Reklama

Reklama

The Prodigy - Breathe

(hudební videoklip)
Hudební / Krátkometrážní
Velká Británie, 1996, 4 min

Obsahy(1)

Breathe je jedenáctý singl skupiny The Prodigy z jejich alba The Fat of the Land z roku 1997. Skladba se dvakrát za sebou dostala na 1. místo ve finském i britském singlovém žebříčku. (Epistemolog)

Recenze (17)

H34D 

všechny recenze uživatele

Ve své době jeden z nejvíce fascinujících a svým způsobem šokujících videoklipů, jaký jsem kdy viděl. A nestárne! 8/10 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pieseň "Breathe" je v poradí druhá skladba z tretieho štúdiového albumu anglickej elektro new rave industrial hudobnej skupiny Prodigy. Album nesie názov "The Fat of the Land". Vyšiel tridsiateho júna roku 1997 pod značkou vydavateľstva XL Recordings. Ku songu "Breathe" bol vyprodukovaný oficiálny videoklip, ktorý natočil režisér Walter Stern. Niektorí tunajší recenzenti ho vynášajú do nebies. Odoznel tu aj názor, že sa jedná o jeden z najlepších klipov všetkých čias. Vraj je to úžasný, kultový, šokujúci výtvor. Iní zasa napísali, že je to len sračka pre zhulených puberťákov. Ja to vidím niekde tak uprostred. Vymiká sa to zabehnutým šablónam, nie je to všedný kúsok, avšak nikdy ma to nijak nefascinovalo ani nijak zvlášť nezaujalo. Tri hviezdičky tomu musia stačiť. *** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

The Prodigy nikdy nebyla moje krevní skupina,  tenhle klip se mi však tehdy, v minulém století v MTV, líbil. Nejen po hudební stránce - má chytlavou rytmickou linku, ale hlavně po vizuální. Každý (skoro), kdo má rád dekadenci, musel být nadšen. I po letech, kdy převládají vzpomínky, jsem stále spokojen - evokace titulků buranských hororů (všechny ty úžasné texaské masakry a jejich klony) zůstává. A troufám si tvrdit, že i pro milovníky punku byl dostatečně špinavý. Současný punk je už někde úplně jinde... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci song po hudobnej stránke, ale aj klip mu absolútne sedí, navodzuje hnusnú až pekelnú atmosféru. A túto atmosféru si obesenec Flint dnes už vychutnáva naživo. ()

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Zpívá se tam stále dokola něco o přidušeném dechu a na tehdejší dobu se tento videoklip stylizoval do výrazné psychedelické formy. Půvab to ale neztrácí a s jistou nonšalantností mohu tvrdit, že tato dekadentní jednohubka v ústech nikdy nezhořkne. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

The Prodigy sa nikdy netajili svojím svojským vizuálnym videním. Zdá sa, že pre túto kultovú pieseň ani nemohol vzniknúť iný, ako bizarný videoklip. ()

ClimbVibe 

všechny recenze uživatele

Song a klip Breathe definitivně smazal hranici mezi taneční hudbou, hip hopem a rockem. Ne že by Prodigy byli zase tak novátorští, ale zde je vše dotaženo k dokonalosti a o skladbě se dozvěděl celý hudební svět. Beaty, loopy, zpěv, rap, punkový feeling. A klip samotný - blikající žárovka, zneklidňující obrazy jak z Vymítače ďábla. Liam, Keith, Maxim, Leeroy a aligátor. Pro mládež 90.let byly Prodigy ztělesněním revolty. Koho by v šestnácti nepotěšilo, že jeho rodiče nesnesou pohled na jeho oblíbený klip a diví se, že ta zběsilá kapela může být tak moc oblíbená. ()

Gulde 

všechny recenze uživatele

Úžasnej track doplněnej o provokativně dekadentní artistický podkres. Jeden z hudebních skvostů, na který se nezapomíná! ()

Reklama

Reklama