Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moderné spracovanie mýtu o Orfeovi, ktorý príde do podsvetia za milovanou Eurydikou. (dyfur)

Recenze (3)

Flego 

všechny recenze uživatele

Moderná parafráza na príbeh lásky Eurydiky a Orfea ma príliš nenadchla... To som veľmi mierny... v tejto spleti romantiky, horroru a muzikálu sa ťažko vyznať a v žiadnom prípade to nezachraňuje ani Jean Marais v úlohe Háda. Vlastne si myslím, že vzal túto úlohu len preto, že film je venovaný jeho bývalému osobnému priateľovi Jeanovi Cocteauovi. ()

Radyo odpad!

všechny recenze uživatele

Kdo neviděl, neuvěří, aneb Jak si nechat totálně zhnusit cca 2 hodiny volného času. Takže: Na tenhle film jsem se kdysi vypravil do kina jen proto, že jsem zrovna neměl co dělat a taky proto, že byl jako jedna z hlavních osob zde vystupujících uveden Jean Marais. Během projekce však mé zklamání, co zklamání, zděšení, ba přímo panika nabyla takřka apokalyptických rozměrů. To, co si tvůrci dovolili prezentovat diváctvu a (světe, div se) troufli si to nazývat filmem, to byla ta největší snůška kravin, zhovadilostí a debilit, co jsem kdy ve filmu viděl. Jean Marais tam sice hrál, a docela významnou roli, naštěstí pro něj ale méně časově rozsáhlou, což jej zachránilo před mým trvalým zatracením. Ostatní "herci", ale i tvůrci už to štěstí neměli, takže když jsem je po půl roce konečně přestal proklínat a posílat do horoucích pekel, raději jsem jejich jména "vydeletoval" z paměti. Abych se přiznal, už si vlastně ani moc nepamatuju, o čem to bylo, ale v tomhle případě je to docela dobře, neboť by mě i po letech vzpomínky na "Parking" mohly budit ze spaní a já bych pak už vzteky nemusel usnout. Čili, jestliže někdo z vás spatří někde na videu, v televizi, či v odpadkovém koši "cosi" s originálním názvem Parking (neudržel jsem ani český název, ale bylo to něco o Orfeovi) a bude tam uveden jako herec Marais, tak ať se tomu dotyčný vyhne veeeeeelkýýýýýým obloukem. A kdyby snad onen nešťastník (bože ochraňuj) koutkem oka zahlédl byť jen kousek z toho filmu a podařilo se mu přežít, tak ať poté zdroj neštěstí (CD, DVD, kazetu, filmový kotouč) zakope alespoň 5 metrů pod zem a dotyčné místo ohraničí nějakými zábranami s cedulemi "Skládka jaderného odpadu" nebo tak nějak. ()

Kria odpad!

všechny recenze uživatele

V jednu chvíli to už už vypadalo, že je konec, a všichni diváci si oddechli. Pak začala skutečně poslední píseň a publikum jako jeden muž zavylo zklamáním. ()

Reklama

Reklama