Reklama

Reklama

Fear Clinic

Trailer

Obsahy(1)

Partia mladých ľudí, ktorá prežila pri útoku muža v maske so samopalom traumatickú udalosť, prichádza do nemocnice Dr. Andovera, aby ich za pomoci vlastného vynálezu zbavil vidín a halucinácií, ktoré ich neustále prenasledujú. Oni však ani zďaleka nie sú jediní, ktorí potrebujú pomoc... (*CARNIFEX*)

Recenze (18)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kdo by čekal, že z velice povedeného web-seriálu vznikne takhle nezvládnutá fantasmagorie? Tady se opět prokázalo to, že projekt, který téměř bezchybně funguje na rozloze 30 minut, nemusí nutně fungovat o celovečerní stopáži. S atmosférou se pracuje jen minimálně, za to rádoby filozofujících dialogů je tu jak smetí. První hodina se okázale plouží hlemýždím tempem k závěrečné třetině, která pak znuděnému divákovi nabídne digitální zmatek s otravným blikáním pokaždé, když má dojít na nějaký ten "cool" efekt. Pochválit lze jen některé povedené masky od Roberta Kurtzmanna. Hall tentokrát bolestivě zklamal. Sluší se ale dodat, že svou první roli si zde odbyl Corey Taylor, zpěvák metalové bandy Slipknot. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Seriál bomba, film pohroma, a keď pozerám na režisérovu ďalšiu filmografiu, tak sa zatiaľ jednoznačne jedná o tú najväčšiu blbosť, akú mohol vytvoriť. Asi chcel tým snímkom povedať až príliš veľa, fakt netuším. Prvá hodina - nič. Ani nestojí za komentár, akurát to bolo pekne otravné. Ku koncu sa síce niečo diať začalo, ale nejaké digitálne potvory ma už z miery nevyvedú. Úplne sa zabudlo na atmosféru a je to celé tak zmätené, až ma samotné pozeranie miestami neskutočne bolelo. Fakt prúser. Obsah znie zaujímavo, ale keby som si ho neprečítal, ani za boha by som nechápal, o čo v tom filme šlo. No boli tam ľudia, bola tam komora, všetkým prepínalo a z Englunda sa vykľula akási čierna príšera z chápadlami. Občas sa niekto odpráskol, občas niekto niekoho odpráskol, občas niečo niekoho pohltilo, občas sa niekto sťahoval z kože, pár scén OK, ale "fear" za nula bodov a celkový zmysel filmu úplne mimo. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Doktor si vo svojej klinike postaví prístroj, ktorý pomáha luďom poraziť ich fóbie. Zameriava sa hlavne na skupinu ludí, ktorá prežila útok vraha v reštaurácii a po tomto útoku majú neustále strach. Doktor sa neustále ponára hlbšie do tajomstiev ludskej mysle a strachu a zisťuje, že človek sa strachu nezbaví len tak, ale že strach ho môže celého pohltiť. - Film som mal s úžasnou kvalitou obrazu a zvuku, takže hodnotenie môže byť trochu skreslené. Fear Clinic sa zameriava na strach, každodennú súčasť ludského života. Zaujímavo spracovaný horor, ktorý ukazuje, aké ťažké je zabudnúť na zlé situácie, ktoré sme zažili a ktoré poznačili náš život. Príbeh sa odohráva v príjemnej budove s príjemným personálom. Potešilo ma, že konečne vidím horor, ktorý je vážny a nie plný vtipov. Postavy sú sympatické a doktor dostatočne tajomný. Strašne ma potešilo 5! funkčných lakačiek. Taktiež sa mi páčil doktor po premene, ktorý sa trochu podobal na Vec. Sice sa Fear Clinic nezaradí k hororom, ktoré chcem vidieť ešte raz, ale rozhodne na tento film budem spomínať v dobrom. herec z Hatchet + herečka z Piranha 3D ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Dr. Andover, známy liečbou pomocou svojho kontroverzného vynálezu; komory strachu je opäť na scéne; po tom ako jeho pomoc vyhľadá skupinka straumovaných ľudí, zúfalo podliehajúcich svojim fóbiám... Rovnomenný, predchádzajúci krátky seriál sa mi fakt páčil a vyzeralo to, že potenciálu je v ňom ešte do aleluja, takže som prekvapený, že hoci sa k full-filmu dostal aj pôvodný režisér, aj hlavná Englundovská hviezda, tak to akosi vyšumelo do prázdna. Mdlý, nezaujímavý, nestrašidelný, stereotypne spracovaný a nezáživne odohratý počin, ktorého korunu má na hlave sám Englund; s tou parochňou v ktorej vyzerá ako Alan Rickman. Našťastie sa to aspoň v záverečných, cca 20 minútach, trochu prebudí a predvedie niečo zo svojho atmosférického bizária, za čo nakoniec prihadzujem aj tú slabučkú tretiu hviezdu, no dokopy to fakt nič extra nebolo. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nechápu to zdejší mizerné hodnocení. Coby seriál dokázal Fear Clinic přinést výborný a děsivý portrét strachu, jeho podstaty a neomezené moci. Filmová verze sice není tak vydařená, jako seriál, ale své klady rozhodně má. Vizuál je výborný, atmosféra pošmourných zimních dnů také udělá své a výkony jsou na takový snímek, který nejspíš neměl moc velký rozpočet, také velmi slušné. Příběh je dobře zpracován, nepůsobil na mě nijak amatérsky, snad jen závěrečné části působily lacině, obviously CGI:) Thomas Dekker je zajímavý týpek a ráda ho uvidím v jakémkoliv filmu. Robert Englund bude navždy Freddy Krueger, ale své místo má v hororech stále jisté. I když vidět polonahého bych ho snad ani nemusela:) "Každý den nosíme všichni masky. Schováváme se za společenské masky. Musíme je nosit, bez nich bychom nepřežili." ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Partia mladých ľudí, ktorá prežila pri útoku muža v maske so samopalom traumatickú udalosť, prichádza do nemocnice Dr. Andovera, aby ich za pomoci vlastného vynálezu zbavil vidín a halucinácií, ktoré ich neustále prenasledujú. Oni však ani z ďaleka nie sú jediní, ktorí potrebujú pomoc. Údajne je v tomto "duchu" spracovaný aj seriál. Ten som síce nevidel, a tak ich vzájomne neviem porovnať, no "Fear Clinic" mi neprišiel ako vyslovená katastrofa. Osobne ma pár halucinogénnych scén zaujalo, aj keď som zrejme z totálnej biedy a "chudoby", z momentálnej ponuky prabiednych hororov totálne oskromnel. Zázrak by ale fanúšik hororu v podobe mimoriadneho gore či atmosféry určite očakávať nemal - 40%. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Režisér povedených Slasherů, tady trochu zaexperimentoval a vyšla z toho taková Hororová Fantasy šmakuláda. Mínusy - místy dost laciná kamera, za mě moc nudných, ukecaných pasáží, nezajímavý herci (kromě šedivého Englunda). Plusy - sem tam pěkně děsivé scény, občas povedená Hororová atmosféra, pár nechutností (vymáčknu ti pavoučka - top scéna). Finále hezky creepy, ale celkově tomu něco prostě chybělo. Slabší tři. (140. hodnocení) ()

FromHell 

všechny recenze uživatele

No tak veľké očakávania vystriedalo obrovské sklamanie.Absolútny scenáristický bordel v ktorom som sa strácal počas celého filmu.Divný vizuál,sem tam nejaká pekne spravená maska a to je vlastne aj všetko.Samozrejme som sa tešil na Englunda,no tentokrát to je fakt bieda.Osobne ma najviac potešila Fiona Dourif,ktorá má fakt niečo do seba a v rámci žánru si nielen pre meno svojho otca,určite získa priazeň fanúšikov... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

U snímku jsem se docela bavil a musím říct, že jsem nebyl zklamaný. Ten příběh mě přímo nenadchnul, ale docela jsem si užíval, jak se to celé rozplétá, jak jsou zde i další příběhy v příbězích a celé to dává jakýsi zvrácený smysl. Ten strach nebyl využit naplno, to určitě ne, ale Robert Hall si nechal prostor pro to, aby vás některými scénami zvládl skutečně zhnusit. I to mu počítám k dobru. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Hodně slušný masky ale film jako takovej měl větší potenciál. Čekal jsem že přijdou různý případy co se budou řešit a né že se vše bude točit kolem přestřelky alá Rampage. Díky tomu je film roztahanej jak kráva. Škoda. Jinak Corey Taylor s knírkem totální šílenost. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Originál jako jeden z mála webseriálů s pěti minutami na díl opravdu fungoval. Žádný sraní, Englundův zlověstný hlas, bedna, fóbie, titulky. S tím by si film pochopitelně nevystačil, takže bylo potřeba do scénáře narvat víc vrstev. A bohužel musím říct, že Robert Hall by měl zůstat u makeupu. Co se týče masek a efektů, s daným rozpočtem klobouk dolů. Jenom ty... asi odlesky baterek byly fakt úchylné. S daným rozpočtem se ale také připravte na to, že jediný, kdo tu opravdu hraje, je Robert Englund. Problém Fear Clinic je, že se v ní strašně dlouho nic neděje. S postavami a jejich minulostí se seznamujeme dobrou hodinu a čtvrt, a kdyby občas nepřišla lekačka, snad byste ani neřekli, že jde o horor. Nicméně, hrdinové nejsou úplní kokoti, jejich představitelé jsou veskrze sympatičtí, nějak to plyne a překvapivě ani moc nenudí. Pak ale přijde zvrat a závěr se změní v nepřehlednou fantasmagorii, kterou se tvůrci nejspíš snažili nahnat prozatímní absenci strachu. A nedaří se jim to. Záporná entita sice ujde, ale do toho je zapletena ještě překombinovaná vedlejší linie a potenciálně zajímavé vyústění je filmařsky naprosto nezvládnuté. Nehledě na fakt, že v těchto momentech už hrdinové úplní kokoti jsou a věci se dějí bez příčiny. A taky je tu prvek, jenž jsem nazval "putovní brokovnice", což je přes všechno, co uvidíte, zdaleka nejabsurdnější element snímku. Nejvíc ale zamrzí úplný konec, který by při delší stopáži měl potenciál na zajímavé finále. Takhle je z něj jenom příslib sequelu, o který vůbec nestojím. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

K čemu potlačovat strach? Vždyť to je to, co rádi děláme při dobrém hororu. Leč u tohoto mi to moc nešlo. Zhmotněný strach v podobě postaršího Freddyho Kruegera nebyl příliš strašidelný a těch několik lekaček to moc nevytrhlo z bídy. Oceňuji tedy nápad a samozřejmě účast Coreyho Taylora, který se Stone sour přispěl i solidní skladbou na závěr. ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

Doktor Andover (Robert Englund) vedie kliniku, v ktorej vďaka svojmu špeciálnemu prístroju lieči ľudské fóbie. Aspoň sa o to pokúša. Doteraz viac menej úspešne, ale keď sa mu vo veľkom vracajú predošlí pacienti, nechce sa do ich preliečenia znovu púšťať. Nakoniec tak však učiní a spraví zrejme najväčšiu chybu v svojom živote, keď vypustí z prístroja na sveta samotný strach. Ako najjednoduchšie opísať tento film? Asi ako tradičný novodobý americky štylizovaný druh hororu, vyhýbajúci sa hollywoodskej veľkoprodukcii. S jedinečným, ale zato nie veľmi presvedčivým námetom, sa snaží u divákov zabodovať. Môžeme povedať, že sa mu to darí? Bohužiaľ nie. Celá dejová línia, od začiatku až do konca, pôsobí pomerne chaoticky a dojmom, ako keby v nej chýbalo niekoľko podstatných scén, ktoré by doplnili a vysvetlili celú filmovú podstatu. Dokonca aj tá najhlavnejšia, a síce to, ako sa darí strachu prenikať do hmotného sveta. Nápad celej veci rozhodne nemožno uprieť, ale jeho funkčnosť je viac než diskutabilná. Odhliadnúc od slabého a viac-menej nefungujúceho príbehu, ostatné filmové aspekty nepôsobia o nič lepšie. Napríklad také efekty síce na pohľad nevyzerajú najhoršie a zhmotnený strach môže aj trochu naháňať hrôzu, ale treba podotknúť, že vo veľkom pripomínajú iné filmy, ako napríklad tretiu časť Spidermana, sériu Votrelec a určite by sa ešte niečo našlo. Samozrejme, že tieto diela priamo nevykráda, ale podobnosť je zreteľná. Čo sa postáv týka, ani jedna z nich nie je veľmi presvedčivá a herecké obsadenie je skôr toho nižšieho kvalitatívneho ranku. Za zmienku stoja snáď len Robert Englund, známy vďaka sérii A Nightmare on Elm Street, a Corey Taylor, frontman metalových skupín Slipknot a Stone Sour. Skladbu "The Dark" druhej spomínanej skupiny možno počuť počas záverečných titulkov. Fear Clinic ako veľké množstvo jemu podobných filmov novodobej produkcie dokáže zaujať svojim námetom. Bohužiaľ, možno aj kvôli možnostiam, ktoré jednotliví filmári majú, tak potom vznikajú takéto snímky, spadajúce snáď až do kategórie "C" a nižšie. Aj keď sa v tomto prípade nejedná o ten najhorší žánrový či celkový filmový zážitok, je na ňom minimum toho, čo sa dá divácky si užiť. Metaloví fanúšikovia možno ocenia akurát tak účinkovanie Coreyho Taylora. V rámci žánru, a dokonca aj kvalitatívnej skupiny, ale možno nájsť aj o dosť lepšie kúsky. ()

Facerr 

všechny recenze uživatele

Dobrej nápad, fajn připomínka HP Lovecrofta. K tomu ale příšerný a ukrutně nudný provedení. Přestože jsem milovník hororů, tohle céčko se moc nedá:/ ()

Richie4422 

všechny recenze uživatele

Nechal som si noc na rozmyslenie, lebo som nechcel filmu krivdiť, ale bohužiaľ to príliš nepomohlo. 60 minút filmu je absolútna nuda plná omáčok a klišé. Hall využíva pseudointelektuálne už počuté reči o strachu a takto nefungujúc sa snaží vytvoriť hĺbku filmu. Je to však celkom plytký a nezaujímavý film v ktorom pointu a zvrat viete od 40 minúty. Avšak posledných 30 minút bolo zaujímavých. Veľa nechutných a nepríjemných scén, i keď CGI sa previedlo vo svojej kráse na prehliadke trikov z roku 1999. Tá pol hodinka stála za to, prirátam k tomu blonďavú sex scénu a dávam dve štedré hviezdy. ()

Reklama

Reklama