Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus Kmeny, který mapuje současné městské subkultury, představuje osmý odvysílaný díl Tattoo. Asi vůbec nejrozšířenější formou zdobení těla je tetování. Dnes se s ním setkáte napříč všemi společenskými vrstvami a kulturami. Samotný akt tetování je tisíce let starý a jeho praktikování je spojeno s mnoha kmeny. Ať už jde o symboly s jasným odkazem, náboženské a nebo dekorační účely. Projekt Kmeny vznikl v koprodukci studia Yinachi a České televize, partnery projektu jsou městské projekty BU2R a Jägermeister. Díl Tattoo odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí bude také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Recenze (31)

f7r 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Času je málo, tak se s ním pro jistotu ještě plýtvá, aby se stihlo říct ještě méně. A pak si pro "zmapování subkultury" ještě vyberou týpka, který si polil paži inkoustem a na zbytku těla má víc hvězdiček, než průměrný slovenský mládežnický reprezentant ve fotbale. Za mne teda: zklamání a jeden z nejhorších dílů. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čím víc Kmenů vidím, tím je to horší. Jako je mi jasný, že Češi sotva natočí výpravný velkofilm, rozmáchlou fantasy nebo kulervoucí akční film. Ale tvl že nesplácáme ani dokument s elementární výpovědní hodnotou, toho jsem se nenadál. Takže děkuji panu Vodrážkovi, že mi během půl hodiny vyjevil tu úžasnou pravdu, a totiž že existují lidé s tetováním a někteří z nich si chodí zaběhat. Opravdu, vhled do subkultury jak fík. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Punk a Tatoo, kdybych se měl s pistolí u hlavy přihlásit k příslušnosti k některému z cyklem nabízených kmenů, byly by to právě tyto dva. A proto co se týče jejich krátkometrážní zdravice musím konstatoval zklamání a velké zklamání. Co to jako bylo? Ospalý medailonek leklé divnoženky? Když už nedisponuji nadbytkem času, tak proč si vyberu ten nejméně vypovídacího pohledu? Jestli jste co se týče tetování panicové a chtěli jste si na něj utvořit nějaký názor nebo se o něm něco bližšího dozvědět, tak tady nehledejte!?!?!?! ()

666teen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tyhle kmeny, to je teda...Nacpat do necelé půl hoďky něco o něčem, je určitě ten...těžká věc. To značí, že výpovědní hodnota dokumentu bude ta....divný dojem. Tenhle díl sleduji z pohledu nestranného pozorovatele, neboť nějaké jehly do kůže jsou pro mě pasé. Mě stačí, že mě děti ve školce počmáraly inkoustovkou a dodnes to nejsem schopnej umejt. ()

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tetovanie inak. Našťastie autori sa nezľakli pohľadu na zdobenie vlastnej kože alternatívne. Neponúkli väčšinou klientely požadovaný štandard. Spočíva v tetovaniach v štýle maľovaných atrakcií na jarmokoch, verných kópií fotografií rodiny, zvierat alebo hercov v rôznych pózach či v hrozivo pôsobiacich symboloch z mytológie alebo inej ideológie. Tá časť divákov, čo si pod tetovaním predstavuje len v predošlej vete opísaný segment trhu, následne v čsfd komentároch hromží a nadáva. Naopak, netradičný štýl ťahania dlhých farebných čiar po línii končatín spolu s premaľovaním skorších maľovaniek bol hravý i zábavný. Neuľpieva na jedinom symbole, jedinej možnej vízii a výklade sveta, je variabilne farebný. Pohľad do tetovacieho štúdia chlapíka priniesol pár výtvorov v hlavnej línii, ale aj niekoľko farebných tetovaní chrbta, pripomínajúcich maľbu na plátno. Občasné spomalenie záberov utvrdilo v tom, že kmeň tetovačov je síce variabilný, ale aj necelá polhodina je veľmi veľa na to, aby stihla pokryť všetku tú jednoduchosť do koncentrovanej výpovede. Jednoducho pár slovami: kšeft, vhodný pre výtvarne cítiacich, ktorý sa dá robiť rôznymi spôsobmi. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama