Reklama

Reklama

The Offspring - Why Don't You Get a Job?

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební / Komedie
USA, 1999, 3 min

Režie:

McG

Hrají:

Dexter Holland

Obsahy(1)

Hudební videoklip punkrockové kapely The Offspring byl natočeno v prostorách Universal Studios Hollywood a během celého vidoklipu lze vidět několik známých a hojně využívaných studiových lokací, včetně slavné Koloniální ulice např. ze Zoufalých manželek, nebo Soudního náměstí z trilogie Návrat do budoucnosti. Video představuje členy skupiny, kteří jdou těmito místy, zatímco za nimi neustále roste dav. (Epistemolog)

(více)

Recenze (13)

swamp 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější song od kapely The Offspring. Parádní videoklip, jak se všichni hezky přidávají... :) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Punk is dead! Ano i ne. Ovšem filutové z kapely Offspring šli na to chytrou metodou a se zaběhanými stereotypy žánru si v době své největší slávy uměli dovedně vyhrát. Hovoří o tom i tenhle úspěšný singl, který byl opatřen vtipným videem, které pro mnohé zkultovnělo. Na konci 90.let to bylo pro mnohé to nejlepší, co hudební svět zrodil. Dexter Holland a spol už dnes kroutí tředí dekádu existence kapely a už to dávno není ono, ale tehdy měli solidní formu a jejich tvůrčí potenciál se zdál být nevyčerpatelný. Jejich klipy měly i jakousi originání kontinuitu, kdy se například v předchozím singlu "Pretty Fly (for White Guy)" objevil kluk, který se mihne i v tomto klipu. Offspring se po typicky nářezových a ostře punkovo-grunge skladbách ve kterých společnost kritizovali po svém otevřeli postupně širší posluchačské základně, kterou už tolik netvořili vyznavači punk-rockového stylu. Jejich písničky nabraly na melodičnosti a na invenčnosti, což se také odrazilo na tom, že jejich songy byly zařazeny ve větším měřítku na playlisty komerčních rádií, kterým se v minulosti jejich tvorba obloukem vyhýbala. V přibližně stejné době se něco podobného podařilo dnes již strádající příbuzenské kapele "Blink 182". I když jejich vlna už dávno pominula, byla to příjemná změna slyšet tyhle kapely a jejich písničky z éteru. Tahle se omílala velkou měrou i na hudebních stanicích, což se trochu promítlo na "přeposlouchanosti" tohoto singlu. Obrazová podoba je v tom typickém nadhledu a ironizaci, který je kapele sobě vlastní. Klip je vtipný a originání. Jenže zestárnul a docela rapidně. Dneska už je to z poslechového i vizuálního hlediska slabší než bych čekal. Hudební posun po roce 2000 kapela s takovým přehledem až tak nezvládla. Tenhle song drží především jeho rytmicky melodický nápěvek s prvky reggae a vtipný text, který ovšem při častějším poslechu nemá daleko k vlezlé odrhovačce. Hudebně kapela dnes dost stagnuje a podobnou písničku už od nich očekávat nelze, ačkoliv jejich vtipný singl z roku 2012 "Cruisin California" dal vzpomenout na jejich dřívější hitovou tvorbu. Ani jejich tehdejší popularita se nedá s dnešním jejich objížděním hudebních festivalů srovnávat a jejich mega úspěšné album "Americana" z něhož pochází i tenhle singl sotva někdy překonají. Tahle kapela ztratila svůj punc a u mě vyvstaly pochybnosti, jestli dříve jejich tvorba nebyla nadhodnocená a vesměs se jednalo jen o kapelu, která chrlila konzumní songy. Tehle do něj s odstupem času nemá daleko, ale nechce to na sobě nechat znát a koneckonců hudební i žánrové stereotypy, jak už o nich byla řeč, odbourat uměl. Dneska už tolik u mě nezaboduje. I hudba stárne. Mé hodnocení: 60% ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pieseň "Why Don't You Get a Job?" je v poradí jedenásta skladba z piateho radového štúdiového albumu americkej hudobnej skupiny The Offspring. Album nesie názov "Americana". Vyšiel sedemnásteho novembra roku 1998 pod značkou vydavateľstva Columbia Records. Ku songu "Why Don't You Get a Job?" bol vyprodukovaný oficiálny videoklip, ktorý je profesionálne natočený, ktorý je zábavný a v ktorom vystupuje dav looserov, jeden hodne nechutný lenivý chlap a jedna fakt parádna sexi kočka. Protest marš s The Offspring je päť hviezičkový. ***** ()

Zajímavosti (5)

  • Ke konci videa se objeví i Guy Cohen, který hrál hlavní postavu mladíka ve videoklipu kapely Pretty Fly (for a white guy). (Epistemolog)
  • Po vydání písně byla kapela nařčena z plagiátu skladby „Ob-la-di ob-la-da“ od skupiny Beatles. Po silné kritice The Offspring přiznali inspiraci touto písni s tím, že skladbu „Why Don't You Get a Job?“ mysleli jako poctu Beatles. (Haesty)

Reklama

Reklama