Reklama

Reklama

Mara

Trailer 1

Kate (Olga Kurylenko) je přivolána detektivem McCarthym (Lance E. Nichols) k případu, kde došlo k podivnému úmrtí muže a hlavní podezřelou je manželka Helena (Rosie Fellner). Má se s ní pokusit promluvit, ale předtím se seznámí s dcerou Sophií (Mackenzie Imsand). Ta jí prvně řekne o tajemné ženě. Kate na vše nahlíží jako "profík" v oboru psychologie, a tak vše bere s nadhledem. Postupem času se ale jasné důkazy mění v hořké poznání reality. To už je však pozdě, protože démon "Mara" (Javier Botet) si bere to, pro co přišla! (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (52)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Spánková paralýza je téma, o ktorú sa zaujímam celý život a mám pred ňou rešpekt, preto mi bolo už vopred jasné, že Mara u mňa nemôže prepadnúť. Byť sa v podstate jedná o žánrové klišé, s miestami digitálnym lookom, vsádzajúce na zaužívané a do istej miery otrepané postupy na vystrašenie diváka, ktoré sme už mali možnosť vidieť v desiatkach či stovkách iných, najmä duchársky ladených žánroviek, hororový aspekt je tu tak intenzívny, že nemôžem Maru hodnotiť inak než kladne. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

O spánkových démonoch a nočných morách už toho bolo natočeného požehnane, je ťažké prísť s niečím, čo by aspoň trocha zaujalo. No treba uznať, že v tomto prípade prišli autori aspoň s niečím zmysluplným, čo dávalo hlavu aj pätu. A nemyslím tým iba tú škvrnu v oku. Na druhú stranu ocenil by som lepšiu prácu s bubákom, aj keď pár scénok sa vydarilo. Lepší priemer. 65/100 ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Obstojná duchařina s bubákem, respektive noční můrou. Již odpradávna se toulá po světě stvoření, které vstupuje lidem do snů a děsí je. Způsobuje jim spánkovou paralýzu a později smrt. Noční můra, Mara, vstoupí i do života mladé ženy Kate. Musí ale dojít k několika úmrtím, než pochopí, že je sama v ohrožení života. Slušná kamera, místy napínavá atmosféra a naštěstí minimum lekaček a padajícího nádobí, byť se jim autoři nevyhnuli. Nechybí krátký záběr na slavný obraz Noční můra od Henryho Fuseliho. Freddy to samozřejmě není, ale na jedno podívání fajn. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pro člověka trpícího pravidelnými stavy spánkové paralýzy včetně dost děsivých sluchových, zrakových a někdy i hmatových halucinací je docela silná káva dát si to takhle večer před usnutím na dobrou noc. Látka je to zajímavá a pro mě docela osobní, což je u hororu určitě plus. Větší šance že se z bubáka znamenitě zeseru. Jde ale o nepříliš nápaditý horor, který se snaží na známý fenomén napasovat jakýsi příběh. K tomu používá řadu klišé technik k navození strachu a nic moc neokoukaného nenabízí. Na druhou stranu herecky a režijně je velmi dobře zmáknutý a místy dokáže slušně vyděsit. Ve výsledku škoda, že se tvůrci srabácky spoléhají na laciné předvídatelné jumpscares, bez kterých by se film klidně obešel. Zábavné a kvalitně natočené, ale také zapomenutelné a bez větších ambicí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nočná mora je skvelá bytosť, ktorá má hlbokú tradíciu aj v slovenskej mytológii, preto ma prekvapilo, že po nej siahli tvorcovia britského hororu. Ale na druhej strane som tomu rád, pretože je to ozaj strašidelný tvor. Desivá entita, ktorá na nešťastníka útočí v noci, zaľahne ho, nastáva spánková paralýza. Škoda prehajdákaného scenára plného predvídateľných momentov a Olgy Kurylenko, ktorá je na jednej strane pekná a snaží sa, ale čo z toho, keď na to herecky proste nemá. Možno raz mať bude, ale v tomto filme nemá a ako hlavná hrdinka je pomerne slabá. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama