Reklama

Reklama

Noc v New Yorku

  • Česko Osudná noc (více)
Trailer

Brooke spěchá domů do Bostonu, ale pronásleduje jí smůla. Okradou ji a navíc jí ujede poslední vlak. Nádraží zavírá, nemá ani dolar a venku ji čeká jen noční New York... V tu chvíli se osud smiluje a pošle jí do cesty zachránce v podobě pouličního hudebníka Nicka (Chris Evans). A tak začíná jedna noc v New Yorku, která může mnohé změnit... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (227)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Knoflíkář Ben měl pravdu, náš život definují příležitosti, včetně těch, které propásneme.. Jsem rád, že Chris Evans může být za hrdinu i bez víka od popelnice, ale i přes imponující obyčejnost, náladovou hudbu a některé milé momenty (telefonáty do minulosti) jsem měl ze začátku pocit, jako by se někdo snažil zastrčit krychli do trojúhelníkového otvoru (znáte ty hračky pro batolata) a ta mírná pachuť se mě držela až do konce.. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Bylo by příliš nespravedlivé říci, že tento snímek je jen lacinou kopií trilogie s duem Hawke-Delpy, protože v mnoha směrech to má něco, co zmiňovaná trilogie zase naopak postrádá. Děj se odehrává v nočním New Yorku, kde není nouze o špatné náhody, zajímavé dialogy a ani sympatickou dvojici. Brooke se chce dostat zpět do Bostonu dříve než její manžel ze služebky, ale okolnosti jsou proti a nasadí jí následující překážky: okradou ji, zmešká vlak a na stanici zůstat rozhodně nemůže. Současně se její osud slituje a pošle jí sympatického záchránce; pouliční hudebník Nick sice není NYC-rezident, ale zase má dost času (avšak ne peněz), aby jí pomohl. Cíl je jasný, ale cesta nevyzpytatelná: musí zapojit všechny možnosti, aby se dokázali vypořádat s nefunkčními telefony a nepřející nocí. Mezitím si začnou povídat o sobě, životech a zjistí o sobě daleko více, než spousta lidí na prvním rande. Jak často a rychle se dokáží neznámí lidé otevřít a vést náhodnou konverzaci? Extroverti bokem, toto není běžná posloupnost, protože okolnosti a místo někdy mají svoje kouzlo a to právě potvrzuje tento film. V tento okamžik jdou bežné praktiky bokem a najde se prostor pro konverzaci, která se lehce neposlouchá. Inspirace z předtím zmiňované trilogie může být zřejmá, ale Chris Evans v tomto debutu nasadil jiný element; jakousi neohrabanost, civilnost a přímočarou obyčejnost. - "But I guess I got to be grown up. Got to be okay with not being okay. Which completely sucks." ()

Reklama

VasaX 

všechny recenze uživatele

Režisér a hlavní role nebývají zrovna skvělé kombo. V případě Evanse to vyšlo tak nějako nula:nula. Špatné to není, ale ani fascinujícího výkonu se nedočkáme. Hlavní problém jsem měl s chemií mezi hlavními postavami. Prostě mi "neštymovala". A vzhledem k tomu, že o ní je celý film, tak se jinak zajímavý příběh v mém oku poněkud dřel a šel trochu na sílu a o to neuvěřitelnější pouto v putování ústřední dvojice bylo. Spíše je držela vyšší moc (režisér), než nějaká uvěřitelná dynamika. Což je škoda, nápad je to dobrý, příběh je to dobrý ale takto to vyzní trochu do prázdna. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Jeden neuvěřitelný den nebo spíš noc, ale proč ne, jednou za čas nějaký podobný zázrak nezažít? Jako třeba v tomhle příběhu, který mě vtáhnul svou přirozeností a sympatickou dvojkou Brooke a Jacka. Někdy je fajn vypovídat se ze všech těch trápení na dušičce někomu úplně cizímu a ono to bude možná tak jako tady, fungovat jako hojivý balzám, který tolikrát potřebujeme. Chris netlačil na pilu a přece se mně tahle konverzační lahůdka dotkla na tom pravém místě, díky. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Noc v New Yorku mě zaujala nejen svým námětem, ale také upoutávkou, tudíž jsem neváhal a snímek si pustil. Nebyl jsem zklamán. Prostředí zimního New Yorku má kouzlo, stejně jako krátké časové orámování příběhu, čímž mi Evansův počin připomněl i jiné filmy, které se mi taktéž líbily. Na Noci v New Yorku se mi pozdávaly nejen herecké výkony, aranž scén či dialogy a samotný děj, ale také celkové ztvárnění, kdy se v ničem příliš netlačí na pilu, vše tak nějak rozvážně a příjemně plyne kupředu a nedočkáme se žádných laciných happyendů nebo srdceryvných gest. Opravdu povedená záležitost za lepší 4*. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (7)

  • Chris Evans (Nick) sa chcel naučiť hrať na trúbke, aby scény odohral sám. Veľmi rýchlo prišiel na to, že je to veľmi ťažké a tak sa aspoň do detailov naučil správny prstoklad, ktorý je presný aj vo filme. (De Large)
  • Premiéra proběhla v pátek 12. září 2014 jako součást Mezinárodního filmového festivalu v Torontu 2014. Oficiálním sponzorem akce se stala značka prestižních šperků Pandora. (Zdroj: Evanschris.blog.cz)
  • Natáčení filmu trvalo 19 dní, snímek byl filmován na ruční kamery v ulicích zimního New Yorku. (VERA)

Reklama

Reklama