Reklama

Reklama

Fear Clinic

Trailer

Obsahy(1)

Partia mladých ľudí, ktorá prežila pri útoku muža v maske so samopalom traumatickú udalosť, prichádza do nemocnice Dr. Andovera, aby ich za pomoci vlastného vynálezu zbavil vidín a halucinácií, ktoré ich neustále prenasledujú. Oni však ani zďaleka nie sú jediní, ktorí potrebujú pomoc... (*CARNIFEX*)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nechápu to zdejší mizerné hodnocení. Coby seriál dokázal Fear Clinic přinést výborný a děsivý portrét strachu, jeho podstaty a neomezené moci. Filmová verze sice není tak vydařená, jako seriál, ale své klady rozhodně má. Vizuál je výborný, atmosféra pošmourných zimních dnů také udělá své a výkony jsou na takový snímek, který nejspíš neměl moc velký rozpočet, také velmi slušné. Příběh je dobře zpracován, nepůsobil na mě nijak amatérsky, snad jen závěrečné části působily lacině, obviously CGI:) Thomas Dekker je zajímavý týpek a ráda ho uvidím v jakémkoliv filmu. Robert Englund bude navždy Freddy Krueger, ale své místo má v hororech stále jisté. I když vidět polonahého bych ho snad ani nemusela:) "Každý den nosíme všichni masky. Schováváme se za společenské masky. Musíme je nosit, bez nich bychom nepřežili." ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Seriál bomba, film pohroma, a keď pozerám na režisérovu ďalšiu filmografiu, tak sa zatiaľ jednoznačne jedná o tú najväčšiu blbosť, akú mohol vytvoriť. Asi chcel tým snímkom povedať až príliš veľa, fakt netuším. Prvá hodina - nič. Ani nestojí za komentár, akurát to bolo pekne otravné. Ku koncu sa síce niečo diať začalo, ale nejaké digitálne potvory ma už z miery nevyvedú. Úplne sa zabudlo na atmosféru a je to celé tak zmätené, až ma samotné pozeranie miestami neskutočne bolelo. Fakt prúser. Obsah znie zaujímavo, ale keby som si ho neprečítal, ani za boha by som nechápal, o čo v tom filme šlo. No boli tam ľudia, bola tam komora, všetkým prepínalo a z Englunda sa vykľula akási čierna príšera z chápadlami. Občas sa niekto odpráskol, občas niekto niekoho odpráskol, občas niečo niekoho pohltilo, občas sa niekto sťahoval z kože, pár scén OK, ale "fear" za nula bodov a celkový zmysel filmu úplne mimo. ()

Reklama

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Originál jako jeden z mála webseriálů s pěti minutami na díl opravdu fungoval. Žádný sraní, Englundův zlověstný hlas, bedna, fóbie, titulky. S tím by si film pochopitelně nevystačil, takže bylo potřeba do scénáře narvat víc vrstev. A bohužel musím říct, že Robert Hall by měl zůstat u makeupu. Co se týče masek a efektů, s daným rozpočtem klobouk dolů. Jenom ty... asi odlesky baterek byly fakt úchylné. S daným rozpočtem se ale také připravte na to, že jediný, kdo tu opravdu hraje, je Robert Englund. Problém Fear Clinic je, že se v ní strašně dlouho nic neděje. S postavami a jejich minulostí se seznamujeme dobrou hodinu a čtvrt, a kdyby občas nepřišla lekačka, snad byste ani neřekli, že jde o horor. Nicméně, hrdinové nejsou úplní kokoti, jejich představitelé jsou veskrze sympatičtí, nějak to plyne a překvapivě ani moc nenudí. Pak ale přijde zvrat a závěr se změní v nepřehlednou fantasmagorii, kterou se tvůrci nejspíš snažili nahnat prozatímní absenci strachu. A nedaří se jim to. Záporná entita sice ujde, ale do toho je zapletena ještě překombinovaná vedlejší linie a potenciálně zajímavé vyústění je filmařsky naprosto nezvládnuté. Nehledě na fakt, že v těchto momentech už hrdinové úplní kokoti jsou a věci se dějí bez příčiny. A taky je tu prvek, jenž jsem nazval "putovní brokovnice", což je přes všechno, co uvidíte, zdaleka nejabsurdnější element snímku. Nejvíc ale zamrzí úplný konec, který by při delší stopáži měl potenciál na zajímavé finále. Takhle je z něj jenom příslib sequelu, o který vůbec nestojím. ()

FromHell 

všechny recenze uživatele

No tak veľké očakávania vystriedalo obrovské sklamanie.Absolútny scenáristický bordel v ktorom som sa strácal počas celého filmu.Divný vizuál,sem tam nejaká pekne spravená maska a to je vlastne aj všetko.Samozrejme som sa tešil na Englunda,no tentokrát to je fakt bieda.Osobne ma najviac potešila Fiona Dourif,ktorá má fakt niečo do seba a v rámci žánru si nielen pre meno svojho otca,určite získa priazeň fanúšikov... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kdo by čekal, že z velice povedeného web-seriálu vznikne takhle nezvládnutá fantasmagorie? Tady se opět prokázalo to, že projekt, který téměř bezchybně funguje na rozloze 30 minut, nemusí nutně fungovat o celovečerní stopáži. S atmosférou se pracuje jen minimálně, za to rádoby filozofujících dialogů je tu jak smetí. První hodina se okázale plouží hlemýždím tempem k závěrečné třetině, která pak znuděnému divákovi nabídne digitální zmatek s otravným blikáním pokaždé, když má dojít na nějaký ten "cool" efekt. Pochválit lze jen některé povedené masky od Roberta Kurtzmanna. Hall tentokrát bolestivě zklamal. Sluší se ale dodat, že svou první roli si zde odbyl Corey Taylor, zpěvák metalové bandy Slipknot. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Vo filme si zahral i Corey Taylor, frontman americkej metalovej kapely Slipknot. Jedná sa o jeho debut na filmovom plátne, aj keď je uvedený v snímke Rollerball (2002) spolu s ostatnými členmi kapely. Na natáčanie nedorazili, preto boli počas jedného ich koncertu nasnímaní a digitálne pridaní do filmu. (belinko)
  • Píseň, kterou Bauer (Corey Taylor) pustí v autě, je "The Dark" od skupiny Stone Sour. Corey Taylor je frontmanem této kapely. (Corpsegrinder)
  • Pesničku, ktorá hrá v aute, keď Bauer odvezie Megan, naspieval on sám. (Marceloo)

Reklama

Reklama