Reklama

Reklama

Rudá mašina

  • USA Red Army (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Celovečerní dokument Rudá mašina (Red Army) pojednává o Sovětském svazu a o nejúspěšnějším uskupení sportovní historie - o hokejovém týmu Rudá armáda. Příběh, vyprávěný z pohledu jeho kapitána Slavy Fetisova, popisuje přerod národního hrdiny do role politického nepřítele. Film, který zachycuje jak období SSSR, tak i ruské, zkoumá to, jak se ve sportu odráží společenská a kulturní hnutí, a hledá ve vzestupu a pádu týmu Rudá armáda paralely s vývojem Sovětského svazu. Rudá Mašina je pozoruhodný příběh studené války na zimních stadionech, a muže, který se vzepřel mocnému aparátu a umožnil celým generacím Rusů cestu ke změnám. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (102)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument, který se ale podle mého názoru více zajímá o poměrech v Sovětském svazu a tehdejšímu systému, něž hokejem a sportem samotným. Je však srozumitelné, že bez těchto informací by film o sovětském hokeji nemohl být, prostě to k tomu už tak nějak patří. Já jsem akorát bohužel čekal víc "hokejovosti", proto jedna hvězda dolů. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

S přibývajícími minutami neskutečně poutavý dokument. Škoda že se nepodařilo znatelně natáhnout stopáž, protože prostor by se zde pro to určitě našel. Fetisov musel ve své době být neskutečný pojem a vůbec jsem netušil jak těžké měli hráči pravděpobobně nejlepší hokejové lajny na světě začátky v Americe. Potutelně jsem se usmíval, když si Gretzky a spol. proti nim ani neškrtli. 90% ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled do zákulisí hokejového mužstva, které v dobách minulých absolutně dominovalo a bylo považováno za nejlepší tým na světě. Fanoušek tohoto sportu jistě ocení výpovědi Fetisova a ostatních legend sovětského hokeje, případně i jiných osobností, ale určitě mu zůstane rozum stát nad podrazáckým chováním trenéra Tichonova či dalších vysoce postavených lidí, kteří měli velké slovo. Když se podíváte, jak tvrdě Sověti dřeli, 11 měsíců v roce, tak se musíte pousmívat nad tím, že českoslovenští hokejisté, kteří ani zdaleka takto netrénovali, dokázali svoji chytrostí a taktikou rudou mašinu nejednou zastavit. ()

lena60 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách zajímavá podívaná do zákulisí sovětské "sborné". Její dlouholetý kapitán Vjačeslav Fetisov, jenž je hlavním aktérem dokumentu, vzpomíná na rané hokejové začátky, na trenéry Anatolije Tarasova i neoblíbeného Viktora Tichonova, na spoluhráče z legendární pětky Fetisov - Kasatonov - Makarov - Larionov - Krutov či na boj s Tichonovem i politickou mocí o možnost zahrát si na sklonku kariéry kanadsko-americkou NHL. Když jsem tuhle hokejovou ódu na sovětské kouzelníky dokoukala, trošku jsem si posteskla, že jsem se narodila pozdě. Moc zápasů slavné Rudé mašiny jsem neviděla anebo jsem byla příliš malá, abych si na její báječnou hru odnesla nějakou vzpomínku. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

HOKEJ DOKÁZAL, ŽE SOVĚTSKÝ SYSTÉM BYL TEN NEJLEPŠÍ… /// Vypadalo to jako dokument pro Američany, aby pochopili. Ale tohle je dokument pro všechny. Aby pochopili. Sláva Fetisov vypráví o tom, co byl pro SSSR hokej. O Tarasovovi a jeho tréninkových metodách, o výjezdech na západ, kde nechápali, jak může být v obchodech v zimě zelenina, ale především o hokeji. Nesmí chybět politika, protože v Sovětským svazu sport nahrazoval válku. A ta studená rámovala všechny úspěchy sborné… Ucelenej sportovní dokument, kterej vypráví o nejlepších ruských hokejistech, kteří sport povýšili na umění. A navíc prožili i americkej sen. Tak mě napadá, že by ten jejich životní osud vydal na zajímavej komiks. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, kterej obránce jezdil dozadu tak, jako ostatní dopředu. 2.) Zajímá mě, co na „Rudou mašinu“ říkalo číslo 99. 3.) Pamatuju, jak se Fetisov vzbouřil. 4.) Thx za titule „Jemu, tedy IDžORovi“ a „Holesinska.M“. /// PŘÍBĚH ***** ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno