Reklama

Reklama

Kmeny


Hooligans (E02)

(epizoda)
TV spot

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus Kmeny, který mapuje současné městské subkultury, představuje druhý odvysílaný díl Hooligans. Kmen organizovaných radikálních fanoušků, který k fotbalu patří odjakživa. Jedni se bijí za svůj klub na hřišti, druzí pak v hledišti nebo na předem domluveném místě mimo stadion, kde si s chutí užívají svůj tzv. "třetí poločas". Spojuje je stejná vášeň: hrdost na klubové barvy, hájení tradice a kamarádství. Vazby na ostatní členy kmene bývají tak silné, že společně sdílejí jak radost z vítězství, tak i průšvihy. Projekt Kmeny vznikl v koprodukci studia Yinachi a České televize, partnery projektu jsou městské projekty BU2R a Jägermeister. Díl Hooligans odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí bude také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (104)

f7r odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost zaujaté hodnocení, ale zůstanu u něj... Z upoutávek a komentářů režiséra jsem si rozhodně myslel, že zde bude snaha o ukázku jiného pohledu na věc, než jaký nám obvykle servírují média. No, omyl... scény z autobusu? Ostuda... A celkově je to jen nic neříkající sestřih a ne dokument s nějakou hodnotou... ()

Reklama

Snake.Charmer 

všechny recenze uživatele

Sázka tvůrců na vesnické hooligans vyšla. Díky tomu je dokument zábavný a sálá z něj správně koncentrovaná primitivita. Troufám si tvrdit, že kdyby se zaměřili na ty pražské, tak by to rozhodně tak zábavné nebylo. Zpomalené záběry na začátku mají opravdu atmosféru! Stejně jako vizuálně povedená znělka tohoto dokumentárního cyklu. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takéto naturalistické video bez akéhokoľvek komentára, je vlastne adekvátnym dokumentom o Hooligans. Pretože naozaj si neviem a nechcem predstaviť pokus o seriózny rozhovor s nimi, kde by zaznievali otázky typu: "Prečo sa vy na ten futbal vlastne chodíte biť?" "A prečo podpaľujete štadión, ktorý je tam pre vás?" Odpoveď by mohla byť len jediná a univerzálna: "Víš co, ty vole!" ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jen na začátek chci říct, že jsem od malička fandou Baníku. To však neznamená, že bych měl potřebu dávat si po zápase do držky s Ultras jiných týmů. Kvůli tomu tam opravdu nechodím a je mi úplně jedno, jestli přijedou létající Sparťani, nebo ubrečená Plzeň. Ať si klidně rozmlátí ksichty někde za městem, ale ničení stadionů (v tom jsou tihle ubožáci machři a teď myslím všechny Hooligans i ty naše). Do tohohle dokumentu jsem vkládal velké naděje se na ty bezmozky podívat pěkně z blízka, ale kromě popěvků ožralých ocasů v autobusu, jejich chcaní a nahrávek přes mobil jsem se vlastně nic důležitého nedozvěděl. Opět tak zůstanu u podprůměrného hodnocení stejně jako v případě Punku. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama