Reklama

Reklama

The Canal

  • Austrálie The Canal (více)
Trailer

VOD (1)

Filmový archivář David (Rupert Evans) zažívá poslední dobu těžké časy, protože má podezření, že jeho žena Alice (Hannah Hoekstra) ho podvádí s Alexem (Carl Shaaban), jedním z jejích pracovních klientů. Toto napětí je ještě umocněno, když David dostane v práci od Claire (Antonia Campbell-Hughes) archivní záběry, které ukazují, že jeho dům byl v roce 1902 dějištěm brutální vraždy. Postupně je stále více neklidný a zmatený, sleduje manželku do nedalekého vodního kanálu, kde zjistí, že opravdu má poměr s Alexem. Když se Alice krátce poté ztratí, David se stane hlavním podezřelým z jejího zmizení. Jak policie pokračuje v pátrání, čím dál více je přesvědčena, že David zavraždil svou ženu a snaží se najít důkaz, který by ho usvědčil. (Nivenx)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (170)

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Po spoustu sračkách na mě vystřelilo tohle dílo Irů, jak blesk z čistého nebe. Režisér má nejspíš hodně nakoukáno, jelikož mi to připadá, že chtěl spojit několik témat, co se mu líbí a co jsou úspěšné dohromady. Ze začátku jede pozvolna a hraje na nervy, jelikož tušíme kam to směřuje, ale nejsme si úplně jistí. Do finále už je atmosféra, tak hutná, že je celkem nedýchatelná a nakonec ukáže i pravdu. Z filmu je cítit Sinister a Ozvěny mrtvých a takovou hru s námi hraje. V závěru(po Davidovo smrti) ať si pointu každý domyslí jak uzná za vhodné. Já mám své. Doufám jen, že Ivan Kavanagh tímto filmem svou hororovou kariéru začal a ne, že skončí jen u tohoto snímku. Jeden z TOP filmů tohoto roku! Bohužel na zmíněný Sinister nedosahuje a to hlavně scénářem, ale to nevadí. Já si The Canal užil. 90% // THX za titulky: "LIVINGDEAD" ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Mix Polanskiho se Sinister. Od toho druhého si Canal v momentech bere až příliš, jinak ale přesvědčivě děsí celou hodinu a půl. Od úplného nadšení mě dělí jen překombinovaný a zpackaný závěr, z jehož předvídatelnosti si film ve svém průběhu udělá několikrát legraci (i v dialozích), ale stejně nám ho Kavanagh nakonec naservíruje s vážnou tváří. 70% (Fantasy Film Fest - Mnichov) ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že horor čerpá z viacerých známych kúskov, ale stále tvrdím, že pri tých duchárskych hororoch sa už veľa vymyslieť nedá, pretože všetko tu už bolo. Ide skôr o to, či sa tvorcom podarí navodiť tú správnu atmosféru, či sa im podarí občas vydesiť, alebo aspoň niečím prekvapiť. Prvé dva ciele sa splniť podarilo, ten tretí len čiastočne (pointa mi nesadla, pretože takéto konce jednoducho povedané nemám rád, ale na druhej strane tam režisér pridal "aspoň niečo", aby to nedopadlo úplným klišé). Je to v každom prípade veľmi zručne nakrútené, hudba výborná, niektoré zjavenia rozhodne stoja za to. Takže bolo to fajn. Na Sinister sa to u mňa nechytá, ale je množstvo podarených ducháriniek, ktorých úroveň zodpovedá tomuto snímku (áno, kľudne aj The Pact alebo Oculus... atď, veď takých žánroviek je neúrekom). I keď to je diskutabilné, čo bolo lepšie a čo nie, záleží skôr od vkusu. Či je to bomba, to už netuším, ale nemám problém film pochváliť. Len sa treba zmieriť so slabším scenárom. Ale to už nezmeníme (veď Kavanagh nie je pokiaľ viem nejaký známy hororový "borec", takže jeho čas možno ešte len príde). ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Začátek mě zrovna 2x neoslnil a bál jsem se, že název filmu mi bude sedět k jednomu zdejšímu hodnocení...no naštěstí se stal malej zázrak a hned potom co se dozvíme co je s Alicí se film probere z polospánku a začne to bejt fááákt hustý. Atmosféra začne dýchat z každý scény a člověk dumá jestli hrabe hlavnímu hrdinovi, nebo se to fakt děje a nebo ještě jestli mu nehrabe z toho co se kolem děje...odpověď na tuto otázku dostanete a záleží jen a pouze na Vás jak si jí vyložíte protože film viděli i dva kámoši a každej jsme na to měli úplně jinej názor. Já zastávám možnost cé, ale každého věc. Každopádně irové se zase jednou vytáhli a já jsem rád, že tento film nemusím posílat do odpadu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý, nie zlý, ale ku koncu čoraz zmätenejší horor o chlapíkovi (Ruper Evans alias Hellboyova babysitterka z jednotky), ktorý zistí, že býva v dome, ktorého minulosť je riadne, riadne, ale fakt riadne brutálna. Stratu tempa ku koncu kompenzuje niekoľko nepríjemných scénok a náruživá - hoci krátka - erotická scéna. Na konci nebudete niektorým veciam a súvislostiam (pravdepodobne) chápať, ale i tak zostane dobrá atmosféra so snažiacimi sa hercami a režisérom. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Vo filme je možné si všimnúť, že v hoteli i v domácnosti rodiny Williamsových sa vyskytujú rovnaké obliečky značky Ikea, konkrétne ide o Emmie Land obliečky. (Miagy)

Reklama

Reklama