Reklama

Reklama

Český žurnál - Série 2 (2014) (série)


Dělníci bulváru (S02E01)

(epizoda)
  • angličtina Tabloid Workers (festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Dokumentární film Víta Klusáka Dělníci bulváru proniká do světa českých celebrit a novinářů. Při práci sleduje především žurnalisty, kteří tyto celebrity vyrábějí i nesnášejí současně. Výsledkem je filmová reflexe, která záměrně není plakátovým odsudkem mediálního světa pomluv, intrik, nevěr a nemocí slavných, ale pozorovatelskou sondou tragikomického fenoménu, který jako jeden z posledních veřejně sdílených zájmů propojuje českou společnost napříč. „Píšu jen to, co moje čtenáře zajímá. A lidi chtěj jen to, co je zabalený mezi kozy a fotbal. Jsem dělník bulváru a jsem jeden z nejlepších," říká Pavel Novotný, šéfredaktor druhého nejčtenějšího bulvárního serveru v Čechách a jeden z protagonistů Klusákova dokumentu. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Uživatel kriplozoik smazal svůj příspěvek.

lupuscanis

lupuscanis (hodnocení, recenze)

Až už mi připadalo divné, že se tu o tom dokumentu zatím moc nemluví -- http://finmag.penize.cz/recenze/284756-delnik-bulvaru-novotny-predvadi-spolecenskou-normu-ne-deviaci#comment_215169 ... http://a2larm.cz/2014/04/delnici-bulvaru-a-revoluce/ ... A ještě to Pleslovo veledílo, na které reaguje Hekrdla (bývalý kmenový autor Týdne) v článku níže (viz termi).. http://www.tyden.cz/rubriky/nazory/editorial/komunisticky-film-dokumentaristy-klusaka_304665.html ---

na příspěvěk reagoval thecentre

ynot

ynot (hodnocení, recenze)

Vault_13

Nevím, ale většinou se tyhle hvězdy dávají jako cenzura intimních míst. Takže hledáme někoho s vaginou místo obličeje.

JOhanka.1412

JOhanka.1412 (hodnocení, recenze)

1. Při natáčení nezemřelo ani jedno zvíře včetně mě samotného.

2. Scéna s Kateřinou Kristelovou není podvod. Skutečně jsem nevěděl, že mě u toho nahrávají!

3. Dvojice na balkoně Mahenova divadla v Brně byla zřejmě nahraná. Takoví idioti nejsou ani v Brně.

4. Šedivý pán na tiskovce Miss je moderátor Jan Rosák.

5. Rozšířené zorničky v klubu mám proto, že je tam přítmí, nikoli proto, že užívám kokain. Kokain nešňupu, nehulím. Píchám si jen heroin.

6. Olga Path Štiplová ve skutečnosti neexistuje. Jedná se o kreaci brněnského propagátora hantecu Honzy Hlaváčka.

7. Z filmu byla vystřižena scéna, ve které vydavatel eXtra.cz Jan Barta skládá na podatelně Kavčích hor dva miliony korun cash za reklamu.

8. Zdeněk Macura musel být od jedenácté minuty filmu nahrazen dublérem a trikovou animací. Skutečný Macura uhořel při natáčení scény s loknami a žehličkou v kadeřnictví.

9. Při písni Tři oříšky pro Popelku neplakaly ochranky tři, ale čtyři. Je to jediná chyba v online přenosu z koncertu.

10. Druhý díl bude mít premiéru na podzim 2014 s názvem Dělníci bulváru II s podtitulem Blesk a všichni jeho lidé – Stavbyvedoucí bulváru a Šmejdi byli nejvíc!

 

Pavel Novotný

papuchalk

papuchalk (hodnocení, recenze)

Pavel Novotný mi připomíná film Kladivo na čarodějnice - jak nakonci ten prokurátor říká: Já už nejsem obyčejný člověk! Já už jsem výš". Nechutný pitomeček :)

Reklama

Reklama