuda. Jde o fajn survival, monstra jsou relativně hezky vydesignovaná (pokud opomenu, že nemají pohlavní orgány) atd.. ale největším dramatem filmu stejně zůstává otázka jestli si ty tři postavy k sobě nakonec najdou cestu. Tahle složka příběhu opravdu funguje a skrze ní divák k postavám najde jistý vztah, který pak samozřejmě pomáhá zbytku filmu. Takže co? Takže bych Extinction doporučil spíš těm divákům kteří si více užívají survival s funkční psychologií, než kvalitní akci.........“ Tak dlouho jsi se soustředil na to jak přežít, že jsi zapomněl jak žít...“ ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Film měl pracovní název Welcome to Harmony. Tvůrci zvažovali, že se tak bude jmenovat i po dokončení. Nakonec se však rozhodli pro název Extinction. (Terva)
  • Natáčelo se v maďarském městě Budapešť. (Terva)
  • U auta, které stálo devět let v té zimě, tak se umyje jen okýnko a jede se. (PROCESOR)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama